Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wels
    Posts
    195
    Posts Thanks / Likes

    Default un router 3G se poate conf.pt scharing?

    am router, Huawei B970-la Drei-at si as vrea sa stiu daca poate fi config.
    pentru scharing in cccam.!dream-ul(7025+)are img.gemini2.380
    la router sant mai multe porturi standard instalate dar nici unul nu e 12000
    (21,23,25,53,70,80,110,119,1080,1723)WAN si LAN se poate activa sau dezactiva.

    va multumesc anticipat
    Dreambox 8000 , T90 < 8 Lnb >

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Eu am folosit cu succes un router E960 cu provider orange.
    Ar trebui sa ai o optiune de setare DMZ pe IP dream.
    Daca reusesti, toate porturile vor fi forwardate automat la acel IP.
    In schimb, trebuie sa te asiguri ca providerul 3g iti permite sa gazduiesti server.
    La orange a trebuit sa fac un contract separat cu IP fix pentru asta!
    SS1 v.1.3 / DM500S, KSF200, HSS 1160, HSS 3169, DM600 / H-H DG120 Plus, STRONG 10" / 1.15AL, 0.9FE, 0.8FE, 0.4FE / DiGi / Focus
    __________________________________________________ ______
    E placut ca altcineva sa-ti rezolve problemele, dar nu e obligatoriu!

  3. #3
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca rezolvi problema cu Ip-ul fix se rezolva si cea cu cccam. Portul 12000 nu e fix, se poate seta din cccam.cfg
    Ai "Server listen port" acolo si il setezi.

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Location
    Cluj Napoca
    Posts
    307
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adison View Post
    Salut,

    Eu am folosit cu succes un router E960 cu provider orange.
    Ar trebui sa ai o optiune de setare DMZ pe IP dream.
    Daca reusesti, toate porturile vor fi forwardate automat la acel IP.
    In schimb, trebuie sa te asiguri ca providerul 3g iti permite sa gazduiesti server.
    La orange a trebuit sa fac un contract separat cu IP fix pentru asta!

    cat ai platit pentru IP-ul fix ?

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In romania atat Vf cat si Orange au filtrat accesul la IP-ul clientului. Cum ai facut la Orange sa obtii IP fix si vizibil din internet? E vizibil din internet?
    Cat a costat?

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Wels
    Posts
    195
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai intai va multumesc ptr.raspunsurile rapide
    Am tel.la _drei.at ,si mi-au zis ca ei nu au IP static la internetul GSM
    deci pot sa-mi iau ADIO de la scharing alta posibilitate ptr.cuplare la internet nu am.
    Cu respect, va salut
    Dreambox 8000 , T90 < 8 Lnb >

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nelke View Post
    Mai intai va multumesc ptr.raspunsurile rapide
    Am tel.la _drei.at ,si mi-au zis ca ei nu au IP static la internetul GSM
    deci pot sa-mi iau ADIO de la scharing alta posibilitate ptr.cuplare la internet nu am.
    Cu respect, va salut
    Problema nu e ca IP-ul e static sau variabil (pentru asta exista solutie) ci faptul ca operatorii GSM blocheaza cam toate porturile. Ai putea sa-i intrebi direct ce porturi sunt libere si accesibile. DMZ-ul nu face decat sa trimita direct in dream tot ce intra in router, dar daca porturile sunt blocate de provider ...

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Acasa
    Posts
    158
    Posts Thanks / Likes

    Default 3G vodafone romania

    si in romania e acelasi lucru ,la vodafone sunt toate porturile blocate,din acesta cauza nu sunt, vazut de cei cu care am facut schimb de linii,decat client, si nu ma vad ca server. de aceea le multumesc .in schimb la zapp toate porturile sunt deschise dar nu am semnal ev-do.

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De fapt porturile nu sunt blocate, ci din cauza ca Ip-urile alocate nu sunt publice (routabile) si sunt si dinamice, nu se poate face foward la porturi.
    Problema se poate rezolva prin conectarea prin tunneling (de ex. cu hamachi) la un calculator care are acces la net.

  10. #10
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    De fapt porturile nu sunt blocate, ci din cauza ca Ip-urile alocate nu sunt publice (routabile) si sunt si dinamice, nu se poate face foward la porturi.
    Problema se poate rezolva prin conectarea prin tunneling (de ex. cu hamachi) la un calculator care are acces la net.
    Pai daca ar avea un calculator cu acces la net, de ce sa se mai complice cu GSM-ul?

  11. #11
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai poate calculatorul cu acces full la NET e in alta locatie decat cea unde vrea sa instaleze receiverul. Cam asta ar fi singura posibilitate sa poate folosi dm-ul in share prin GSM.
    ...sau daca are prieteni care nu-i cer linie la schimb...

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu exact pretul (3-10eur/luna in plus la abonamentul de date) pentru ca e un abonament pe firma. Serviciul de IP FIX la orange romania este disponibil. (au alt apn pentru acest serviciu). Gazduiesc si alte servere pe acel IP si va spun ca e perfect functional!
    SS1 v.1.3 / DM500S, KSF200, HSS 1160, HSS 3169, DM600 / H-H DG120 Plus, STRONG 10" / 1.15AL, 0.9FE, 0.8FE, 0.4FE / DiGi / Focus
    __________________________________________________ ______
    E placut ca altcineva sa-ti rezolve problemele, dar nu e obligatoriu!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    438
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Se poate face o "cascadorie" si pentru cei care au porturile filtrate sau se conecteaza prin NAT la internet. E nevoie de un calculator cu ip fix (server), un VPN (PPTP,SSH,etc) si niste reguli de forward porturi. Scenariul e complicat de setat pentru un incepator, dar functional.
    SS1 v.1.3 / DM500S, KSF200, HSS 1160, HSS 3169, DM600 / H-H DG120 Plus, STRONG 10" / 1.15AL, 0.9FE, 0.8FE, 0.4FE / DiGi / Focus
    __________________________________________________ ______
    E placut ca altcineva sa-ti rezolve problemele, dar nu e obligatoriu!

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7° N 114.4° W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by adison View Post
    E nevoie de un calculator cu ip fix (server)....
    Ai idee daca exista vreun router care sa poata prelua aceasta functie?
    Exista routere cu Linux? Cred ca asta ar fi de ajuns (+ IPTables).

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ibiza View Post
    Ai idee daca exista vreun router care sa poata prelua aceasta functie?
    Exista routere cu Linux? Cred ca asta ar fi de ajuns (+ IPTables).
    Vezi topicul Atack Alert acolo se vorbeste despre routere cu linux.
    In meniul routerului meu cu firmware openwrt am vazut optiunea OpenVPN, nu am instalat pachetul ca nu am nevoie, dar presupun ca si cu asta se poate face tunneling.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top