Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default cu cine trebuie sa discut?

    salut.
    as avea nevoie de o indrumare .... vrem sa montam un DTH pt cateva blocuri (constructii noi).
    vrem ca toata cablarea sa fie facuta frumos si pt fiecare apatament in parte.
    pentru inceput este vb de 90 apartamente... dupa care inca cateva sute.
    ce DTH imi recomanati ? .... si cu cine sa vb ? ... as prefera ca montajul sa-l facem noi


    astept oferte / propuneri

  2. #2
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Default akta...

    Quote Originally Posted by nicu88 View Post
    salut.
    as avea nevoie de o indrumare .... vrem sa montam un DTH pt cateva blocuri (constructii noi).
    vrem ca toata cablarea sa fie facuta frumos si pt fiecare apatament in parte.
    pentru inceput este vb de 90 apartamente... dupa care inca cateva sute.
    ce DTH imi recomanati ? .... si cu cine sa vb ? ... as prefera ca montajul sa-l facem noi


    astept oferte / propuneri
    pt libertatea tehnica akta-fostul maxtv/ pentru calitatea imaginii : oricare altul

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si ce te face sa crezi ca viitorii proprietari vor vrea sa se aboneze la DTH-ul respectiv si nu la altul?Nici daca vor fi inchiriate nu poti sa-i obligi sa se uite la un anume DTH.



  4. #4
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai bine faceti doar infrastructura de cabluri si cine o sa vrea se aboneaza. Cine nu, nu.
    Acum nu stiu cum se doreste toata povestea. O antena comuna la toti si apoi un fel de multiplexoare sau cum s-or numi sau fiecare cu ligheanul lui ?

    In ce proveste cablaraia e un singur standard, din ce ma ginesc eu.

    Mai bine o mica licitatie pe baza de oferte de la diverse firme in domeniu pentru a fac aceasta infrastructura si apoi cine o vrea un dth e simplu. I se monteaza antena si receiverul si gata. Nu tu gauri si alte belele. Cred ca de fapt asta vrei, macar pentru inceput.

    Cere oferte oficiale de la toti si care ti se pare ok da-i drumul. Nu asta e problema

  5. #5
    superstar Expert
    Join Date
    Apr 2008
    Location
    Nibiru
    Posts
    1,345
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs down pt nesimtitul...

    Quote Originally Posted by bebelsat View Post
    pt libertatea tehnica akta-fostul maxtv/ pentru calitatea imaginii : Oricare altul
    ? ?

  6. #6
    trolololo Mentor
    Join Date
    Oct 2007
    Location
    Parish
    Posts
    609
    Posts Thanks / Likes

    Default

    OFF: s-ar putea sa fie un fel de autocorrect al forumului. Eu zic sa nu te superi chiar atit de usor

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    orientezi 4 parabole pentru 4 provideri apoi trebuie sa legi in cascadä citeva Spaun SMS 93209 NF care are cite 32 de iesiri si o sa ti vina pe apartament 1 cablu cu optiunea de a te putea colega prin disecq ce provider vrei

    de ex:
    parabola1 Digi tv=lnb1
    parabola2 bombastic tv=lnb2
    parabola3 dulceatatv=lnb3
    parabola4 maximux tv=lnb4

    http://www.spaun.de/files/1ce86_de_s...age010-011.pdf

  8. #8
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu trebuie sa fie neaparat spaun-uri, merg si alte multischalter care se pot lega in cascada, bineinteles Spaun are calitate superioara insa cu pret pe masura. Dar in nici un caz montarea de antena la fiecare, asta e o tiganie si solutia data de @dongle e cea mai buna.



    Bafta
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  9. #9
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ruk22 View Post
    Nu trebuie sa fie neaparat spaun-uri, merg si alte multischalter care se pot lega in cascada, bineinteles Spaun are calitate superioara insa cu pret pe masura. Dar in nici un caz montarea de antena la fiecare, asta e o tiganie si solutia data de @dongle e cea mai buna.



    Bafta
    luänd in vedere ca sunt asa de multe apartamente presupun ca este P+8etaje(cabluri lungi ) si eu am spus spaun pentru ca trebuie scula buna pentru calitatea de cacat a cablurilor din ro o stiu din propria experienta

  10. #10
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    ALBA_IULIA
    Posts
    3,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dongle View Post
    orientezi 4 parabole pentru 4 provideri apoi trebuie sa legi in cascadä citeva Spaun SMS 93209 NF care are cite 32 de iesiri si o sa ti vina pe apartament 1 cablu cu optiunea de a te putea colega prin disecq ce provider vrei

    de ex:
    parabola1 gigi tv=lnb1
    parabola2 bombastic tv=lnb2
    parabola3 dulceatatv=lnb3
    parabola4 maximux tv=lnb4

    http://www.spaun.de/files/1ce86_de_s...age010-011.pdf
    "Borcanul" de la dolce si boom nu stie disecq.



  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gymi View Post
    "Borcanul" de la dolce si boom nu stie disecq.
    eu nu le stiu nici macar pe ce sateliti sunt aceste providere in afarä de Digi tv pt sotie,ca restul nu ma intereseaza am dat decit o solutie technica zic eu buna.....

  12. #12
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Expat
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Max-ul este intradevar dpdv tehnic cea mai accesibila solutie , coboara tot pe H/H. Fara multiswitch-uri, un amplificator simplu FI iti rezolva problema.
    Se complica daca pui problema ca vor exista vecini care vor dori alt DTH. Noi folosim in cazul asta antene individuale diplexate inainte de intrarea in apartamentul respectiv. E de preferat clar sa existe un tunel de cabluri in bloc. (avem obligatia de atrage un cablu suplimentar, mort, pentru fiecare apt care de asemenea poate fi utilizat ca alternativa)

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce vrequ eu .... nu mai vrem sa vedem 100 de antene pe bloc .
    eu acuma trebuie sa fac cablarea pentru internet ... si ne gandeam ca odata cu asta sa punem si cablul coaxial pt DTH.
    blucuriel sunt de P+4 .....deci nu e distanta mare

  14. #14
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bajomedia View Post
    Max-ul este intradevar dpdv tehnic cea mai accesibila solutie , coboara tot pe H/H. Fara multiswitch-uri, un amplificator simplu FI iti rezolva problema.
    Se complica daca pui problema ca vor exista vecini care vor dori alt DTH. Noi folosim in cazul asta antene individuale diplexate inainte de intrarea in apartamentul respectiv. E de preferat clar sa existe un tunel de cabluri in bloc. (avem obligatia de atrage un cablu suplimentar, mort, pentru fiecare apt care de asemenea poate fi utilizat ca alternativa)
    am intrat in EU nu sunt frumoase tiganiile de pe fatadele blocurilor este suficient 1 singur cablu pentru 1 apartament ,normal ca este necesar un pat de cablu dar care sa fie mascat sub tencuialä de pe holul blocului

    ps:dupa cum ai explicat pe aici ati face concurs intre providerer de montat cit mai multe antene satelit pe acoperisul blocurilor precum ciupercile dupa ploaie

  15. #15
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Nov 2005
    Location
    Expat
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poate nu m-am explicat bine, toate blocurile noi prevad din constructie o coborare de utilitati (tv, telefonie, fibra optica..). La partea Tv fiecarui apt ii corespunde o pereche de cabluri, unul purtator de analogic+digital terestru+satelit(astra) iar celalat mort.
    Spuneam ca in principiu se poate opta pentru sirius pentru ca maxtv intra tot intr-o singura polaritate, iar ca rezerva se lasa optiunea antenelor individuale. Ca nu ne place e adevarat dar realitatea e alta.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top