Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Question Cum fak comunicarea DM500 etc.. cu calc

    Nu inteleg setarile care trebuie sa le fac in calculator (control panel conexiuni) la cele ambele placi de retea din calculator. Aici ma incurc daca se poate o explicatie cat mai detaliata! (mai toti incepatorii se incurca aci). Multe multumiri!

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Adica ai doua placi in calculator - una leaga Dream si alta net?
    Daca da, te sfatuiesc calduros sa iti cumperi router.
    SHALOM

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by isr2002 View Post
    Adica ai doua placi in calculator - una leaga Dream si alta net?
    Daca da, te sfatuiesc calduros sa iti cumperi router.
    Daca ii pun si router intru de tot in ceata . Inca nu mi-am cumparat dream ,clona ceo fii. Am avut l-am vandut ca nu m-am descurcat cu conectarea la calc retea si nu imi cumpar pana nu ma prind de faza cum stau lucrurile(ca nu il folosesc fta)

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,916
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu router e floare la ureche. Fara... nici macar nu te bucuri de sharing decit atunci cind ai calculatorul deschis.
    SHALOM

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yonut View Post
    Daca ii pun si router intru de tot in ceata . Inca nu mi-am cumparat dream ,clona ceo fii. Am avut l-am vandut ca nu m-am descurcat cu conectarea la calc retea si nu imi cumpar pana nu ma prind de faza cum stau lucrurile(ca nu il folosesc fta)
    Daca ai cablu crossover intre receptor si calculator e floare la ureche conectarea intre ele.
    Trebuie doar sa faci ISC (internet share connection) intre acestea si sa deschizi in firewall-ul de pe calc porturile folosite in dream, cu specificatia ip-ului dreamului.
    Dar bineinteles ca ar fi mult mai simplu cu un router, in primul rand nu ai mai fi nevoit sa folosesti si calculatorul de fiecare data cand vrei sa vezi ceva in sharing pe dream si in al doilea rand setarile ar fi mult mai simple (in maxim 5 minute ar fi gata totul).

    Dar na acu cateva zile mi-ai zis niste chestii cu cititul ca de fapt eu habar n-am sa fac o setare, m-ai intrebat si daca am pus vreodata o keye in dream sau astept totul de-a gata sa imi vina cu gboxul ... asa ca nu te mai stresez eu cu sfaturile mele nu de alta da sa nu iti schimb parerea ta despre mine - ca habar n-am ce vorbesc-.
    O intrebare totusi : de ce incerci sa revii la dream cand aveai doar cuvinte de lauda la vestitul receptor de 2 bani jumate? ... stii tu care ...

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Uite aici ca sa nu zici ca sunt dobitoc iti pun un how to pe care l-ai fi gasit si singur daca ai fi cautat la sectiunea Dreambox, how to pe care l-am postat acolo prin februarie 2007.
    Acest how to e valabil si pentru conectarea echosmartului cu calculatorul prin cablu crossover asta asa sa nu va mai stresati aiurea fara vreun rezultat si sa nu mai ziceti ca vb prostii pe aici si nu dau nici un sfat.

    In primul rand sa fie bine facut ICS-ul -adica aleasa exact conexiunea la net (spre ex in cazul meu care am adsl de la romtelecom trebuie aleasa exact dialup-ul si nu cealalta iconita de retea care se formeaza). Dupa configurarea ICS trebuie facute reguli in firewall-ul de windows pt porturile 23 + portul care vreti sa il folositi in cwshare eu am folosit 5577 si in acelasi timp trebuie aleasa pt aceste porturi ip-ul dreambox-ului si nu adresa retelei.
    Fiti foarte atenti! Veti avea 3 ip-uri si anume :
    1 - ip-ul conexiunii de net
    2 - ip-ul placii de retea a calculatorului
    3 - ip-ul dreamboxului
    Regulile se fac doar pt ip-ul dramboxului.
    Dupa ce se fac aceste configurari e bine sa mai faceti reguli pt aceleasi porturi si in firewall-ul pe care il folositi in calc in afara de cel de windows, eu spre exemplu folosesc kaspersky antivirus si am facut urmatoarele reguli:
    1 - allow incoming si outgoing pt ip-ul de dreambox atat pe udp cat si pe tcp;(gbox foloseste udp)
    2 - allow remote adress -ip dreambox pe udp si tcp;
    3 - allow local adress -idem;
    4 - allow porturi 23,5577 tot pt udp si tcp;(23 - port telnet)
    Abia dupa toate aceste setari am putut face sharing cu dreamboxul. Pana a face aceste setari puteam intra cu el pe net (facea ping pe siteuri) dar share nici vorba.
    Inca o precizare eu am net adsl de la romtelecom , modem pe usb si doar o singura placa de retea pe care am coectat cablul crossover de la receptor.

    Pe langa toate aceste setari in calc mai ai nevoie de o setare in dream si anume configurarea si activarea inadyn sau in calc instalarea clientului pentru updatarea dns-ului.
    Setarile sunt pentru varianta cand nu se foloseste router!

  7. #7
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Daca ai cablu crossover intre receptor si calculator e floare la ureche conectarea intre ele.
    Trebuie doar sa faci ISC (internet share connection) intre acestea si sa deschizi in firewall-ul de pe calc porturile folosite in dream, cu specificatia ip-ului dreamului.
    Dar bineinteles ca ar fi mult mai simplu cu un router, in primul rand nu ai mai fi nevoit sa folosesti si calculatorul de fiecare data cand vrei sa vezi ceva in sharing pe dream si in al doilea rand setarile ar fi mult mai simple (in maxim 5 minute ar fi gata totul).

    Dar na acu cateva zile mi-ai zis niste chestii cu cititul ca de fapt eu habar n-am sa fac o setare, m-ai intrebat si daca am pus vreodata o keye in dream sau astept totul de-a gata sa imi vina cu gboxul ... asa ca nu te mai stresez eu cu sfaturile mele nu de alta da sa nu iti schimb parerea ta despre mine - ca habar n-am ce vorbesc-.
    O intrebare totusi : de ce incerci sa revii la dream cand aveai doar cuvinte de lauda la vestitul receptor de 2 bani jumate? ... stii tu care ...
    Din cauza ca mai toate programele bune se decodeaza conectat la internet . Am inteles ca Premiere are zilele numarate sa-l vezi in sistemul actual cine stie si gigi polsat . Si m-am gandit decat un echo 792 (320L) mai bine o clona DM.Dar aici este de rasfoit ca sa vezi ceva fata de Echo.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Uite aici ca sa nu zici ca sunt dobitoc iti pun un how to pe care l-ai fi gasit si singur daca ai fi cautat la sectiunea Dreambox, how to pe care l-am postat acolo prin februarie 2007.
    Acest how to e valabil si pentru conectarea echosmartului cu calculatorul prin cablu crossover asta asa sa nu va mai stresati aiurea fara vreun rezultat si sa nu mai ziceti ca vb prostii pe aici si nu dau nici un sfat.

    In primul rand sa fie bine facut ICS-ul -adica aleasa exact conexiunea la net (spre ex in cazul meu care am adsl de la romtelecom trebuie aleasa exact dialup-ul si nu cealalta iconita de retea care se formeaza). Dupa configurarea ICS trebuie facute reguli in firewall-ul de windows pt porturile 23 + portul care vreti sa il folositi in cwshare eu am folosit 5577 si in acelasi timp trebuie aleasa pt aceste porturi ip-ul dreambox-ului si nu adresa retelei.
    Fiti foarte atenti! Veti avea 3 ip-uri si anume :
    1 - ip-ul conexiunii de net
    2 - ip-ul placii de retea a calculatorului
    3 - ip-ul dreamboxului
    Regulile se fac doar pt ip-ul dramboxului.
    Dupa ce se fac aceste configurari e bine sa mai faceti reguli pt aceleasi porturi si in firewall-ul pe care il folositi in calc in afara de cel de windows, eu spre exemplu folosesc kaspersky antivirus si am facut urmatoarele reguli:
    1 - allow incoming si outgoing pt ip-ul de dreambox atat pe udp cat si pe tcp;(gbox foloseste udp)
    2 - allow remote adress -ip dreambox pe udp si tcp;
    3 - allow local adress -idem;
    4 - allow porturi 23,5577 tot pt udp si tcp;(23 - port telnet)
    Abia dupa toate aceste setari am putut face sharing cu dreamboxul. Pana a face aceste setari puteam intra cu el pe net (facea ping pe siteuri) dar share nici vorba.
    Inca o precizare eu am net adsl de la romtelecom , modem pe usb si doar o singura placa de retea pe care am coectat cablul crossover de la receptor.

    Pe langa toate aceste setari in calc mai ai nevoie de o setare in dream si anume configurarea si activarea inadyn sau in calc instalarea clientului pentru updatarea dns-ului.
    Setarile sunt pentru varianta cand nu se foloseste router!
    Multumesc Ovidiule eu nu te- am jignit ca nu stii etc .. am zis ca nu m-am descurcat cu clona

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yonut View Post
    Din cauza ca mai toate programele bune se decodeaza conectat la internet . Am inteles ca Premiere are zilele numarate sa-l vezi in sistemul actual cine stie si gigi polsat . Si m-am gandit decat un echo 792 (320L) mai bine o clona DM.Dar aici este de rasfoit ca sa vezi ceva fata de Echo.
    Complicat! Si daca am internet rds fara modem si kis7 ce fac?

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    Wild West
    Posts
    2,528
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yonut View Post
    Complicat! Si daca am internet rds fara modem si kis7 ce fac?
    Partea de retea o faci exact ca in how to iar in kaspersky7 deschizi porturile si ip-urile.
    Dar sfatul meu e sa iti cumperi un router si setarile se fac rapid in cateva minute fiind cu mult mai simple.
    NU conteaza ca ai net de la rtc,rds,zap,vodafone sau orice alt provider de net, setarile se fac la fel, singura diferenta intre providerii de net e timpul de raspuns si anume anumiti provideri nu se prea inteleg cu gbox-ul din aceasta cauza - nu e cazul tau care zici ca ai rds.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2007
    Location
    departe
    Posts
    470
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ovidiumarius View Post
    Partea de retea o faci exact ca in how to iar in kaspersky7 deschizi porturile si ip-urile.
    Dar sfatul meu e sa iti cumperi un router si setarile se fac rapid in cateva minute fiind cu mult mai simple.
    NU conteaza ca ai net de la rtc,rds,zap,vodafone sau orice alt provider de net, setarile se fac la fel, singura diferenta intre providerii de net e timpul de raspuns si anume anumiti provideri nu se prea inteleg cu gbox-ul din aceasta cauza - nu e cazul tau care zici ca ai rds.
    I-ti multumesc atunci cand am cerut ajutor cum sa "mearga "routerul cu dreamul si cu calculatorul nu m-a ajutat nimeni si l-am dat . Tu esti singurul care mi-a explicat. O sa cumpar si incerc din nou. Mult respect!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top