Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30
  1. #1
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default dm 800 si laptop cooler

    are cineva vreo idee unde pot sä-i fac legätura la cooler deci sä iau cei 5V direct din box
    vreau sä se opreascä coolerul cand dreamul este in standby
    ms fain
    adevärul este inventia unui mincinos

  2. #2
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hidric View Post
    are cineva vreo idee unde pot sä-i fac legätura la cooler deci sä iau cei 5V direct din box
    vreau sä se opreascä coolerul cand dreamul este in standby
    ms fain
    cred ca te complici prea mult incercand sa iei 5 V direct din box . nu inteleg de ce te deranjeaza . al meu merge continuu de vreo luna jumate fara nici o problema . zgomotul e nesemnificativ .

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    cred ca te complici prea mult incercand sa iei 5 V direct din box . nu inteleg de ce te deranjeaza . al meu merge continuu de vreo luna jumate fara nici o problema . zgomotul e nesemnificativ .
    Si eu zic lafel.Nu te complica.Al meu merge din iulie nonstop si zgomotul nu este deloc deranjant.Apoi, 35 lei pe an nu e mult si daca se strica, iei altul.
    Oricum, cred ca singurul loc de unde poti sa iei 5 v este din mufa de alimentare ptr hdd.Dar, eu unul nu m-as complica.Si cred ca nu e rau sa mearga si cand e in standby.
    Parerea mea
    Sunaray SR4, Dreambox DM 800 HD PVR, Dreambox 500 s, antena 1,2 m, montura H-H

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    De pe USB unde ai 5v !

  5. #5
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mihaip View Post
    De pe USB unde ai 5v !
    este clar cä pe usb am 5 V, dar ii am si in standby
    ar trebui sä pun un intrerupätor sä-l pot opri noaptea
    este aiurea sä-l tot scot si sä-l tot bag in usb
    cred cä o sä-i iau din mufa de hdd


    @all
    nu este vorba de zgomot si nici cä se stricä
    fiecare ventilator are cate 4 leduri albastre deci in total 12 leduri
    parcä-i OZN

    trebuie sä-i fac o pozä sä o postez aici
    adevärul este inventia unui mincinos

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jul 2008
    Posts
    111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [/quote]
    @all
    nu este vorba de zgomot si nici cä se stricä
    fiecare ventilator are cate 4 leduri albastre deci in total 12 leduri
    parcä-i OZN

    trebuie sä-i fac o pozä sä o postez aici[/quote]

    Da, dar cine n-o sa mai aiba nevoie de becuri in pomul de Craciun?Hidric !
    Ia de la hdd, linistit.
    Last edited by danzet; 8th September 2008 at 23:36.
    Sunaray SR4, Dreambox DM 800 HD PVR, Dreambox 500 s, antena 1,2 m, montura H-H

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hidric View Post


    @all
    nu este vorba de zgomot si nici cä se stricä
    fiecare ventilator are cate 4 leduri albastre deci in total 12 leduri
    parcä-i OZN

    trebuie sä-i fac o pozä sä o postez aici
    decat sa te complici sa iei alimentare din box , putand crea mari probleme (consumuri prea mari ) mai bine tai alimentarea ozn-urilor si gata .

  8. #8
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by armand25 View Post
    decat sa te complici sa iei alimentare din box , putand crea mari probleme (consumuri prea mari ) mai bine tai alimentarea ozn-urilor si gata .

    am studiat si treaba cu täiatul Ozeneurilor dar este cam mult de lucru
    incerc sä mä obisnuiesc panä la urmä cu semnalurile interstelare
    adevärul este inventia unui mincinos

  9. #9
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    118
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La hdd ai 5v si in stby., de se opreste ala face procesoru, deci deacolo nu e bun.
    Doar la display sau tunerul ramane fara curent,
    nam dm800 sa til incerc, dar daca lasi la mine o luna til dau inapoi cu solutia gata facuta


  10. #10
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by hidric View Post
    are cineva vreo idee unde pot sä-i fac legätura la cooler deci sä iau cei 5V direct din box
    vreau sä se opreascä coolerul cand dreamul este in standby
    ms fain
    Nu stiu daca DM 800 are Euroscart.Daca are,vezi ca pe unul din pini ai 5V pentru comanda A/V la TV.
    Acuma trebuie sa si verifici daca duce atatia mA pentru cooler.
    In stanby nu ai cei 5V.

    Later Edit.
    Am verificat , pe pinul 8.

    Incearca.
    Last edited by Mayerling; 9th September 2008 at 08:40.
    .

  11. #11
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    Nu stiu daca DM 800 are Euroscart.Daca are,vezi ca pe unul din pini ai 5V pentru comanda A/V la TV.
    Acuma trebuie sa si verifici daca duce atatia mA pentru cooler.
    In stanby nu ai cei 5V.

    Later Edit.
    Am verificat , pe pinul 8.

    Incearca.
    ms fain
    adevärul este inventia unui mincinos

  12. #12
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Mayerling View Post
    Nu stiu daca DM 800 are Euroscart.Daca are,vezi ca pe unul din pini ai 5V pentru comanda A/V la TV.
    Acuma trebuie sa si verifici daca duce atatia mA pentru cooler.
    In stanby nu ai cei 5V.

    Later Edit.
    Am verificat , pe pinul 8.

    Incearca.
    cati volti are pe 8 cä nu am avut timp sä mäsor ?
    zici cä 5V ?
    adevärul este inventia unui mincinos

  13. #13
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Tensiunea de pe pinul 8 de la scart nu este aceeasi tot timpul. Aceasta tensiune comanda televizorului sa intre automat pe modul AV in momentul pornirii device-ului respectiv (VCR, DVD, STB, etc.). La modele vechi aceasta are doar doua "pozitii", activat/dezactivat. La modelele mai noi a aparut o tensiune intermediara intre 4,5V si 7V ce comuta in format 16:9. Intre 9,5V si 12V se seteaza pe modul 4:3. La 0V este in standby mode. Unele aparate merg cu tensiunea de standby pana la 3V.
    Din aceste motive apar unele "neintelegeri" intre televizoare mai vechi (format 4:3) si aparatura video mai noua ce suporta format 16:9.
    Asa ca n-ai decat sa masori sa vezi ce tensiuni sunt pe scart-ul din DM.
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  14. #14
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by chooleen View Post
    Tensiunea de pe pinul 8 de la scart nu este aceeasi tot timpul. Aceasta tensiune comanda televizorului sa intre automat pe modul AV in momentul pornirii device-ului respectiv (VCR, DVD, STB, etc.). La modele vechi aceasta are doar doua "pozitii", activat/dezactivat. La modelele mai noi a aparut o tensiune intermediara intre 4,5V si 7V ce comuta in format 16:9. Intre 9,5V si 12V se seteaza pe modul 4:3. La 0V este in standby mode. Unele aparate merg cu tensiunea de standby pana la 3V.
    Din aceste motive apar unele "neintelegeri" intre televizoare mai vechi (format 4:3) si aparatura video mai noua ce suporta format 16:9.
    Asa ca n-ai decat sa masori sa vezi ce tensiuni sunt pe scart-ul din DM.
    am väzut cä aici erau 12 V pe pinul 8 si de aceea eram curios dacä a mäsurat cat scoate dm
    http://www.hifi-regler.de/scart/scart-pinbelegung.php

    o sä mäsor si o sä postez
    adevärul este inventia unui mincinos

  15. #15
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DONE

    am demontat ventilatoarele, le-am lipit unul de altul si sant puse sä scoatä aerul din box



    boxul stä acum numai de formä pe pad si este folosit ca suport
    poate scot si ledurile cand nu am ce face, dar parcä incep sä-mi placä

    PS: recomand chestia pentru cei cu hard intern pt. cä boxul este rece ca gheata
    adevärul este inventia unui mincinos

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top