Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 17
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    212
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema alocare port pt a putea functiona GBOX

    Mi-am cumparat de curand un DREAMBOX 500S si as vrea sa pun pe el GBOX. Am vb cu multi baieti sa ma ajute dar niciunul nu a putu fiindca eu nu am modem sau router din care sa pot aloca porturi. Cum as putea rezolva problema? Multumesc.

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by @MIRCEA View Post
    Mi-am cumparat de curand un DREAMBOX 500S si as vrea sa pun pe el GBOX. Am vb cu multi baieti sa ma ajute dar niciunul nu a putu fiindca eu nu am modem sau router din care sa pot aloca porturi. Cum as putea rezolva problema? Multumesc.
    salut, intai , ar trebui sa spui la ce provider , esti cu netul .

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    212
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Info net, care mai nou au fost cumparati de rcs-rds ,nu am username nici parola e doar firul utp care intra in calc.

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai router

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Apr 2003
    Location
    District Nr. IX.
    Posts
    6,176
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by @MIRCEA View Post
    Info net, care mai nou au fost cumparati de rcs-rds ,nu am username nici parola e doar firul utp care intra in calc.
    Posibil sa ai fiberlink... iti trebuie un router
    Day by day - opiniile mele
    "Never argue with idiots. People can confuse you with them."
    ---------------------------------------------------------
    DM 7020S; HSS-1160NA; Offset 1,2 Al +
    Moteck DigiPower SG-2100
    (53°E - -30°W) + Hama Lypsi HQ Universal Single LNBF

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    212
    Posts Thanks / Likes

    Default

    N-am router pt ca ziceau baietii de la deranjamente ca nu merge cu router pt. al 2-lea calculator ci doar cu switch. si de aceea nici n-am incercat cu router.

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2007
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by @MIRCEA View Post
    N-am router pt ca ziceau baietii de la deranjamente ca nu merge cu router pt. al 2-lea calculator ci doar cu switch. si de aceea nici n-am incercat cu router.
    man in primul rand spune daca poti iesi ku dreamul pe net ,ce conexiune ai de la provider ....
    Dreambox_82

  8. #8
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Vezi, daca alegeai oferta mea, aveai si DM si router.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    243
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Baieti dati-mi o idee ce pot face sa-l ajut pe baiat. Am incercat tot ce s-a putut. cu router nu-i merge delok netu, mg numa cu switch da nu pot aloca porturi. Ce as putea face ca sa-i aloc porturi, macar un port. MS

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by maximov View Post
    Baieti dati-mi o idee ce pot face sa-l ajut pe baiat. Am incercat tot ce s-a putut. cu router nu-i merge delok netu, mg numa cu switch da nu pot aloca porturi. Ce as putea face ca sa-i aloc porturi, macar un port. MS
    Pune te rog confiuguratia curenta de internet aici - nu neaparat IPul exact, dar macar formatul IPului, cum apare pe Calculator, daca dai un ipconfig /all. Pentru siguranta, poti masca sau schimba majoritatea datelor, dar trebe sa aflam clasa IPului.

    Spuneti amandoi ca aveti doar un singur Cat5 care intra in casa, si care il pui in calculator. Si providerul de net spune ca pentru al doilea calculator trebe doar un simplu switch - asta suna ca de fapt conexiunea internet este o mica retea, si ei au ruter-ul. Pentru a confirma asta, trebe sa avem ipconfig-ul (exact ce returneaza cand il rulezi in windows).

    Pe de alta parte, poti incerca sa dai un "pathping www.google.com" si sa capturezi output-ul, ca si de aici se poate afla configuratia curenta. Daca vrei, ruleaza asta intr-un cmd.exe, si trimite pe PM rezultatul.

    Exact cum spunea stalius, trebe umpic mai multe informatii despre configuratia curenta, ca sa vedem ce se poate face.

    teddy
    Dm7o2o, Humax Digi+II, H.S.S.11.60, Invacom Twin 0.3 (but offline 4 now)

    "American components, russian components, aaall made in Taiwan"
    (c) Armagedon 1998

  11. #11
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by @teddy View Post
    Pune te rog confiuguratia curenta de internet aici - nu neaparat IPul exact, dar macar formatul IPului, cum apare pe Calculator, daca dai un ipconfig /all. Pentru siguranta, poti masca sau schimba majoritatea datelor, dar trebe sa aflam clasa IPului.
    Si la ce iti foloseste clasa IP-ului ?

    @mircea a zis clar ca ISP-ul este Infonet-rds. Dupa o cautare de 2 minute pe google se poate afla ca Infonet face autentificarea dupa MAC, deci tot ce trebuie facut este clonarea MAC-ului in router.

  12. #12
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @MIRCEA
    alt operator care sa ofere internet sanatos la cap nu exista in zona ? ce atata complicatii cu toti ciuri-buri ?

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2006
    Location
    Cluj-Napoca
    Posts
    106
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bbox View Post
    Si la ce iti foloseste clasa IP-ului ?

    @mircea a zis clar ca ISP-ul este Infonet-rds. Dupa o cautare de 2 minute pe google se poate afla ca Infonet face autentificarea dupa MAC, deci tot ce trebuie facut este clonarea MAC-ului in router.
    Pai foloseste, pentru a vedea daca e IP real sau nu. In postul lui @MIRCEA, spune ca pentru al doilea calculator trebe switch si nu ruter, adica sa inteleg ca ii va da un al doilea IP real si pentru al doilea calculator?

    De aceea vroiam sa stiu, pentru ca am vazut cateva configurari destul de ciudate de internet... Pathping-ul era foarte util in a determina confiugratia curenta a retelei.

    teddy
    Dm7o2o, Humax Digi+II, H.S.S.11.60, Invacom Twin 0.3 (but offline 4 now)

    "American components, russian components, aaall made in Taiwan"
    (c) Armagedon 1998

  14. #14
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu cred ca va zbateti degeaba. Reteaua aia e (dupa parerea mea) "blocata", ca nu cumva pustii din cartier sa imparta un abo la n-spe indivizi. Asa ca ei fac autentificarea dupa MAC si probabil au si un soft de autentificare cu user si pass. Daca pui router, ei primesc TTL +1 si blocheaza automat accesul la internet.
    Cred ca cea mai simpla solutie e schimbarea providerului.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu nu cred ca folosesc TTL=1, iar daca da, se poate rezolva cu un router cu linux. Oricum individul care a scris blogul http://www.stealthsettings.com/smc-b...cwbr14-n2.html scrie ca are net de la RDS-INFONET (Buzau), daca la el merge, nu vad care e problema.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top