Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 32
  1. #1
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default Teste/Pareri TV Lcd-uri cu DVB-T HD + DVB-C

    Salut deschid acest thread in special cu rugamintea la cei care au asemenea receptoare (tv lcd-uri "full hd" + dvb-c) gen : sony 32w(e)4000 ce stiu eu deocamdata si nu neaparat de 32" ce ma intereseaza este sa aiba "receptia rf hd (mpeg4)" si cui ii merge cartela de la un dth autohton pe dvb-c (slot-ul + cam-ul aferent tv lcd-ului).
    Deci concluzi/pareri pro/contra de la diferite marci cu diferite diagonale (ce am observat eu de prin oferte ca cele cu dvb-t hd pleaca de la 32" in sus) si recomandari (as dori mai mult practic) , adica de la cei care au asa ceva si sau lovit/rezolvat problemele aparute inerent la ele si mai putin genul de reclama , fiindca una este "teoria si alta practica" mai ales la genul nostru "mioritic" de a face reclama.
    Va multumesc anticipat si astept raspunsuri de la voi fiind interesat in achizitionarea pe viitor a unui astfel de tv lcd si ma-m cam saturat sa tot "frunzaresc" ofertele noastre care in proportie destul de mare se contrazic chiar si in reclame.

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    560
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    Salut deschid acest thread in special cu rugamintea la cei care au asemenea receptoare (tv lcd-uri "full hd" + dvb-c) gen : sony 32w(e)4000 ce stiu eu deocamdata si nu neaparat de 32" ce ma intereseaza este sa aiba "receptia rf hd (mpeg4)" si cui ii merge cartela de la un dth autohton pe dvb-c (slot-ul + cam-ul aferent tv lcd-ului).
    Deci concluzi/pareri pro/contra de la diferite marci cu diferite diagonale (ce am observat eu de prin oferte ca cele cu dvb-t hd pleaca de la 32" in sus) si recomandari (as dori mai mult practic) , adica de la cei care au asa ceva si sau lovit/rezolvat problemele aparute inerent la ele si mai putin genul de reclama , fiindca una este "teoria si alta practica" mai ales la genul nostru "mioritic" de a face reclama.
    Va multumesc anticipat si astept raspunsuri de la voi fiind interesat in achizitionarea pe viitor a unui astfel de tv lcd si ma-m cam saturat sa tot "frunzaresc" ofertele noastre care in proportie destul de mare se contrazic chiar si in reclame.
    Sony kdl-40x3500
    DVB-T incorporat merge ok PROTV si TVRHD
    DVB-C incorporat merge cu CAM CONAX si cartele de la max.
    problema: intrare cablu terestrial si intrare tv digital cablu, nu stiu cum sa l-e rezolv si sa nu am pierdere daca folosesc sumator (oare merge cu spliter?)

  3. #3
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Doar un singur "pioner" pt. dvb-c , ma mir fiindca stiu ca au mai multi tv lcd-uri si care sant sigur ca au si dvb-c , dar probabil prefera receptia dvb-s/s2 decat dvb-c-ul.
    Legat de sumator ti-am scris in pm un model de incercare si conditia de baza sa nu se suprapuna vreo frecventa din uif peste un canal de pe cablu fiindca altfel a cazut cam tot (teoretic exista licente pt. frecventele emise de dvb-t si cele de dvb-c , dar fiind in Romania totul este posibil practic) , eventual un amplif. de uif in cazul semnalului mai slab pe dvb-t bafta.

  4. #4
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Poseor TV Sony kdl-32v4500 PROTVHD se vede bine.
    TVRHD...nu receptionez (de vina sa fie antena de camera PHILPS sau pozitia mea..AUCHAN TITAN).
    ProTv HD il receptionez pe canal 31 asa imi spune TV...care e treaba Stie cineva

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    560
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    Salut deschid acest thread in special cu rugamintea la cei care au asemenea receptoare (tv lcd-uri "full hd" + dvb-c) gen : sony 32w(e)4000 ce stiu eu deocamdata si nu neaparat de 32" ce ma intereseaza este sa aiba "receptia rf hd (mpeg4)" si cui ii merge cartela de la un dth autohton pe dvb-c (slot-ul + cam-ul aferent tv lcd-ului).
    Deci concluzi/pareri pro/contra de la diferite marci cu diferite diagonale (ce am observat eu de prin oferte ca cele cu dvb-t hd pleaca de la 32" in sus) si recomandari (as dori mai mult practic) , adica de la cei care au asa ceva si sau lovit/rezolvat problemele aparute inerent la ele si mai putin genul de reclama , fiindca una este "teoria si alta practica" mai ales la genul nostru "mioritic" de a face reclama.
    Va multumesc anticipat si astept raspunsuri de la voi fiind interesat in achizitionarea pe viitor a unui astfel de tv lcd si ma-m cam saturat sa tot "frunzaresc" ofertele noastre care in proportie destul de mare se contrazic chiar si in reclame.
    Salut, eu am un SONY KDL40-X3500 cu tuner DVB-T si DVB-C (mpeg4), incorporate.
    Sunt abonat la CANADTV (cablu digital de la AKTA). Programele terestriale adica TVRHD si PROTVHD se prind fara probleme, dar problema apare la partea de cablu, in sensul ca daca vreau sa folosesc ambele tunere incorporate in modul simultan, adica sa am canalele de pe cablu memorate, se sterg cele de pe terestrial, si invers. In cartea tehnica nu se spune daca se poate rezolva problema cumva, iar cei de la SONY CENTER mi-au spus ca in nici un caz nu pot sa rezolv problema daca folosesc intrarea de antena pentru ambele tunere.

  6. #6
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    kryss05 - vezi ca protv-ul are 2 frecvente/canale pe care emit terestru , ambele in uif :

    - analogic - 551,25Mhz (can. 31) ProTV normal in standardul actual si

    - digital (dvb-t) - 543,25Mhz (can. 30) ProTV HD mai putin buletinele de stiri din cate am observat eu.

    da dupa caracteristicile tv lcd-ului tau de aici : http://www.sonycenter.ro/televizor-l...500-p1202.html intr-adevar poti prinde si protv hd numai ca s-ar putea sa ai probleme cu receptia semnalului prin zona ta (probabil semnalul pt. can. 30 dvb-t fiind mai slab decat cel analogic de pe can. 31) incearca eventual si cu un amplificator de antena uif , eventual joacate manual cu frecventa daca o poti introduce manual , vezi ca ecartul (latimea canalului video) este de 8Mhz adica 543,25Mhz + 8 = 551,25Mhz s.a.m.d
    pt. tvr hd vezi pe can. 54 (735,25Mhz) sau can. 59 (775,25Mhz) bafta.




    micu vali cam nasol vestile care mi-le dai , legat cu "cunostintele!?!" sau mai bine cu necunostintele celor de la sony m-am lamurit personal cand le-am scris despre o ciudatenie dupa mine la un tv lcd (40S4000) care are ambele functii (sub forma de reclame/abtipild lipite pe marginea ecranului legate de "FullHD1080p" si "HDReady" pacat de firma fiinda nu am mai intalnit asemenea reclama nici macar la firme nu sant atat de renumite si ei m-au luat cu caracteristicele tv lcd-ului care oricum le citisem inainte sa le trimit e-mailul , asta este "fiecare pasare pe graiul ei moare") , dar sa revin la problema ta ai incercat cu acel sumator de care ti-am scris?
    ti-am studiat putin manualul si am citit ca trebuie sa comuti manual analog/dvb-t la dvb-c , acum incearca si prinde/memoreaza manual posturile daca domeniul de frecventa este identic atat pe tv analog/dvb-t cat si pe dvb-c (aici la dvb-c ar trebui sa ai numai "S"-uri s1-s20 catv si s21-s41 hyperbanda , iar la tv analog/dvb-t B1 (c2-c5) B3 (c6-c12) si UIF (c21-c69) cum era inainte la vechile tv-uri) , daca in schimb ai continuu 47-862Mhz incearca intai si prinde manual sau "Quick Scan" nu "Full Scan" pana cand ajungi la UIF (can. 21 - 471,25Mhz pana la can. 70 - 863,25Mhz) si fa comutarea pe tv analog/dvb-t si reia cautarea manuala daca poti numai pt. uif sau ceva mai greu sa introduci fiecare frecventa manual atat la dvb-c cat si la tv analog/dvb-t , fiindca este logic sa-ti stearga prg. memorate anterior cu "Full Scan" , el iti ia de la 0 (47Mhz) indiferent pe ce ai comutat dvb-c sau tv analog/dvb-t

  7. #7
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    560
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by lupull View Post
    kryss05 - vezi ca protv-ul are 2 frecvente/canale pe care emit terestru , ambele in uif :

    - analogic - 551,25Mhz (can. 31) ProTV normal in standardul actual si

    - digital (dvb-t) - 543,25Mhz (can. 30) ProTV HD mai putin buletinele de stiri din cate am observat eu.

    da dupa caracteristicile tv lcd-ului tau de aici : http://www.sonycenter.ro/televizor-l...500-p1202.html intr-adevar poti prinde si protv hd numai ca s-ar putea sa ai probleme cu receptia semnalului prin zona ta (probabil semnalul pt. can. 30 dvb-t fiind mai slab decat cel analogic de pe can. 31) incearca eventual si cu un amplificator de antena uif , eventual joacate manual cu frecventa daca o poti introduce manual , vezi ca ecartul (latimea canalului video) este de 8Mhz adica 543,25Mhz + 8 = 551,25Mhz s.a.m.d
    pt. tvr hd vezi pe can. 54 (735,25Mhz) sau can. 59 (775,25Mhz) bafta.




    micu vali cam nasol vestile care mi-le dai , legat cu "cunostintele!?!" sau mai bine cu necunostintele celor de la sony m-am lamurit personal cand le-am scris despre o ciudatenie dupa mine la un tv lcd (40S4000) care are ambele functii (sub forma de reclame/abtipild lipite pe marginea ecranului legate de "FullHD1080p" si "HDReady" pacat de firma fiinda nu am mai intalnit asemenea reclama nici macar la firme nu sant atat de renumite si ei m-au luat cu caracteristicele tv lcd-ului care oricum le citisem inainte sa le trimit e-mailul , asta este "fiecare pasare pe graiul ei moare") , dar sa revin la problema ta ai incercat cu acel sumator de care ti-am scris?
    ti-am studiat putin manualul si am citit ca trebuie sa comuti manual analog/dvb-t la dvb-c , acum incearca si prinde/memoreaza manual posturile daca domeniul de frecventa este identic atat pe tv analog/dvb-t cat si pe dvb-c (aici la dvb-c ar trebui sa ai numai "S"-uri s1-s20 catv si s21-s41 hyperbanda , iar la tv analog/dvb-t B1 (c2-c5) B3 (c6-c12) si UIF (c21-c69) cum era inainte la vechile tv-uri) , daca in schimb ai continuu 47-862Mhz incearca intai si prinde manual sau "Quick Scan" nu "Full Scan" pana cand ajungi la UIF (can. 21 - 471,25Mhz pana la can. 70 - 863,25Mhz) si fa comutarea pe tv analog/dvb-t si reia cautarea manuala daca poti numai pt. uif sau ceva mai greu sa introduci fiecare frecventa manual atat la dvb-c cat si la tv analog/dvb-t , fiindca este logic sa-ti stearga prg. memorate anterior cu "Full Scan" , el iti ia de la 0 (47Mhz) indiferent pe ce ai comutat dvb-c sau tv analog/dvb-t
    Problema este ca la quik scan nu prinde nimic pe DVB-C (de altfel in carte spune ca uni provideri de cablu digital necesita full scan).
    Oricum multumesc pentru sfaturi si o sa l-e incerc. Chiar vreau sa scap de cutia de la CANAD.

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [quote=lupull;588877]kryss05 - vezi ca protv-ul are 2 frecvente/canale pe care emit terestru , ambele in uif :

    - analogic - 551,25Mhz (can. 31) ProTV normal in standardul actual si

    - digital (dvb-t) - 543,25Mhz (can. 30) ProTV HD mai putin buletinele de stiri din cate am observat eu.

    da dupa caracteristicile tv lcd-ului tau de aici : http://www.sonycenter.ro/televizor-l...500-p1202.html intr-adevar poti prinde si protv hd numai ca s-ar putea sa ai probleme cu receptia semnalului prin zona ta (probabil semnalul pt. can. 30 dvb-t fiind mai slab decat cel analogic de pe can. 31) incearca eventual si cu un amplificator de antena uif , eventual joacate manual cu frecventa daca o poti introduce manual , vezi ca ecartul (latimea canalului video) este de 8Mhz adica 543,25Mhz + 8 = 551,25Mhz s.a.m.d
    pt. tvr hd vezi pe can. 54 (735,25Mhz) sau can. 59 (775,25Mhz) bafta.


    bravooo lupull...FOARTE BINE INFORMAT!
    am gresit eu cand am spus de canal 31...receptionez protvhd pe canal 30... Pe canal 31 semnal analogic receptionez TVR2 cu purici...am amestecat oalele...Nici un alt post de televiziune in plus...
    La protvhd semnalul oscileaza intre good si low...odata cu aparitia macroblocurilor.
    TVR HD nici nu miroase...
    Acum as vrea sa incerc sa inSUMEZ cele 2 semnale CATV cu antena de camera UIF insa nu stiu daca voi reusi...am verificat pe catv si se pare ca am un post de tv pe canal 30..cred ca se va suprapune senmnalul uif cu catv...si va iesi invaingator cel mai puternic!adica CATV..
    Ceva solutii reale in acest caz?

  9. #9
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai sigur iti va iesi invingator semnalul de catv , dar am o nedumerire tu prinzi protv hd doar cu antena de camera fiindca pe catv ai zis ca ai un post pe frecventa canalului 30 , deci scoti pe rand cablul de antena asa ca i-ati gandul de la insumarea celor 2 semnale.
    Candva acum vreo cativa ani cand aparuse firma "Romsat cable tv" si aveau prg. in uif m-am abonat la ei si aveam in paralel si firma de cablu de cartier de la vremea respectiva (prin 95-96) , cei de la "Romsat cable tv" mi-au montat un switch pe rf (veneam cu cele 2 antene/cabluri in el si iesea 1 cablu catre tv) si comutam cand pe 1 pozitie pt. Romsat cable tv cand pe cealalta pozitie pt. firma de cablu din cartier.
    Switch-ul era destul de marisor si avea un comutator destul de greoi la actionat , dar avea rezistivitate foarte mare pt. a nu diminua semnalul rf (mai ales cel de la Romsat cable tv care era in uif si aveam antena pe bloc si stau la parter , ei emiteau in 2Ghz si ceva si trebuiau niste antene mai speciale ca constructie).
    Cam asta ar fii si la tine singura solutie numai ca practic nu merge orice switch prin simplu motiv ca semnalul (indiferent de care cablu sau dvb-t) este de ordinul microvoltilor , deci foarte mic si mai ales in uif unde daca ai numai cablu de proasta calitate si tot pierzi din semnal , eventual cu un amplificator de uif pt. dvb-t si sa incerci pe la firmele de cablu (in comert nu stiu ce sanse ai avea de cumparat fiindca nu prea am intalnit) dupa un astfel de comutator rf (evetual incearca si ia legatura cu cei de la antech.ro sau amidin.ro (care fac amplif. de uif) poate te pot ajuta ei cu un astfel de comutator).

  10. #10
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena de camera este prevazuta cu o intrare in spate de antena externa Eu am bagat CATV si merge fara probleme...cand vreau sa ma uit pe PROTVHD dau de swichul ala din spate si porneste antena dvb-t.
    Insa antena este montata in alta camera si ma enerveaza sa fac drumuri sa schimb comutatorul atunci cand vreau sa ma uit pe PROTVHD...
    Atata tot....

  11. #11
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    micul valii..vis a vis de problema ta cu rescanarea posturilor in dvb-c, dvb-t pot spune ca si eu sunt in aceesi situatie..
    Cred ca problema este a celor de la SONY nu au gandit tv. calumea...
    Eu am cablu de la rcs si am cateva posturi transmise pe digital..(care de fapt e un semnal analogic rescanat si retransmis)
    Daca memorez posturile de pe dvb-c si dau iar scan pe dvb-t anuleaza toate posturile memorate pe dvb-c...intr-un cuvant o mare idiotenie din partea celor care au proiectat TV.
    In rest despre tv numai pareri bune

  12. #12
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    560
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by kryss05 View Post
    micul valii..vis a vis de problema ta cu rescanarea posturilor in dvb-c, dvb-t pot spune ca si eu sunt in aceesi situatie..
    Cred ca problema este a celor de la SONY nu au gandit tv. calumea...
    Eu am cablu de la rcs si am cateva posturi transmise pe digital..(care de fapt e un semnal analogic rescanat si retransmis)
    Daca memorez posturile de pe dvb-c si dau iar scan pe dvb-t anuleaza toate posturile memorate pe dvb-c...intr-un cuvant o mare idiotenie din partea celor care au proiectat TV.
    In rest despre tv numai pareri bune
    Asa este, dar sper ca cei de la AKTA sa treaca la HD si pe cablu si atunci no more problem.

  13. #13
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pai mai baietii si pe manual nu merge ceva gen :

    - scanat manual catv-ul pana la can.21 (470,25Mhz parca) comutat pe analog/dvb-t si reluat tot manual de la can. 21 in sus

    problemele apar in momentul cand aveti si pe catv in uif prg. fiindca atunci ar trebui sa comutatii pe rand catv sau analog/digital sau luate pe rand dupa ce v-ati scos o lista cu frecventele la fiecare prg. in parte.

    stiu ca este o munca titanica , dar nu prea vad alte solutii fiindca proiectantul a considerat ca "sau" cele 2 domenii si nu ca o continuitate cu toate ca daca spui domeniu tv continuu , el incepe de la 47-50Mhz si se termina cu 860-863Mhz , aici intrand tot :

    - B 1 tv can. 2-5
    - Catv S01-09
    - B3 tv can. 6-12
    - Catv S10-20
    - Hyperbanda S21-41
    - UIF tv can. 21-70 (sau 69)

    asta este ordinea in domeniul canalelor tv , numai ca proiectantul a mers pe 2 domenii distincte tv cu B1, B3 si UIF atat analog cat si dvb-t si dvb-c cu S01-41 ( aici intrand si hyperbanda).

    deci voi ar trebui sa va scoateti o lista cu ordinea de mai sus exemplificata si apoi introduse manual frecventele impreuna cu comutarea manuala unde este nevoie.

    eventual discutam cu cei de la "sony" firma mama , nu ai nostri "ca brazi" fiindca este exact ca "nuca in perete" pt. o versiune viitoare de soft care sa elimine aceasta comutare manuala si idioata (cel putin pt. noi) , bine inteles daca permite hardware-ul.

  14. #14
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [lupull]
    treba sta in felul urmator..
    se apasa pe digital tuning si apar 3 meniuri mari si late...
    -digital auto tuning
    -program sorting
    -digital manual tuning
    se alege primul meniu si te intreaba ce vrei sa scanezi antenna sau cablu(fireste vb. de digital)
    *la al doilea meniu faci o sortare de programe (daca ai ce )asta dupa ce sa facut scanarea automata(DVB-C sau DVB-T)
    *la al trilea meniu iti apare direct de la ce nr al canalului vrei sa inceapa scanarea..
    Buuuuun..
    acum vine partea interesanta...daca la primul meniu sa facut scanarea pe cablu(adica dvb-c)....ultimul meniu (digital manual tuning) devine inutilizabil..apesi pe el si spune ca este disponibil doar la terestrial scaning...aici ii buba...si ca sa ai parte si de scanare manuala trebuie sa apesi din nou digital auto tuning alegi antenna porneste scanarea automata...si dupa aia ai la dispozitie si digital manual tuning...
    CRED CA UN UPDATE DE FIRMWARE AR REZOLVA PORCA MIZERIA ASTA COMUTAREA INTRE DVB-T SI DVB-C din meniul DIGITAL AUTO TUNING..ma intreb daca sau gandit mult proiectantii de SONY pana au scos o asfel de aberatie...
    DACA AS STA BETON PE ENGLEZA AS SCRIE DE INCONVENIENTUL ASTA....
    XXXXXXXXXXXXX
    sa luam un exemplu...
    am catv care transmite posturi HD sau semnal digital rescanat de firma de cablu...bag posturile frumos in memoria tv le asez in ordinea pe care o doresc si gata....
    insa sunt din localitatea X...si prin satul nostru ....se transmit si posturi digitale terestru care nu sunt transmise de societatea respectiva de cablu din varii motive...ce fac atunci?
    scanez din nou via DVB-T prind posturile care ma intereseaza, televizorul le memoreaza automat dar le anuleaza PE TOATE CELELATE memorate anterior...adica DVB-C..deci nu am facut nimik...am anulat toata munca mea de sortare a posturilor memorate pe DVB-C.

  15. #15
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sal singura solutie de moment (pana la o eventuala upgradare de firmware) este un tuner extern (ca sa poti impaca si "capra si varza").
    adica poti alege intre un tuner dvb-t hd de sine statator pt. prg. dvb-t care le receptionezi pe la tine (pret de incepere cam de la 500roni in sus vezi firmele de specialitate) sau sa ai "tacamul complect" un receiver combo hd satelit + dvb-t , asta ca un plan de viitor care pleaca cam de la 7-800roni (daca are soft propietar) sau mai sus daca are linux , in ambele variante conexiunea va fii prin hdmi ca sa nu pierzi din claritatea semnalului.
    ramane la latitudinea ta care din variantele de mai sus o alegi.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top