Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21

Thread: LNB quatro

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default LNB quatro

    Am un lnb Skymaster quatro si am semnal doar la o singura iesire.De ce nu am semnal pe toate 4 iesirile . Ce se poate face? Multumesc!

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valtar View Post
    Am un lnb Skymaster quatro si am semnal doar la o singura iesire.De ce nu am semnal pe toate 4 iesirile . Ce se poate face? Multumesc!
    Un posibil raspuns ai primit aicea :
    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...0&postcount=28
    Dar daca nu detaliezi exact modelul exact (cu data de identificare,vezi pe etiheta),nici raspuns exact nu vei primi.
    .

  3. #3
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    in primul rind ar trebui verificat daca are semnal pe toate iesirile dupa care ar avea,neaparat,nevoie de un multiswitch asta ca sa functioneze.sau se poate schimba cu un quad pentru 3-4 receivere independente in functie de interes !

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    in primul rind ar trebui verificat daca are semnal pe toate iesirile dupa care ar avea,neaparat,nevoie de un multiswitch asta ca sa functioneze.sau se poate schimba cu un quad pentru 3-4 receivere independente in functie de interes !
    Are semnal doar pe o iesire.Cum se poate lega cu un multiswitch si cum se poate folosi in continuare?Nu prea am experienta in domeniu.

  5. #5
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pe ce te bazezi cind afirmi ca are semnal doar pe o iesire ? ai folosit un aparat de masura sau ai legat direct la receiver ? daca ai legat direct la receiver este posibil sa fi nimerit o frecventa si o polaritate pe receiver.l-ai cumparat nou ? e greu de dat un verdict daca nu dai mai multe amanunte.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    ARAD
    Posts
    159
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by valtar View Post
    Are semnal doar pe o iesire.Cum se poate lega cu un multiswitch si cum se poate folosi in continuare?Nu prea am experienta in domeniu.
    Esti sigur ca ai incercat pe toate iesirile cu frecventele&polaritatile corecte?(V-High=pol. verticala,frecventa peste 12 ghz,H-low= pol. orizontala,frecventa sub 12Ghz,etc.).Daca merge doar o iesire nu te ajuta cu nimic multiswitch-ul.Salut

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    pe ce te bazezi cind afirmi ca are semnal doar pe o iesire ? ai folosit un aparat de masura sau ai legat direct la receiver ? daca ai legat direct la receiver este posibil sa fi nimerit o frecventa si o polaritate pe receiver.l-ai cumparat nou ? e greu de dat un verdict daca nu dai mai multe amanunte.
    Da, l-am cumparat nou din Germania, fara sa stiu care e diferenta intre quatro (al meu) si quad.Semnalul nu l-am masurat cu aparatul ci l-am legat direct la receptor.Pe prima iesire (cea din stanga, iesirile fiind dispuse transversal, nu longitudinal) am semnal indiferent de polarizare sau bada de frecventa (inferioara sau superioara).

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stefyb67 View Post
    Esti sigur ca ai incercat pe toate iesirile cu frecventele&polaritatile corecte?(V-High=pol. verticala,frecventa peste 12 ghz,H-low= pol. orizontala,frecventa sub 12Ghz,etc.).Daca merge doar o iesire nu te ajuta cu nimic multiswitch-ul.Salut
    Nu, n-am incercat cu posturi pe fiecare tip de polarizare sau banda de frecvente.

  9. #9
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    fiind nou,teoretic ar trebui sa functioneze pe toate iesirile.
    modelul quattro se foloseste atunci cind numarul utilizatorilor este mai mare de 8.
    acum ai doua posibilitatio: ori il schimbi cu un quad ori cumperi un multiswitch ca sa-l poti folosi.
    daca iei multiswitch ai grija ca fiecare iesire din lnb sa fie legata cu intrarea corespunzatoare din multiswitch.
    cred ca varianta quad e cea de care ai tu nevoie.
    .Pe prima iesire (cea din stanga, iesirile fiind dispuse transversal, nu longitudinal) am semnal indiferent de polarizare sau bada de frecventa (inferioara sau superioara).
    asta nu am inteles.normal ar fi sa ai semnal pe o singura banda/polarizare.scrie in lateral sau linga iesire.

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Inteleg ca daca leg un multiswitch pot avea semnal pentru mai multe receptoare, fiecare putand receptiona orice post, indiferent de polarizare (spre deosebire de loop out-ul de la receptor).In aceasta situatie care e diferenta fata de quad la distribuirea semnalului (exceptand cheltuiala suplimentara cu switch-ul)? Se mai pierde din semnal?

  11. #11
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,130
    Posts Thanks / Likes

    Default

    folosind un quad poti lega 4 receivere.
    folosind un quattro si in functie de ce tip de multiswitch folosesti numarul de receivere creste foarte mult.
    documenteaza-te aici : http://www.satlex.ro/ro/1participant.html

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    67
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nirolf View Post
    folosind un quad poti lega 4 receivere.
    folosind un quattro si in functie de ce tip de multiswitch folosesti numarul de receivere creste foarte mult.
    documenteaza-te aici : http://www.satlex.ro/ro/1participant.html
    Multumesc @nirolf, mi-ai mai dat si alta data sfaturi utile.Multumiri si celorlalti.

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    63
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cum pot afla daca functioneaza un LNB fara sa-l dau jos (e f greu de ajuns la el) Pot masura ceva pe cablul care iese din el?

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce fel de LNB este? Daca este un Quattro, are 4 iesiri dedicate (Low Band Vertical, Low Horiz., High Vert., High Horiz.) si este legat la un Multiswitch. Poti sa-l verifici fara sa ajungi la LNB chiar la intrarea in Multiswitch (care este probabil mai accesibil). Desurubezi un cablu de la intrarea Multiswitch-ului (de ex. High Horiz care este marcat pe multiswitch ca "H 22 kHz") si vezi daca ai pe el semnal pe un canal orizontal din banda de sus (peste 11.700 MHz).

  15. #15
    Banned Mentor
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jan 2010
    Location
    Callatis...MO
    Posts
    565
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Ce fel de LNB este? Daca este un Quattro, are 4 iesiri dedicate (Low Band Vertical, Low Horiz., High Vert., High Horiz.) si este legat la un Multiswitch. Poti sa-l verifici fara sa ajungi la LNB chiar la intrarea in Multiswitch (care este probabil mai accesibil). Desurubezi un cablu de la intrarea Multiswitch-ului (de ex. High Horiz care este marcat pe multiswitch ca "H 22 kHz") si vezi daca ai pe el semnal pe un canal orizontal din banda de sus (peste 11.700 MHz).
    nu uita ca exista lnb-uri X4 (quadro) care sunt ptr mai multzi abo . decat unul ..(rtc)?
    ,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,
    p.s. ..nu-i dau sfaturi lu kroky decat .gradinarit !in rest ,,,,,,,totzi estem dashtepti in satelitzi .
    ...........................
    ca d-aia suntem pe acest forum de satelitari,!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top