Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5
 1. #1
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Posts
  155
  Posts Thanks / Likes

  Default Help-Legatura PC la Home Cinema

  Am o problema care ma chinuie de ceva timp . Vreau sa vad si sa redau fisiere audio-video din PC pe un lcd Sony fullhd din pc.
  Pc-ul este in alta camera fata de lcd si legatura este realizata pe cablu HDMI care pleaca din pc in home cinema si de acolo se duce in lcd.
  Imaginea este foarte buna,insa ma lovesc de problema cu sunetul.
  PC-ul are iesire din placa de baza pe SPDIF (sunetul integrat este Realtek hd audio), si pe langa aceasta am mai cumparat si o placa de sunet Sound Blaster x-fi Xtreme Audio care are iesire pe optical.
  Problema mea. In nici un chip nu reusesc sa duc din pc pe home cinema sunet multicanal (5.1) ,indiferent ce setari am facut.
  Cine stie sa i-mi spuna cum se poate realiza acest lucru.
  Am redat din pc un fisier tras cu camera video hd cu playerul softului camerei video (fisier copiat pe un dvd ,care se aude perfect pe un player Blue ray),si sunetul ajunge in home cinema doar stereo, am pus pe pc un disc DVD care clar are 5.1 original , si acelasi stereo ,chiar mi s-a intamplat ca pe home cinema sa aud doar canalele din spate (suround back) fara a beneficia de vocea protagonistilor ;nu mai vorbesc de redarea unui fisier mkv,care aproape ca este imposibila.
  Ce posibilitate am sa realizez acest transfer de sunet . Am si cablu optical optical ,si cablu foarte bun ptr spdif . O placa de sunet externa ar rezolva problema? Cineva ma invata sa schimb placa de baza de la pc cu una care sa aiba integrat HDMI si optical, insa, nu mi se pare o solutie. PC-ul este recent luat si are o configuratie excelenta.
  Multumesc anticipat pentru ajutor.

 2. #2
  Junior Member Friend
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Dec 2006
  Posts
  44
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Incearca sa pui pe PC AC3 codec - http://www.free-codecs.com/download/ac3_filter.htm si umbla dupa aia la setarile de sunet. La mine a mers 5.1 cand am dat SPDIF bypass (PC-ul nu mai face nici un fel de prelucare asupra sunetului si lasa asta pe seama decodorului din home cinema)

 3. #3
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Posts
  155
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Salutare,
  Multumesc pentru sfat; s-a rezolvat .Nu se putea rezolva niciodata decat cu o placa de sunet care sa aiba logo "Dolby Digital Live".
  Am gasit placa de la Asus ,se numeste xonar ,am instalat , am pornit si a mers din prima pe cablu optic.

 4. #4
  Banned Expert
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Jan 1970
  Posts
  1,662
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Quote Originally Posted by petrica_dumitriu View Post
  .-...................... legatura este realizata pe cablu HDMI care pleaca din pc in home cinema si de acolo se duce in lcd....................bla, bla, bla,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,PC-ul este recent luat si are o configuratie excelenta.............


  Mda, alti bani alta distractie, cum spune romanul. Acum am vazut postul tau, cu toate ca se putea si cu o economie de piata. Important este rezultatul. Zic, ca...... ,cu Realtek Digital Output (Realtek High Definition Audio si cablu HDMI to HDMI) rezolvai problema ta.

 5. #5
  Junior Member Teacher
  RDI - Board Default Avatar

  Join Date
  Jan 2006
  Posts
  155
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Multumesc, poti fi sigur ca am incercat totul. Cu solutia data de tine sunetul ajungea in home theatre pe 2 canale,si acelea erau cl de soround back ,asa ca nimic nu a functionat.
  Multumesc frumos oricum.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top