Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default Ajutor la inceput de drum

    Am nevoie de ajutor. Am citit si urmaresc constant forumul.
    Important:Sunt incepator, cu lacune in teorie si practica linux, a folosirii TC, PTP, TELNET. De aceea importante pt mine sunt sfaturile pas cu pas (asta daca nu cer prea mult!)
    Receptorul meu: Kathrein ufs910, varianta 1w, cu soft original 1.06. Pana acum l-am folosit si testat pe imaginea din flash, functioneaza fara probleme.
    Configuratia sistemului de receptie:antena Prime focus, 1.40m, pozitioner V Box II, actuator, LNB Invacom TWF 031. Instalat si functioneaza cu softul diseqc 1.0 din receptor pt SD si HD.
    Configuratia retelei: internet permanent, nu folosesc router, deci am un IP fix pt PC. Am reusit o conectare activa: PC-receptor: ftp, telnet, printr-un cablu crossower si null-modem, incat pot folosi KCC-ul, Kathiup-ul si ufsconfigtool.
    Pana acum: am reusit formarea unui usb stick "multiboot" (Transcend 2gb), cu patru partitii, astfel incat as dori ca instalarile de imagine sa le fac de pe stick, fara sa ma complic prea mult cu flashul.
    Dorinte si sperante: deocamdata nu ma intereseaza e2, pt ca nu poate emu. As vrea un sfat asupra carei imagini sa ma decid, stabila, compatibila cu cea din flash, care sa aiba emu integrat, pt a o instala in partitia 1 din stick. Si mai departe om vedea. Ar fi primul pas pt mine pana ma obisnuiesc cu acest hoby. Cu multumiri anticipate.

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default Ce parere aveti?

    Quote Originally Posted by profitor View Post
    Am nevoie de ajutor. Am citit si urmaresc constant forumul.
    Important:Sunt incepator, cu lacune in teorie si practica linux, a folosirii TC, PTP, TELNET. De aceea importante pt mine sunt sfaturile pas cu pas (asta daca nu cer prea mult!)
    Receptorul meu: Kathrein ufs910, varianta 1w, cu soft original 1.06. Pana acum l-am folosit si testat pe imaginea din flash, functioneaza fara probleme.
    Configuratia sistemului de receptie:antena Prime focus, 1.40m, pozitioner V Box II, actuator, LNB Invacom TWF 031. Instalat si functioneaza cu softul diseqc 1.0 din receptor pt SD si HD.
    Configuratia retelei: internet permanent, nu folosesc router, deci am un IP fix pt PC. Am reusit o conectare activa: PC-receptor: ftp, telnet, printr-un cablu crossower si null-modem, incat pot folosi KCC-ul, Kathiup-ul si ufsconfigtool.
    Pana acum: am reusit formarea unui usb stick "multiboot" (Transcend 2gb), cu patru partitii, astfel incat as dori ca instalarile de imagine sa le fac de pe stick, fara sa ma complic prea mult cu flashul.
    Dorinte si sperante: deocamdata nu ma intereseaza e2, pt ca nu poate emu. As vrea un sfat asupra carei imagini sa ma decid, stabila, compatibila cu cea din flash, care sa aiba emu integrat, pt a o instala in partitia 1 din stick. Si mai departe om vedea. Ar fi primul pas pt mine pana ma obisnuiesc cu acest hoby. Cu multumiri anticipate.

    Am in flash fw 1.06 original, despre care un autorizat imi spune, ca practic este fara folos, deoarece inca nu este urmata de alte imagini "prelucrate" in baza lui fw1.06. Pana acum n-ar exista asemenea imagini. Singura superioara ar fi fw 1.06 "intarita" cu 2-Bootloader, dar pt ca sunt incepator nu-mi recomda instalarea fw 1.06 cu 2-Bootloader, pt ca ma voi complica foarte mult. Iar instalarea unei imagini anterioare, fw 1.05 (deci sa nu merg indarat!) ar fi la fel de contraproductiv.
    Va rog un sfat: Cum sacp de fw 1.06 original din flash? Cum as putea inlocui eventual cu 1.06 cu 2-Booatode?

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    72
    Posts Thanks / Likes

    Default

    poti pune in flash orice imagine de aici:

    http://rapidshare.com/files/11254207...image_1-04.rar
    http://rapidshare.com/files/15582233...tfallimage.rar
    http://rapidshare.com/files/15581805...ginal-1.06.rar

    nu conteaza daca faci downgrade sau upgrade atat timp cat vei folosi imaginile full (cele cu 6 fisiere) de mai sus

    stick-ul il formatezi cu utilitarul de aici:

    http://rapidshare.com/files/94155232...ot_Utility.rar

    dupa care copiezi fisierele din arhiva 1.05 pe stick in directorul kathrein/ufs910 (daca vrei 1.05 original in flash). Daca vrei sa revii la 1.06, la fel.
    Dreambox 7000S, Kathrein UFS910sw, Skystar2
    1xTriax110, 1xTriax110+Moteck SG2100, 2xLNB Quattro Hirschmann 0,3db
    Dolce, Digi, restul in functie de key

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by eol View Post
    poti pune in flash orice imagine de aici:

    http://rapidshare.com/files/11254207...image_1-04.rar
    http://rapidshare.com/files/15582233...tfallimage.rar
    http://rapidshare.com/files/15581805...ginal-1.06.rar

    nu conteaza daca faci downgrade sau upgrade atat timp cat vei folosi imaginile full (cele cu 6 fisiere) de mai sus

    stick-ul il formatezi cu utilitarul de aici:

    http://rapidshare.com/files/94155232...ot_Utility.rar

    dupa care copiezi fisierele din arhiva 1.05 pe stick in directorul kathrein/ufs910 (daca vrei 1.05 original in flash). Daca vrei sa revii la 1.06, la fel.

    Multumesc eol, avand in vedere "perspicacitatea" mea declarata, te-as ruga sa-mi indrumi pasii (pas cu pas)pentru a instala in flash, imaginea 1.06 cu 2-Bootloader, folosind KCC.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default ma lumineaza cineva si pe mine

    Cum trebuie sa abordez teoretic oferta de All in one? Cum se foloseste continutul, adica mai exact ce se foloseste din continut, arhivat, nearhivat, etc? Aveti putina ingaduinta fata de un incepator!

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ti-as sugera sa incepi aici :

    http://forum.paytv.ro/showthread.php?t=68973

    apoi aici ai destula documentatie sa te inregistrezi pe forum si poti citi in engleza din greu

    http://ufs910.hdtvinfo.eu/component/...ory/Itemid,28/

    eu nu mai am acest receptor dar, CITEVA persoane pe forum care te pot indruma ....

    si aici este un forum foarte interesant numai ca trebuie sa te inregistrezi este sectiune in englezä...
    http://www.aaf-board.com/wbb2/board....783f7bc31eaeed

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default interesant

    Eu apelez pentru ajutor la forumurile romanesti si sunt expediat pt "a citi din plin" pe frorumurile nemtesti si englezesti!Foarte frumos! Am ajuns sa o traiesc si pe asta! Multumesc nu va mai straduiti.

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by profitor View Post
    Dorinte si sperante: deocamdata nu ma intereseaza e2, pt ca nu poate emu. sa aiba emu integrat, pt mine pana ma obisnuiesc cu acest hoby. Cu multumiri anticipate.

    Eu apelez pentru ajutor la forumurile romanesti si sunt expediat pt "a citi din plin" pe frorumurile nemtesti si englezesti!Foarte frumos! Am ajuns sa o traiesc si pe asta! Multumesc nu va mai straduiti.
    ce tupeu fantastic ai,si noi am citit pe diverse forum-uri pina am invatat nu te supara dar ai dat cu nuca in perete daca vrei sa vezi ceva canale codate fa-ti abonament....auzi nene el vrea emu

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dongle View Post
    ce tupeu fantastic ai,si noi am citit pe diverse forum-uri pina am invatat nu te supara dar ai dat cu nuca in perete daca vrei sa vezi ceva canale codate fa-ti abonament....auzi nene el vrea emu

    DONGLE > ti-ai luat-o , ai vrut sa fi baiat bun si ti-a tras-o...aici ai avut dreptate...unii testeaza si altii vor degeaba SI CU TRADUCERE...ce este mai nasol...pt. unii sufera toti , mai exista si persoane care au nevoie de anumite explicatii si nu le pot obtine din cauza " profitorilor "

    < PROFITOR > Explica de ce esti nemutumit...Dongle te-a indrumat de bine...chiar ti-a indicat cele mai bune site-uri...acolo tre sa bagi ochiul...acolo ai imagini si emu ai tot...Sau nu sti engleza ? Explica-te sa intelegem si noi...vezi ca pe AAF - BOARD ai sectiune HOW TO cu poze de instalare samd....daca ai vreo nelamurire intreaba ...sa sti ca nu-ti face nimeni treaba in locul tau ...si apropo satisfactia este mai mare daca-ti reuseste tie decat s-o iei pleasca...sti cum este ? parca i-o tragi unei tipe...pe bune

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bobbob View Post
    DONGLE > ti-ai luat-o , ai vrut sa fi baiat bun si ti-a tras-o...aici ai avut dreptate...unii testeaza si altii vor degeaba SI CU TRADUCERE...ce este mai nasol...pt. unii sufera toti , mai exista si persoane care au nevoie de anumite explicatii si nu le pot obtine din cauza " profitorilor "

    < PROFITOR > Explica de ce esti nemutumit...Dongle te-a indrumat de bine...chiar ti-a indicat cele mai bune site-uri...acolo tre sa bagi ochiul...acolo ai imagini si emu ai tot...Sau nu sti engleza ? Explica-te sa intelegem si noi...vezi ca pe AAF - BOARD ai sectiune HOW TO cu poze de instalare samd....daca ai vreo nelamurire intreaba ...sa sti ca nu-ti face nimeni treaba in locul tau ...si apropo satisfactia este mai mare daca-ti reuseste tie decat s-o iei pleasca...sti cum este ? parca i-o tragi unei tipe...pe bune
    Regret incidentele de mai sus, asa-i cand un incepator nimereste intre maestri.

    Am incarcat in flash cu kathiup 1.2 imaginea 1.06-2Bootloader.
    PC a fost conectat cu receptorul prin cablu null-modem si crossower.
    Flashuirea a parut in ordine.
    Dupa aceea inceput rebootarea si receptorul a "inghetat" pe boot.
    Pe display-ul receptorului a scris pe rand: kathrein ufs910/starten/kathrein ufs0910 care a si a ramas pe ultima inscriptie.
    Dupa apasarea indicatorului Flash, din fereastra din partea dreapta a programului kathiup (recomandare de pe un forum extern), in fereastra din partea stanga a programului a scris: Boot...setenv bootargs 'console=ttyAS0,115200 root=/dev/mtdblock3 mem=38m bigphysarea=1280 [email protected],[email protected]'
    setenv bootcmd 'bootm a0040000'
    saveenv
    Receptorul nu vrea sa mai boot-eze, nici dupa mai multe incercari. Va rog sa ma ajutati cu identificarea greselii si a procedurii de urmat.

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by profitor View Post
    Regret incidentele de mai sus, asa-i cand un incepator nimereste intre maestri.

    Am incarcat in flash cu kathiup 1.2 imaginea 1.06-2Bootloader.
    PC a fost conectat cu receptorul prin cablu null-modem si crossower.
    Flashuirea a parut in ordine.
    Dupa aceea inceput rebootarea si receptorul a "inghetat" pe boot.
    Pe display-ul receptorului a scris pe rand: kathrein ufs910/starten/kathrein ufs0910 care a si a ramas pe ultima inscriptie.
    Dupa apasarea indicatorului Flash, din fereastra din partea dreapta a programului kathiup (recomandare de pe un forum extern), in fereastra din partea stanga a programului a scris: Boot...setenv bootargs 'console=ttyAS0,115200 root=/dev/mtdblock3 mem=38m bigphysarea=1280 [email protected],[email protected]'
    setenv bootcmd 'bootm a0040000'
    saveenv
    Receptorul nu vrea sa mai boot-eze, nici dupa mai multe incercari. Va rog sa ma ajutati cu identificarea greselii si a procedurii de urmat.
    Reporneste UFS din spate fara sa mai ai cablul null conectat dupa flash-uire.
    VU+ DUO, KATHREIN UFS 910;2 Conserve Coship dulci;2 conserve digi; ant 0.8 39E; ant Maxx 1,0 13E; ant Triax 1,1 0.8W;swich 4x1;Humax F1 Fox;2 subscriptii legale(x2);LCD Samsung 32";LCD Samsung24";plasma 42" LG; 5+1 Eboda; Download 6Mb/s RTC

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristilamba View Post
    Reporneste UFS din spate fara sa mai ai cablul null conectat dupa flash-uire.

    Am incercat si asa, tot nu vrea sa boot-eze!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2003
    Posts
    290
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Incearca cu, Kati Control Center sa setezi Bootloaderul pe default din Setings--Configure bootloader(Null-Modem). Imginea s-a scris corect. Problema e de la booatloader. KCC reface bootloadrer-ul. Daca nici atunci nu porneste incearca pasii de aici: http://forum.d--n--s.com/showthread.php?t=74390

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    758
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by profitor View Post
    Regret incidentele de mai sus, asa-i cand un incepator nimereste intre maestri.

    Am incarcat in flash cu kathiup 1.2 imaginea 1.06-2Bootloader.
    PC a fost conectat cu receptorul prin cablu null-modem si crossower.
    Flashuirea a parut in ordine.
    Dupa aceea inceput rebootarea si receptorul a "inghetat" pe boot.
    Pe display-ul receptorului a scris pe rand: kathrein ufs910/starten/kathrein ufs0910 care a si a ramas pe ultima inscriptie.
    Dupa apasarea indicatorului Flash, din fereastra din partea dreapta a programului kathiup (recomandare de pe un forum extern), in fereastra din partea stanga a programului a scris: Boot...setenv bootargs 'console=ttyAS0,115200 root=/dev/mtdblock3 mem=38m bigphysarea=1280 [email protected],[email protected]'
    setenv bootcmd 'bootm a0040000'
    saveenv
    Receptorul nu vrea sa mai boot-eze, nici dupa mai multe incercari. Va rog sa ma ajutati cu identificarea greselii si a procedurii de urmat.

    Servus,

    Ai de incercat urmatoarele :

    1. O rescriere a flashului cu firmware 1.03 ( 6 file ; notfall ) direct din USB

    Gasesti aici , la postul #6 , firmware-ul respectiv ... Il pui pe usb in configuratia clasica : kathrein/ufs910 ...

    http://www.spinnes-board.de/vb/showthread.php?t=114325


    2. Citesti aici cum se face la postul 123 ( cel al lui satlex este complet ) ...

    http://********.com/showthread.php?p=559576#post559576

    Asta doar daca nu-ti merge cu flashuirea din USB !

    Bafta

    S_H

    PS Stai calm ...nu e moarta Kathy Dupa ce scrii FW1.03 ... scrie aici sa te indrumam mai departe . Bafta
    BAFTA TUTUROR !
    S_H

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by profitor View Post
    Am incercat si asa, tot nu vrea sa boot-eze!
    1.La tine mai booteaza sau nu de pe stick ? Daca booteaza pune pe stick Notfall 1.03 si rescrie flash-ul ..dupa care faci up-date cu 1.04 apoi1.05 de pe site-ul kathrein.
    2. Daca nu booteaza te conectezi cu nullmodem si si cablu retea , pornesti Kathy-up V1.2 cu boxul inchis , apesi pe Conect , dupa care iti apare la Status :Connection prepared, now switch on Kathrein ! . Pornesti boxul din power si apesi pe Default value si apoi Flash...il lasi sa flasheze valorile astea ca dupa ce dai restart sa-ti apara dupa pornirea Kathi valorile astea:
    set bootargs 'console=ttyAS0,115200 root=/dev/mtdblock3 mem=36m bigphysarea=1280 [email protected],[email protected]'
    set bootcmd 'bootm a0040000'
    la sunt modificate....Apoi incarci imaginea Notfall1.03 dupa care dai Flash . In mod normal dupa ce termina tre sa te anunte ca a facut niste teste...daca ramane blocat cu niste puncte de suspensie ca aici :
    ........................
    ...........
    apesi Flash din nou...Fara Restart ...la mine a scris imaginea la al-5-lea flash ...o sa-ti dai seama ca a scris-o bine pt. ca isi face niste posturi lungi in log si isi face RESTART singur....il lasi in pace >

    BAFTA !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top