Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default [DM800] How to... DVD

    E destul de greu de crezut ca posesorii de DM800 nu au in dotare un DVD player, dar cu toate astea, putem folosi Dreambox-ul pentru a urmari colectia de filme in format DVD. Evident, deoarece la DM800 nu exista posibilitatea instalarii unei unitati DVD precum la fratele mai mare, vom folosi un PC din reteaua locala pentru a suplini acest lucru.

    Pentru a face asta avem nevoie de:

    • instalam pluginul dvdplayer in DM.
    • partajam unitatea DVD din PC. Intram in explorer, click dreapta pe unitatea DVD si apoi clisk pe Sharing and security. Bifam Share this folder si ii dam un nume (de ex. DVD). Bifam Permissions si bifam Allow peste to. OK.
    • facem un mount nfs catre unitatea DVD din PC. Asta se poate face in doua moduri. Fie intram in BP > Extra settings > Automount, si aici facem mount catre PC, fie editam fisierul /etc/automount.conf si adaugam linia:
      Code:
      PC1 -fstype=nfs,rw,soft,udp,nolock,rsize=8192,wsize=8192 192.168.1.1:/DVD
      Evident, in locul lui 192.168.1.1 vom trece IP-ul PC-ului, iar in loc de DVD vom trece numele dat unitatii DVD la partajarea acesteia in PC.
    • pentru a testa mount-ul, bagam un disc in DVD si pornim Telnet catre DM. Tastam
      Code:
       mount -o bind /automount/PC1 /media/dvd
      dupa care verificam daca mount-ul e in regula. Fie in Telnet, fie in alt soft (TC sau programe tip FTP) verificam daca in /media/dvd vedem cele doua foldere ale DVD-ului introdus in unitatea din PC (AUDIO_TS si VIDEO_TS). Daca acestea sunt prezente inseamna ca mount-ul a fost facut cu succes. Putem adauga linia
      Code:
      mount -o bind /automount/PC1 /media/dvd
      la sfarsitul fisierului /etc/init.d/bootup pentru ca mount-area sa se faca automat la bootare.

    Daca pasii de mai sus au fost facuti bine, acum nu ne mai ramane decat sa desfacem o bere si sa ne asezam cat mai comod in fotoliu. Accesam pluginul dvdplayer din DM (Menu > DVD Player) si mergem in /media/dvd/VIDEO_TS > OK.
    Vizionare placuta!

    Nota: Exista posibilitatea ca datorita nei retele interne defectuoasa, viteza de transfer PC -> DM sa nu fie optima, de aici putand aparea neplaceri (freeze, etc.).
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Paralela 45
    Posts
    374
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumim pentru tips.
    Sa fiu sincer, chiar sunt ofticat pentru ca nu mi-a trecut prin cap.
    Nu refuza sa gandesti ... macar din cand in cand .

    Netcity


  3. #3
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bravo man si merci fain

    si asa tot mai putin imi trebuie 8000
    adevärul este inventia unui mincinos

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen View Post
    ... Evident, deoarece la DM800 nu exista posibilitatea instalarii unei unitati DVD precum la fratele mai mare ...
    nu merge conectat un dvd extern pe usb/ sata ?


    • partajam unitatea DVD din PC. Intram in explorer, click dreapta pe unitatea DVD si apoi clisk pe Sharing and security. Bifam Share this folder si ii dam un nume (de ex. DVD). Bifam Permissions si bifam Allow peste to. OK.
    • facem un mount nfs catre unitatea DVD din PC. Asta se poate face in doua moduri. Fie intram in BP > Extra settings > Automount, si aici facem mount catre PC, fie editam fisierul /etc/automount.conf si adaugam linia:
      Code:
      PC1 -fstype=nfs,rw,soft,udp,nolock,rsize=8192,wsize=8192 192.168.1.1:/DVD
      Evident, in locul lui 192.168.1.1 vom trece IP-ul PC-ului, iar in loc de DVD vom trece numele dat unitatii DVD la partajarea acesteia in PC.
    Pentru mount nfs este nevoie de un server NFS instalat pe pc, nu ajunge un simplu share.

  5. #5
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @bbox
    1. Cred ca este posibil, dar n-am un DVD extern (pe USB) cu care sa probez. In cazul asta, problema devine chiar mai usoara, nu mai avem nevoie de PC.
    2. Eu am testat pe un PC pe care l-am "inviat" de curand (imi murise HDD, cu tot ce aveam pe el). Nu am instalat TrueGridNFS sau ceva asemanator. Am pe el un HDD nou cu WinXP si doar cateva aplicatii... si totusi, mount-ul merge struna. Poate de "vina" e Windozu', care e unul mai "special" (Windoz Black XP Pro SP2 UA AIO).
    Chiar si in cazul in care trebuie instalat un server NFS pe PC, nu vad unde e problema. E simplu. Ideea e ca... e pur si muove.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @chooleen daca il scoti si .pdf sa il punem la tutoriale ....dau o bere

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Acasa la mine.
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen View Post
    @bbox
    Nu am instalat TrueGridNFS sau ceva asemanator. Am pe el un HDD nou cu WinXP si doar cateva aplicatii... si totusi, mount-ul merge struna. Poate de "vina" e Windozu', care e unul mai "special" (Windoz Black XP Pro SP2 UA AIO).
    Chiar si in cazul in care trebuie instalat un server NFS pe PC, nu vad unde e problema. [/I][/URL].
    EU chiar nu prea inteleg cum un windoze "out of box" face exporturi in NFS cu acelasi mecanism ca si in SMB. Poti analiza un pic problema ?
    offset 1.2Fe ruginit pe alocuri. LNB Sharp 0.5 dB, 2XSS1 + VDR linux standalone( fara monitor etc) cu pozitioner SRT V50 / HSS 1160NA DigiTV / 2xDolce / DM500S

  8. #8
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Paul_L
    Am cautat in PC si n-am gasit nimic legat de NFS. Ciudat e ca in DM800, desi automount-ul e facut pe NFS, la Mounted Devices apare ca CIFS. De aici si faptul ca merge "fara" NFS pe PC. Initial m-am gandit ca am deja un server NFS integrat in acel Windoz modificat (care e plin de diverse tools). Tot ciudat e si faptul ca la CIFS trebuie sa folosesti user si pass, iar eu n-am asa ceva in linia de automount.
    Vad in semnatura ta ca ai un DM500. Daca ai cumva ultima imagine Gemini pe el, poti incerca ASTA. Chiar sunt curios daca se poate face acelasi lucru pe DM500.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen View Post
    Vad in semnatura ta ca ai un DM500. Daca ai cumva ultima imagine Gemini pe el, poti incerca ASTA. Chiar sunt curios daca se poate face acelasi lucru pe DM500.
    Am incercat eu chestia asta si nu a mers. M-am gandit ca poate nu e ok iso si am extras directoarele, dar nu a mers nici asa.
    Poate mai incearca si altcineva ...

  10. #10
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mie nu-mi merge ISO nici pe DM800 ...sau poate nu fac eu bine ceva. In schimb, "despachetat" merge foarte bine. Ma gandesc ca nu cumva aparitia acelui meniu in DM500 sa nu fie de fapt o "scama" ramasa de la crearea imaginii, ea fiind utila doar imaginilor pentru DM7xxx, dar ramasa in meniu si la DM500 din neglijenta.
    Dupa ce ai facut mount-ul, iti vede VIDEO_TS din PC? Ce se intampla daca alegi "Start DVD-Player in Directory-Mode"? Apare un browser ca sa cauti mount-ul?
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In Iso mode fac browse, gasesc iso, langa nume apare un icon in forma de CD, daca dau ok, o fractiune de secunda ecranul se face negru dupa care reapare meniul.
    In Directory mode pot sa vad VIDEO_TS, dar daca dau ok, face ca la iso mode.
    Exista o mica posibilitate ca structura de la dvd sa nu fie ok, dar pe pc merge. Din pacate nu am dvd original.

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am facut exact cum spune chooleen in primul post; doar ca pe DB500 Asa ca atunci cind am dat telnet cu "mount -o bind /automount/PC1 /media/dvd" mi-a raspuns ca nu gaseste folderul media pe dream
    SHALOM

  13. #13
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am rezolvat misterul cu DVD-ul, merge super dar trebuie utilizat DreamDVD.
    Am ajuns la concluzia asta cand am vazut mesajul din log:
    Oct 27 11:57:35 dreambox user.debug enigma: [CDROM] start cd '/var/etc' && /var/bin/dreamdvd '/mnt/cifs/xyz.iso'
    Am luat dreamdvd de pe ihad si am copiat executabilul in /var/bin (fara sa mai instalez pluginul).
    Dupa asta apare optiunea "0 DVD Player" in blue panel si functioneaza perfect si cu iso si cu fisiere.

    @isr2002
    pe DM500 nu ai directorul /media/dvd, de asta ti-a dat eroare, dar nu sunt sigur ca pe 500 automount functioneaza la fel ca pe 800

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    Am rezolvat misterul cu DVD-ul, merge super dar trebuie utilizat DreamDVD.
    Am ajuns la concluzia asta cand am vazut mesajul din log:
    Am luat dreamdvd de pe ihad si am copiat executabilul in /var/bin (fara sa mai instalez pluginul).
    Dupa asta apare optiunea "0 DVD Player" in blue panel si functioneaza perfect si cu iso si cu fisiere.

    @isr2002
    pe DM500 nu ai directorul /media/dvd, de asta ti-a dat eroare, dar nu sunt sigur ca pe 500 automount functioneaza la fel ca pe 800
    Deci hai s-o luam de la capat, luam DreamDVD de pe IHAD il copiem in var/bin fara sa instalam niciun plugin? Si pe urma? Hai sa DM 500S asteapta cu nerabdare sa vada cumii faza...
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    In primul rand trebuie sa faci vizibil dvd-ul (un director in care ai copiat un iso sau structura de directoare sau chiar un disc din unitatea dvd) ptr. dm500.
    Cea mai simpla metoda e mount prin cifs de pe pc (vezi 'HowTo Cifs').
    Dupa asta copiezi dvddream (executabilul) cu drepturi 755 in /var/bin si in blue panel apare optiunea ptr. dvd.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top