Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 12 of 12
  1. #1
    Moderator Mentor
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    tg-jiu
    Posts
    847
    Posts Thanks / Likes

    Default LAPTOP (VGA) to PLASMA FULL HD

    Exista posibilitatea sa vad canale HD receptionabile pe laptop la rezolutie full pe o plasma full HD. ce conexiuni ar trebui sa fac.

    Laptopul este IBM Lenovo R61 fara iesire HDMI.


    Are rost sa imi iau o plasma full hd daca nu merge ? tinand cont ca in viitorul apropiat nu o sa am ce sa conectez gen receptor hd ..
    Dreambox 800HD PVR with 320GB, Sky Star2 USB Plus, Sky Star HD2 pci, Thomson HD DSI8115 with HDD160GB, DM7025, DM500.

  2. #2
    Moderator Mentor
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    tg-jiu
    Posts
    847
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum as putea sa vad de pe un laptop echipat cu un skystarhd pe o plasma sony bravia full hd .
    laptopul nu are iesire hdmi sau dvi.

    a incercat cineva o astfel de conexiune ?>
    Dreambox 800HD PVR with 320GB, Sky Star2 USB Plus, Sky Star HD2 pci, Thomson HD DSI8115 with HDD160GB, DM7025, DM500.

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default info

    salut dupa mine nu ai decat o solutie sa interconetezi intre laptop si plasma asa ceva : http://ati.amd.com/technology/xgp/index.html (adica o pl. video externa conectata pe usb-ul laptopului).

  4. #4
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    iesire vga laptop -> intrare vga tv

  5. #5
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default info

    pai pe vga (semnal analog) nu o sa vada pg. hd in "veci vecilor"
    el a scris clar ca vrea sa urmareasca/vizioneze prg. hd (rezolutie maxima)de pe laptop avand ss2 hd pe plasma , deci iti trebuie o pl. video externa (XGP) sau un "convertor" vga-dvi/hdmi care nu stiu in ce masura se gasesc pe la noi , ceva de genul asta : http://www.ramelectronics.net/audio-...prodDCAD2.html sau asta : http://www.zantech.com.au/converter/format/cp261h.html

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ceva asemanator http://forum.softpedia.com/lofiversi...p/t213664.html

    adika

    se poate:P) io am sony vaio lap , sony bravia tv , intru hdmi in ambele.
    dar tu poti face altfel , tv are hdmi lap are S-video din cate stiu io , poti sa imi faci o poza la tate mufele de pe spate
    este cablu de converteala rca in hdmi....

    http://forum.softpedia.com/index.php?showtopic=303711


    pierderi nu stiu sa iti zik cat are

    da .. si plasma ta daca ai sony bravia pana in 42" e numai hd ready:P)
    fulll hd e numai pe tablourile alea mari:P)

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    pai pe vga (semnal analog) nu o sa vada pg. hd in "veci vecilor"
    el a scris clar ca vrea sa urmareasca/vizioneze prg. hd (rezolutie maxima)de pe laptop avand ss2 hd pe plasma , deci iti trebuie o pl. video externa (XGP) sau un "convertor" vga-dvi/hdmi care nu stiu in ce masura se gasesc pe la noi , ceva de genul asta : http://www.ramelectronics.net/audio-...prodDCAD2.html sau asta : http://www.zantech.com.au/converter/format/cp261h.html
    Interesant comentariu ... deci zici ca pe vga nu o sa mearga HD si ii recomanzi convertor vga->dvi/hdmi

    In laptop rezolutia este limitata de LCD, daca pui monitor extern (plasma TV) care stie HD si placa video din laptop merge la 1920x1080 (asta trebuie verificat), nu este nici un motiv sa nu mearga full HD.
    Oricum decat solutiile cu adaptoare/ placi video externe care sunt scumpe si nu stiu cat sunt de bune, mai bine isi vinde laptopul si cumpara un laptop care are HDMI/DVI.

  8. #8
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default info

    salut pt. SINANGEL ai si nu ai dreptate :

    1 - legat de convertor , asta i-am indicat si eu (la fel ca in topicul de pe forumul softpedia)
    asa ceva cum este indicat si acolo cu 2 mentiuni : foarte scump si nu prea ai sanse sa-l gasesti in romania : http://www.digitalconnection.com/Pro...deo/hcp261.ASP

    2 - legat de iesirea s-video chiar daca exista pe laptopul lui , tot semnal analogic va avea (Y/C luminanta si crominanta sau Y/Pb/Pr fiind tot semnale analogice) , deci tot la 1-ul pct. vom ajunge.

    3 - legat de cabluri convertoare nu am auzit de asa ceva , cablurile in general sant folosite pt. a transmite un semnal intre 2 mufe si ca 1 mufa este rca si a 2-ua este dvi este cu totul altceva (mufa dvi suporta atat semnal analog cat si digital : http://en.wikipedia.org/wiki/Digital_Visual_Interface pe cand cea hdmi numai digital : http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI) deci unde este convertorul la cablul indicat de tine rca/hdmi

    4 - legat de "da .. si plasma ta daca ai sony bravia pana in 42" e numai hd ready:P)
    fulll hd e numai pe tablourile alea mari:P)" te contrazic cu un model exemplu de aici : http://www.sonycenter.ro/televizor-l...000-p1162.html , daca scriai ca de la 32" in sus poate te credeam.

  9. #9
    Moderator Mentor
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    tg-jiu
    Posts
    847
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O sa incerc cateva solutii sa vad cum se vede cel mai k, azi mi-am luat un sony bravia 40s4000 si o sa probez mai multe solutii.

    Cred ca cea mai suuper solutie este placa aia externa (nu cred ca merge totusi pe orice laptop), care in momentu asta costa o caruta de bani si probabil nu se gaseste asa usor.
    Dreambox 800HD PVR with 320GB, Sky Star2 USB Plus, Sky Star HD2 pci, Thomson HD DSI8115 with HDD160GB, DM7025, DM500.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma andrei am si eu pretentie de la un oltean de al meu iar restul care ati postat pe aici voi nu ati auzit de dockingstation ? ce pana mea parca ati fi fierari betonisti :P ai in urmatorul link cea mai easy obtiune de a avea dvi +multe iesiri utile.....

    http://www.infiniti-options.de/shop/...roducts_id=654

    al meu este DELL dar exista si asa ceva pentru IBM

    laptop fara dvi


    laptop cu dvi




  11. #11
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default info

    pai si ti-ai lasat "confratele" in "intuneric" atata timp fara sa-l ajuti , uite aici poate este si modelul tau : http://www.getpartsonline.com/250310u-06.html sau cauta-ti intai modelul care se potriveste pt. laptopul tau : http://www-307.ibm.com/pc/support/si...GR-4NXNTP.html si apoi cautati-l pe net sa vezi pe unde l-ai gasi nou.

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    pai si ti-ai lasat "confratele" in "intuneric" atata timp fara sa-l ajuti , uite aici poate este si modelul tau : http://www.getpartsonline.com/250310u-06.html sau cauta-ti intai modelul care se potriveste pt. laptopul tau : http://www-307.ibm.com/pc/support/si...GR-4NXNTP.html si apoi cautati-l pe net sa vezi pe unde l-ai gasi nou.
    pai nene in linkul tau costa 199 $+ 40 $ transport din state pina in EU apoi mai trebuie sa platesti vama pt ca vine din state inca 30% din suma care o ai pe factura....total eu zic ca este destul de scump in link-ul meu parca costa 124 € +20 € transport

    ps:am asteptat sa scrii tu ceva inteligent apoi modelul din link-ul meu este ce trebuie la andrei ....

    @andrei
    http://pcmadd.ro/contacts.htm am vorbit cu un amic ce lucreaza la pcmadd cluj si a spus sa te duci la una din filialele din Bucale si te pot rezolva acolo cu un pret de bun simt

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top