Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default un eventual conflict intre BOXURI ?

    De curand am achizitionat pe langa dreambox un receptor pentru cablu (din germania ) acesta e si el conectat la router si are un IP si un MAC ...ca si dreamboxu ...insa de cand l-am pornit imi tot face figuri dreamu ...la un moment dat imi moare cccamul si nici nu mai pot sa-l repornesc pana nu sting celalalt receptor de tot (scos din priza) ....care ar putea fi problema ? vreun conflict de IP sau ceva ? ...poate are cineva o idee .

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    231
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Scoate dreamul din priza si fa un ping pe adressa de la dream, daca primesti raspuns are acelasi ip.Verifica in router DHCP sa fie scos IP-ranchul de adrese fixe.Eventual verifica si portul pe care lucreaza camul.

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Verifica sa nu fi pus acelas IP ca la Dream. Dhcp la Router on / rec off
    2. Routerul este supra solicitat. Ce model ai ? Unele routere, modele vechi nu fac fata la trafic mare. Daca este cazul schimbal cu un model nou.
    3. Ce viteza de net ai?

  4. #4
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chris-walter View Post
    1. Verifica sa nu fi pus acelas IP ca la Dream. Dhcp la Router on / rec off
    2. Routerul este supra solicitat. Ce model ai ? Unele routere, modele vechi nu fac fata la trafic mare. Daca este cazul schimbal cu un model nou.
    3. Ce viteza de net ai?
    deci la dream am ip fix si celalalt are cu un nr in plus ..adica dreamul ceva de genu 192....102 iar celaltalt are 103 ...routeru este nou nout speedport 701 v si am DSL 16 000 .

    Chestiea e ca signalul video e prin linia DSL , adica nu e un receptor normal legat la reteaua de cablu ...oare sa fie traficul in receptorul de cablu prea mare si sa-mi blocheze cccamul in dream ?

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    routeru este nou nout speedport 701 v si am DSL 16 000 .

    Chestiea e ca signalul video e prin linia DSL , oare sa fie traficul in receptorul de cablu prea mare si sa-mi blocheze cccamul in dream ?
    Intre timp exista speedport 900 v compatibil vit. net - 60mb. Poate ai posibilitatea sa testezi unul.
    Daca el rezolva problema, nu e sigur. Normal ca transmisia video/audio la aceste tipuri de rec. prin net ocupa aproape toata banda.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2007
    Location
    Milano sau Timisoara, nu-s sigur
    Posts
    793
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by miloo View Post
    Chestiea e ca signalul video e prin linia DSL , adica nu e un receptor normal legat la reteaua de cablu ...oare sa fie traficul in receptorul de cablu prea mare si sa-mi blocheze cccamul in dream ?
    Semnalul video iti omoara toata banda de care este capabila conexiunea ta la internet. daca e A-DSL atunci la upload e si mai mare problema..in sensul ca conexiunea de upload e de 10 ori mai mica decat dea de download. Adica datele ce pleca de la tine - pleca cu mazim ex. 1 MB/ secunda iar datele care vin catre tine ajung la 10 MB /secunda.
    Transmisiile video sunt mici "tirani" in sensul ca iti inghit toata conexiune, nu conteaza ce viteza are ...cu exceptial celor super broadband...etc.

    Solutie: o alta conexiune la internet ...sau poate un router destept care sa limiteze software latimea de banda folosita de receptorul de cablu.
    DM 800 HD . DM 500 . O oala de 0.9 m

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    3,358
    Posts Thanks / Likes

    Default

    multumec la toata lumea care a fost amabila si a raspuns ...

    in acest caz am sa trimit inapoi receptorul ! ..era doar ceva pt test nimic mai mult !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top