Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default comag SL35/1CI +how to rs232

    Am cumparat din germania sapt trecuta un rec foarte ieftin, COMAG SL35/1CI, care se misca incredibil de bine ...
    ... ce nu am reusit o noapte intreaga a fost sa-l fac sa comunice pe RS232, cu un cablu serial null-modem, pe 3 calc diferite, cu aproape toate variantele de paritati ...

    are cineva idee?

    PS. are chipset ali, adica ce trebuie.

    m.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    126
    Posts Thanks / Likes

    Default PT

    Quote Originally Posted by martinez View Post
    Am cumparat din germania sapt trecuta un rec foarte ieftin, COMAG SL35/1CI, care se misca incredibil de bine ...
    ... ce nu am reusit o noapte intreaga a fost sa-l fac sa comunice pe RS232, cu un cablu serial null-modem, pe 3 calc diferite, cu aproape toate variantele de paritati ...

    are cineva idee?

    PS. are chipset ali, adica ce trebuie.

    m.
    Trebuie sa l faci cu jtag ,nu merge cu cablu

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    salut,
    am reusit cu cablu serial, trebuia un prim upolader "Upgrade 2.0.0b 2007-11-16" care modifica bootloader-ul, apoi am incercat diverse variante de soft, se instalau, aparea pt 1 sec screen-ul dupa care murea receptorul, in diverse variante, ori led verde cu led orange, ori doar led rosu, ori doar led orange;
    ... plin de nervi, cu o ultma incercare de soft de "sl65-sl35 ..." am reusit sa-l blochez de tot, la pornire ramane aprins ledul verde dar nu mai comunica pe serial si nici altceva nu mai pot sa fac cu rec-ul.

    ... probabil ca o ultima incercare de al resuscita va fi jtag-ul, are niste pini, trebuie insa sa vad de unde gasesc schema ...


    m.

    Quote Originally Posted by soporane View Post
    Trebuie sa l faci cu jtag ,nu merge cu cablu

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi ca inainte de patch trebuia sa elimini o dioda D5 de pe placa (nu de la sursa).Cele mai bune documentatii pt. Comag sunt pe http://www.sat-ulc.eu/ulc/jgs_db.php?action=showkat&katid=851&sid, dar trebuie sa te inregistrezi. Ai 3 softuri, care fac aproximativ acelasi lucru, dar interfata este diferita. Am si eu unul, dar din nestiinta i-am eliminat D5 de la sursa si dupa relipire nu mai am curent.Nu am avut timp sa ma mai ocup de el.Poate mai pastram legatura daca faci ceva.
    Last edited by valtar; 16th October 2008 at 14:46.

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si mai trebuie sa ai grija ce integrat ai.Sunt 3 versiuni, B1, E1 si parca S1. Softurile sunt distincte pentru fiecare versiune de cip. Pentru a vedea versiunea te uiti pe integrat. Este posibil sa fie lipita o placuta deasupra datelor de identificare, o deslipesti usor si vezi ce model ai.Ai mare grija sa nu folosesti o varianta de soft care nu este dedicata versiunii tale de integrat.Sau poate asta ai facut si s-a blocat. Succes la reinvierea lui.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valtar View Post
    Si mai trebuie sa ai grija ce integrat ai.Sunt 3 versiuni, B1, E1 si parca S1. Softurile sunt distincte pentru fiecare versiune de cip. Pentru a vedea versiunea te uiti pe integrat. Este posibil sa fie lipita o placuta deasupra datelor de identificare, o deslipesti usor si vezi ce model ai.Ai mare grija sa nu folosesti o varianta de soft care nu este dedicata versiunii tale de integrat.Sau poate asta ai facut si s-a blocat. Succes la reinvierea lui.
    pai da, eu am varinata B1, iar ultimul soft care l-a blocat chiar era cica pentru B1.
    nu am gasit nicaieri faza cu deslipitul, se poate sa fie asa, am sa ma uit si pe link-ul de la tine ...
    ...pastram, evident, mie-mi place mult de tot rec-ul pentru cat costa, nu am mai vazut unul sa se miste la fel ca asta de bine, iar daca merge si capacit e mai mult decat perfet, e totusi 35 euro ... daca reusesc sa-l readuc la viata imi mai cumpar cel putin 2 buc ...

    m.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gobi2000 View Post
    mo daca esti unpic istet reusesti
    ali 3329b1 este un procesor care stie multe
    daca sti cum sa il gadili
    face au pe N2 fara probleme stie subtitrae
    tu acum trebuie sa faci un jtag simpli cu 4 rezistente de 100OHM si una d3 33
    mai ai nevoie de o mufa lpt
    multam pentru schema, recunosc sunt destul de paralel cu montajele electronice, mai mult cu logica ...
    ... am reusit eu in doua nopti sa-l blochez, sunt evidente pe drumul cel bun

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default jtag - usb

    @gobi, de curiozitate, pot folosi o interfata de genul asta?

    http://www.digilentinc.com/Products/...?Prod=JTAG-USB




    m.

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru Jtag cauta-l pe @gelvis, e specialist in asemenea dispozitive si le da mult mai ieftin decat ai gasit tu

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valtar View Post
    Pentru Jtag cauta-l pe @gelvis, e specialist in asemenea dispozitive si le da mult mai ieftin decat ai gasit tu
    , am vb cu gelu, era insa mai rapid pe usb ...

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gobi2000 View Post
    mo daca esti unpic istet reusesti
    ali 3329b1 este un procesor care stie multe
    daca sti cum sa il gadili
    face au pe N2 fara probleme stie subtitrae
    tu acum trebuie sa faci un jtag simpli cu 4 rezistente de 100OHM si una d3 33
    mai ai nevoie de o mufa lpt




    ů


    AICIai programul ptr jtag la ali 3329B1
    @gobi, Am facut schema de la tine dar nu am reusit nimic ... (placa de baza din poza nu seamana cu placa mea, astfel mufa mea de 6 pini am banuit ca o pun pe placa cu GND spre firul maron din alimentarea recului; de fapt am incercat in ambele pozitii, sper sa nu fi ars ceva; cu pinul 6 din mufa am alimentat jtag-ul din firul rosu din mufa de alimentare a recului)

    ... insa, de aici http://np-ulc.net//index.php?PHPSESS...Receiver/Comag am gasit o arhiva "Repair sl 35 b1.rar " in care este schema asta de jtag

    in schema de la tine scrie ca ar fi pt E1, crezi ca asta este de fapt cea buna?

    m.
    Last edited by martinez; 21st October 2008 at 19:04.

  12. #12
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok, cu prima schema de la gobi2000 am reusit sa conectez pe jtag cu "EJTAG_TT_1.0.55_SPI" si am rescris boot-ul si firmware-ul, a durat 8 ore ...
    ... ideea e ca dupa ce am pus softul original, nu pot folosi telecomanda si nici macar butonul de power sau de chanel din fata, practic se deschide direct, fara stand by, intra direct pe astra, are imagine daca are semnal dar nu ii pot face nimic ...
    mai are cineva vreo idee ?

    m.

  13. #13
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2008
    Posts
    3
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut. eu doar ce l-am terminat azi dimineata, m-am chinuit toata noaptea. Am un SL65/12 Chip E1 si l-am omorat cu unu de B1, am facut JTAG-ul simplu cu alea 5 rezistente dar am incercat de cateva ori si... nimik, dureaza cam o ora jumate upload-ul si l-am mai pus o data spre dimineata si l-am lasat vreo 2 ore, l-am aprins si...BINGO a functionat cu un firm 080522_SF_65DE_iLA. Dar problema e urmatoarea: ca am incercat toate ke*-urile de la GigiTV din data de 02-10 pana pe 21-10 si nu merge nici unul cu toate ca e activat si AU si CAS si EMM pe Smart. Nu stiu ce se intampla
    . Daca cineva poate sa spuna ceva....

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma gandesc sa-l transform in truman, a reusit cineva sa foloseasca telecomanda originala comag pe soft de truman?

    multumesc.

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2006
    Location
    Suceava-Germania
    Posts
    122
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salutari la toti am pus eu la cineva pe un Comag sl 35 1ci (B1) un soft de truman org care func la opticum clasa A , dar nu merge toate butoanele de la telecomanda .Am gasit un soft de Truman prefacut pentru Comag si merge ca un Opticum si telec.func OK. O adresa si til pot trimite..

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top