Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default conectare fara ruter prin cablu crossover

    este bine venit un ajutor pt mine ca nu reusesc sa ma conectez la net
    cu dm 500 printr-un cablu care este legat la un laptop

  2. #2
    P R I M E Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    Timişoara
    Posts
    893
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cezarelqwe View Post
    este bine venit un ajutor pt mine ca nu reusesc sa ma conectez la net
    cu dm 500 printr-un cablu care este legat la un laptop
    Si semnal de la net de unde iei,daca nu folosesti ruter?
    Offset 0.95m Aluminiu,Lnb 0.3dB,H-H Strong DM2100,DM 500S ,Dm 500HD

    Be the type of person that when your feet touch the floor in the morning the devil says, "Aww shit... they're up"








  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gobi2000 View Post
    cablu este croswer? sau normal?


    e cablu normal de retea

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by optimus View Post
    Si semnal de la net de unde iei,daca nu folosesti ruter?


    de la zapp

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Au mai fost cazuri cind datorita placii de retea din PC nu mergea legatura cu croos-over la DM ; rezolvarea : folosirea unui switch .
    Incerca de pe laptop sa cauti cu ping DM si cind LAN ul este bun sa sheruiesti si internetul .

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Au mai fost cazuri cind datorita placii de retea din PC nu mergea legatura cu croos-over la DM ; rezolvarea : folosirea unui switch .
    Incerca de pe laptop sa cauti cu ping DM si cind LAN ul este bun sa sheruiesti si internetul .


    am reusit sa pun fisiere pe el prin ftp cu acest cablu adik prin retea nu?
    poate nu stiu eu sa seruiesc netul? in locul dreambox am folosit un desktop si mergea
    Last edited by cezarelqwe; 23rd September 2008 at 13:44.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chiar nimeni nu poate ajuta ?
    cred ca din cauza setarilor din pc nu reusesc sa ii dau drumu la gbox pe net
    gboxu din dream ruleaza 100%
    need help la setarile retelei pe pc
    multumiri lui frankzappa
    Last edited by cezarelqwe; 23rd September 2008 at 19:28.

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    treaba este ca am 2 retele:
    1 retea de zapp prin usb-cu asta am net
    2 retea locala cu placa de retea laptop-cu asta fac ftp cu dreamu

    cum ajung cu dreamu la net

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by picollo08 View Post
    Pai da si tu "drumul" porturilor inspre DM de la conexiunea zapp pe UDP..
    Daca nu stii cum mai intreaba si tu sau roaga pe cate un binevoitor....
    Z:F: e baiat bun...poate te ajuta el pana la urma .nu!?

    multumesc pentru raspuns
    treaba e ca nu prea stiu cum sa fac sa dau drumu porturilor spre dream
    si nici de unde anume

  10. #10
    Banned Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Jul 2006
    Posts
    249
    Posts Thanks / Likes

    Default Conectare DM 500 la net prin modem USB

    Quote Originally Posted by cezarelqwe View Post
    multumesc pentru raspuns
    treaba e ca nu prea stiu cum sa fac sa dau drumu porturilor spre dream
    si nici de unde anume
    Eu am modem de la Orange ...dar in principiu trebuie sa urmezi aceeasi pasi si pt zapp
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Setare Modem HUAWEI E 220 USB pt DREAM
    Netwok connection ->View Netork Connection ->Click dreapta pe iconul HUAWEI3G.Orange....->Properties -> Advanced ->In fereastra deschisa la Internet Connection Sharing bifezi cele 3 casute( Allow other...+Establish...+Allow...) apoi tot aici langa Learn more... apesi SETTINGS. Iti apare fereastra ADVANCED SETTINGS, aici apesi ADD si la Description of serv. scrii dreambox..sau ce vrei -. la Name of... treci 192.168.0.1 ( acesta va fi IP -ul receptorului)-> la External port scrii 80, la fel si la Internal port, apoi bifezi UDP si dai OK.
    La receptor setezi la MENU->SETUP->EXPERT INSTALL->COMUNICATION SETUP
    IP. 192.168.0.1
    Netmask 255.255.255.0 (asa setezi si la calculator)
    Nameserver 192.168.0.xx (IP setat la placa retea de la calc)
    Gateway 192.168.0.xx (IP setat la placa retea de la calc)
    vezi sa ai bifat Enable network. port 80 SALVEZI
    La MENU->SETUP->EXPERT INSTALL->NGRAB STREAMING SETUP setezi:
    SRV IP : 192.168.0.xx (IP setat la placa retea de la calc)
    SRV PORT 4000 apoi apesi DETECT MAC ADRESS si dupa ce vede calculatorul salvezi.
    Sharing nu merge decat cu CCAMD, porturile sunt prea securizate pt gbox
    ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
    Multa bafta !

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am reusit sa conectez gbox din dream la net
    nu intrebati cum ca nu stiu
    am facut bridge conections intre retele
    sau altfel
    treaba e ca am reusit
    insa tot negru este ecranu tv
    in gbox share control la ECM/PIDS
    am asa:la net stats
    in-o
    out-402
    forwarded-0

    stie cineva ce sa ii mai fac?

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cezarelqwe View Post
    am reusit sa conectez gbox din dream la net
    nu intrebati cum ca nu stiu
    am facut bridge conections intre retele
    sau altfel
    treaba e ca am reusit
    insa tot negru este ecranu tv
    in gbox share control la ECM/PIDS
    am asa:la net stats
    in-o
    out-402
    forwarded-0

    stie cineva ce sa ii mai fac?
    Presupun ca e o problema de port forwarding, adica pachetele trimite catre exterior sunt rutate corect, insa cele care vin din exterior nu sunt rutate catre dream ci catre calc care face bridge intre retele.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    32
    Posts Thanks / Likes

    Default

    gata merge
    multumiri din suflet tuturor celor care m-au ajutat

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top