Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 4 of 4

Thread: Remote extender

 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2006
  Location
  Cluj-Napoca
  Posts
  106
  Posts Thanks / Likes

  Default Remote extender

  Stiu ca a mai fost discutat subiectul, dar vreau sa centralizez opinii si solutii despre...

  Asa deci, remote control extenders:

  Ce variante recomandati / utilizati pentru a controla receivere-le din "a doua camera" - in prezenta modulatorului RF ca iesire separata?

  Se da:

  Receiver single-tuner, dotat cu modulator RF.
  Cablare structurata in apartament / casa. (- se poate ignora)

  Se doreste schimbarea canalelor si din alta camera.

  Se considera acceptabila limitarea de a viziona acelasi post, peste tot.

  --

  Ma intereseaza sa stiu care folositi remote extenders pe RJ-45 (si modele, si recomandari). RJ-45 poate fi citit ca orice pereche de fire care leaga camerele din ecuatie, exceptand Coax.

  De asemenea, in cazul in care nu exista cablarea de RJ-45, daca folositi remote-extendere pe cablu Coax TV (cablu care "transporta" semnalul modulat intre camere).
  Pe acelasi topic - se poate ca "semnalul de telecomanda" sa treaca prin splitter-e CATV? Si aici se naste ideea de a controla aceasta iesire RF din mai mult de "o a doua camera"...

  Si nu in ultimul rand, care dintre voi folositi extendere Wireless - care mie personal nu imi plac.

  Astept parerile voastre..

  teddy

  PS: Pentru cei cu dreambox, probabil solutia "ma uit prin webx/VLC" e cea mai usoara
  Dm7o2o, Humax Digi+II, H.S.S.11.60, Invacom Twin 0.3 (but offline 4 now)

  "American components, russian components, aaall made in Taiwan"
  (c) Armagedon 1998

 2. #2
  Member Mentor
  Join Date
  Jul 2006
  Location
  Timisoara, RO
  Posts
  986
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Eu folosesc un AV sender Opticum pentru a transfera in bucatarie ce am in sufragerie. Are si posibilitatea de a controla prin telecomanda 4 aparate (eu il folosesc doar pt. echosmart si pozitioner).

  Ei spun ca bate la 100 de metri, dar la blocul meu din beton am unele probleme sa trec prin mai mult de 2 pereti. Pe distante mici merge perfect.
  E foarte util si la reglatul antenei, cand scot doar un LCD mic pe balcon.

  Asta e:

 3. #3
  Moderator Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  Austria
  Posts
  9,501
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Exista la Conrad asa ceva si merge perfect. Transmisia se face prin radio, in banda de 433 MHz sau 866 MHz, depinde de model. Se poate telecomanda si televizorul, DVD-ul, etc.
  Se numeste Powermid Fernbedienung. Poti folosi si un Audio/Video sender, care iti transmite, pe langa semnalele telecomenzii, si audio/video.  http://www1.at.conrad.com/scripts/wg...&scrwidth=1280

 4. #4
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  May 2006
  Location
  Cluj-Napoca
  Posts
  106
  Posts Thanks / Likes

  Default

  merci pentru cele doua variante wireless.

  Opticum-ul l-am instalat la un prieten, si in casa cu 2 etaje (well, duplex) nu mai functineaza bine daca "clientul" e la etaj, si sa zicem merge cuptorul cu mocrounde (care produce un noise extraordinar in jurul frecventei de 2.4 GHz)
  Sunt de acord cu tine in legatura cu limitarea blocurilor de beton... Se intampla si in casa, daca apare diferenta de nivel intre sender si receiver, si trebuie sa treaca plin placa de beton.
  Ce e mai ciudat la transmittere-le pe wireless (cu video) pe care le-am vazut e ca au doar 4 "channels" - respectiv 4 variatii mici de frecventa de lucru, in jurul a 2.4 GHz.

  PowerMid-ul il aveam ca singura varianta "viabila" si despre care am citit review-uri foarte bune. Singura mica problema este pretul... pentru o pereche, e foarte ok, dar ca sa iti iei al doilea client, sa mai platesti inca o data pretul... mi se pare anormal. Sunt de acord cu toate politicile economice, si stiu ca daca ceva "se cere" i se poate ridica pretul, fara a tine cont de bun simt. Prost nu e ala care cere, ci ala care da
  Calitativ am inteles ca sunt super ok, si in plus sunt doar pentru telecomanda, si nu pentru video.

  Problema mea e ca as vrea sa evit pe cat posibil frecventele radio (fie ele de 433 MHz, 866MHz sau 2.4 GHz (cu tot cu video)). De asta am scris de la inceput ca astea nu imi plac.

  Adica no, ce sa zic, un 433 sau 866, de intensitate mica nu e problema (cu toate ca frecventa joasa e pentru om). Dar nu vreau sa fac broadcast la tot ce ma uit la TV in 2.4 GHz, pe doar 4 canale selectabile, si sa mai am si un Router wireless si un cuptor cu microunde sa "le rezolve pe toate". Ar fi o "tocanitza" de frecvente electromagnetice acolo...

  Pe mine ma intereseaza mai mult Remote Extendere wired. Fie prin perechi de fire de perete (in ideea ca ar exista o cablare de retea cu RJ-45) fie peste acelasi cablu coaxial care aduce semnalul modulat in oricare alta camera.

  Am gasit o gramada de link-uri care ajung la un do-it-yourself: http://www.zen22142.zen.co.uk/Circui...ace/irext5.htm Asta e "versiunea 5", care sa functioneze de la distante mai mari de 1m (versiunea 1).

  Si pe partea de remote-extender pe Coax am vazut pentru Opticum Multiroom, de care citeam zilele astea. E o solutie cel putin ingenioasa. A doua camera are un simplu senzor, care "intra" direct in cablul Coax, si ajunge in receiver. Tot restul circuitului e built-in.

  Ati gasit careva asa ceva de cumparat / construit ?

  Ce parere aveti?

  teddy
  Dm7o2o, Humax Digi+II, H.S.S.11.60, Invacom Twin 0.3 (but offline 4 now)

  "American components, russian components, aaall made in Taiwan"
  (c) Armagedon 1998

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top