Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 6 of 6
 1. #1
  Goin' Ape Expert
  Join Date
  Aug 2006
  Location
  Transylvania
  Posts
  1,864
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Felicitari Pro TV -ului pentru acest reportaj si acest premiu ... desi Stirile Protv sunt extrem de "comerciale" ...

 2. #2
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jun 2007
  Location
  Tulcea
  Posts
  266
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Sa ne traiasca atunci si sa spunem ca suntem mandri ca ne reprezinta. Iar stirile de la 5 (17.00) sunt punctul de atractie pentru care mai merita un Iemi din acesta...
  Nihil Sine Deo!
  Ubi bene, ibi patria.

 3. #3
  Member Mentor
  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  512
  Posts Thanks / Likes

  Talking

  sigur nu e gluma de 1 aprilie? ca asa pare cu toate ca astazi nu e ziua pacalelilor.......

 4. #4
  Gold Member Expert
  Join Date
  Jan 1970
  Location
  cluj-napoca
  Posts
  3,411
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by gepeto View Post
  n cursa pentru acest premiu, Pro TV a devansat televiziuni de prestigiu, precum ITV, Globo şi Al Jazeera. Acesta este un moment fără precedent n istoria televiziunii din Romnia şi Europa de Est. Este pentru prima dată cnd o televiziune din această regiune să cştige trofeul rvnit de ziarişti din toată lumea.
  Campania despre soarta copiilor abandonaţi de părinţii plecaţi la muncă n străinătate a fost difuzată timp de o lună şi jumătate, anul trecut, şi a adus Ştirilor Pro TV această nominalizare la premiile Emmy, pentru al doilea an consecutiv.
  Ar trebui sa ma bucur de stirea asta,dar,din pacate,mai mult ma intristeaza!Pro Tv este cea mai mare dezamagire din presa televizuala din toate posturile Tv aparute in Romania dupa 1995!Intr-o Romanie iliesciana,in care vocile opozitie si cele individuale,la orice nivel de manifestare,erau inabusite prin tot felul de misloace,unele de-a dreptul brutale,aparitia Pro Tv-ului era singura speranta a unei Romanii ce dorea sa intre mai repede in Europa,dar care era prinsa in catusele unei mentalitati captive de trecutul reprezentat de cei,in frunte cu Ion Iliescu,care doreau sa-i manipuleze pe romani.Pro Tv,la aparatie,a avut un impact major atit din punct de vedere informational dar si profesional.Fata de televiziunea publica/nationala,obligata sa prezinte realitatea romaneasca prin prisma Puterii politice la acea vreme,si tocmai din aceasta cauza era lipsita de orice urma de profesionalism,Pro Tv era o alternativa credibila si plina de speranta pentru cei care s-au saturat atit de manipulari,dar si de amatorism jurnalistic.
  Avind un impact major asupra multor romani,Pro Tv a escaladat toate formele de seductie fata de orice telespectator,fie pro putere,fie pro opozitie,incit parea ca este vocea Romaniei,si nu TVR-ul.Impactul a fost atit de major incit cei care il finantau au investit financiar atit de mult incit si-a permis tot felul de extravagante ,netinid seama ca telespectatorii ei se recrutau din varii medii,bogate sau sarace,scoliti au ba,etc.Cita investitie de increde din partea telespectatorilor,tot atit de multa in plan financiar.Din acest moment Pro Tv a crezut ca poate orice,chiar sa sfideze legile economiei de piata,{culmea ironiei,acest post tv era expresia unei astfel de economii,libera de stat},capabila sa se sustina singura,financiar vorbind.Dar odata ce a s-a sarit calul,cam prin 1999/2000,cind au aparut alte televiziuni alternative,si-a dat seama ca a intins plapluma{economica} mai mult decit trupul{politic},care era atit de mare si diversificat incit a trebuit sa se conformeze regulilor dictate de cei care erau la puterea{politica},cei pe care ii criticau atunci cind s-a lansat!
  Intelegind ca nu poate critica puterea fara sa plateasca,Pro Tv si-a schimbat politica editoriala in functie de factorul politic,pe care il critica dar de care,culmea absurdului,era dependent.Odata inteles acest lucru,politica de programe s-a schimbat radical,lasind impresia ca este neutru de politic,dar cultivind o directie de programe care pare sa multumeasca pe multi telespectatori.Din acel moment,in perioada nastasiana,Pro Tv a mai ramas doar cu profesionalismul practicat de multe televiziuni din alte parti ale Europei sau de aiurea,dar lipsita de substanta!Si ceea ce vedem azi{marturisesc ca nu ma mai uit deloc la nici un program tv decit accidental},si premiul de care face vorbire stirea data de tine,e ceea ce vad majoritatea telespectatorilor occidentalirograme fara nicio miza,de a uita de plictiseala cotidiana,etc.
  Ma mira{e un fel de a spune,daca tinem seama ca cei care stau in spatele acestui post tv sint americani}ca cei care au acordat acest Emmy Pro Tv-ului nu prea se uita la stirile zilnice de la acest post,unele de-a dreptul hilare{cele de la "ora 5"},iar altele-majoritatea-cu totul nonstiri{cele de la ora 19.00},poate ca astfel n-ar fi ajuns pe podiumul de premiera.Intr-un cuvint,Pro Tv reprezinta cu asupra de masura ceea ce Maiorescu spunea acum 120 de ani,formele fara fond,adica profesionalism fara substanta!De aceea sint dezamagit de acet premiu primit de acest post tv.

  satelescu

  ps-Cei care vor fi vehementi in a ma critica pentru opinia mea fata de Pro Tv,le raspund astfel:fiti fericiti!Sa nu doriti nimic de la voi,fiti multumiti cu voi insiva!Restul e doar parere!

 5. #5
  Gold Member Expert
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jul 2007
  Posts
  3,755
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Domnule,fii linistit,cred ca nimeni nu-ti va critaca "radiografia" facuta.
  Exact din aceleasi motive si eu "m-am lasat" de postul acela (si de altele de altfel),inclusiv din cititor fervent al Acad.Catavencu,am devenit dezamagit si in final indiferent fata de mass media romaneasca,o fi bine,o fi rau,asta este.
  .

 6. #6
  Member Mentor
  Join Date
  Jul 2006
  Location
  Timisoara, RO
  Posts
  986
  Posts Thanks / Likes

  Default

  ProTV e un post "criminal" atat prin ceea ce arata cat si prin cum indobitoceste poporul. Se bucura de audienta prostimii, celor ce nu stiu sa filtreze sau sa schimbe canalul, celor ce inghit orice e sclipicos, fenomenal, senzational.

  E magulitor ca au luat acest premiu, insa nu reflecta cu nimic profesionalismul stirilor.

  PS. Ma uit zilnic la Al Jazeera / BBC / CNN si nu cred ca exista termen de comparatie cu stirile si documentarele acestora.

  PS2. Or fi dat spaga?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top