Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zona sud
    Posts
    539
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema semnal dm500

    Am si eu o problema si as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi.

    Am un DM800 si un 500 :
    De vreo 2 zile am ramas fara semnal la 500(este legat direct la motor H-H)
    Am verificat toate legaturile si concluzia la care am ajuns este :

    --Daca leg cablul direct de la motor la DM500 nu am semnal
    --daca leg cablul la DM800 si dupa aceea prin LNB OUT leg cablul la DM500 am semnal perfect

    Banuiesc ca e o problema cu alimentarea din dream sau cu cablul(e ciudat ca mai am un 500 si
    are aceeasi problema,sau stricat dreamurile sau cablurile de alimentare?

    Intrebarea mea este daca prin cumpararea unui pozitioner care va alimenta motorul pot rezolva problema?

    Multumesc

  2. #2
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Un integrat ars. LMKT sau ceva de genul asta. Am patit si eu ceva asemanator, l-am dus la service de 2 ori si pana la urma a si functionat.
    Problema nu o rezolvi decat prin schimbarea integratului.

  3. #3
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zona sud
    Posts
    539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poti sa imi spui mai exact care este (niste date tehnice sa ma duc sa cumpar si sa rog un prieten al meu electronist sa rezolve problema),unde este localizat ?in tuner ? sau are altcineva alta opinie?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    231
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lore View Post
    Am si eu o problema si as vrea sa stiu daca ma puteti ajuta cu niste sfaturi.

    Am un DM800 si un 500 :
    De vreo 2 zile am ramas fara semnal la 500(este legat direct la motor H-H)
    Am verificat toate legaturile si concluzia la care am ajuns este :

    --Daca leg cablul direct de la motor la DM500 nu am semnal
    --daca leg cablul la DM800 si dupa aceea prin LNB OUT leg cablul la DM500 am semnal perfect

    Banuiesc ca e o problema cu alimentarea din dream sau cu cablul(e ciudat ca mai am un 500 si
    are aceeasi problema,sau stricat dreamurile sau cablurile de alimentare?

    Intrebarea mea este daca prin cumpararea unui pozitioner care va alimenta motorul pot rezolva problema?

    Multumesc
    DM500 sta cam prost la capitolul motor.Cu sursa externa care o are scoate prea putin curent sa duca si motorul ( depinde si de lungimea cablului), la mine am incercat si cu o sursa care scoate 2 A si tot nu a mes ca lumea.
    Acum la tine se pune intrebarea :
    - sa bushit dreamul ( atunci nu ar mai merge prin 800) sau numai imaginea? ( ai incercat sa schimbi imaginea sau sa o reinstalezi?)
    -sau motorul nu mai prelucreaza semnalul ca lumea

    Incearca sa-l configurezi fara motor si lasa cablul sa treaca doar prin motor si vezi ce zice .....

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zona sud
    Posts
    539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai e asa:
    - a funcionat 2 ani jumatate perfect asa
    - am pus motorul pe 13 E si am configurat dm500 fara motor,1 single satelite si pauza nu are semnal
    - semnal are doar daca trece prin 800
    - imaginea a fost reinstalata
    - am 2 antene rotative am test dm 800 le misca ,dm 500 nu (ce e naspa e ca mai am un alt 500 care facea acelasi lucru inainte sa il schimb cu 800 acum vreo 5 luni)

    Revin la intrebarea: cu un pozitioner as putea rezolva problema?

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    231
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lore View Post
    Pai e asa:
    - a funcionat 2 ani jumatate perfect asa
    - am pus motorul pe 13 E si am configurat dm500 fara motor,1 single satelite si pauza nu are semnal
    - semnal are doar daca trece prin 800
    - imaginea a fost reinstalata
    - am 2 antene rotative am test dm 800 le misca ,dm 500 nu (ce e naspa e ca mai am un alt 500 care facea acelasi lucru inainte sa il schimb cu 800 acum vreo 5 luni)

    Revin la intrebarea: cu un pozitioner as putea rezolva problema?
    800-le trece prin motor ? daca da atunci ai o problema hardware la 500 si nu te mai ajuta nici positionier-erul ( doar dac il repari)

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zona sud
    Posts
    539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lore View Post
    Poti sa imi spui mai exact care este (niste date tehnice sa ma duc sa cumpar si sa rog un prieten al meu electronist sa rezolve problema),unde este localizat ?in tuner ? sau are altcineva alta opinie?
    Am gasit Schematic_diagram_DM500
    _http://depositfiles.com/pt/files/4024256
    sau
    _http://rapidshare.com/files/157982653/Schematic_diagram_DM500.rar.html

  8. #8
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zona sud
    Posts
    539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mehiyou View Post
    800-le trece prin motor ? daca da atunci ai o problema hardware la 500 si nu te mai ajuta nici positionier-erul ( doar dac il repari)
    da 800 e legat la un motor H-H

  9. #9
    Dreambox member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2004
    Posts
    1,389
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu este in tuner ..este pe langa
    Scrie pe el ceva de genul asta. Merge daca-l pui in loop cu dm800 pt ca acesta furnizeaza tensiunea necesara LNB-ului

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mey Lore vezi ca ai pm cu tema de lucru ( boala de care sufera este F70 sau Q72 ) cauta-ma me mess pentru lamuriri.




  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    427
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am unul defect...placa de retzea e dusa...FTA-urile merg perfect, daca esti interesat PM.

    ZZZ

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Z0ltan View Post
    Am unul defect...placa de retzea e dusa...FTA-urile merg perfect, daca esti interesat PM.

    ZZZ
    Vorbeste cu @porcusor ca iti rezolva el problema cu placa.




  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zona sud
    Posts
    539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc la toti pentru sfaturi, am sa incerc sa rezolv cum a spus didi si dupa aceea am sa spun ceva .

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Rezolv eu problemele care va dor

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    zona sud
    Posts
    539
    Posts Thanks / Likes

    Default

    la mine e mai greu,stau in Lisabona,ehheeh ,dar am vorbit deja cu un electronist sa ma rezolve cu problema ,sa vedem miine merg la el

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top