Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 5 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 61
  1. #1
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default OPTICUM Multiroom - o solutie profesionala !

    Iata un exemplu de abordare serioasa ! un receptor destinat sa serveasca doua televizoare gandit si realizat profesional ! Rececptorul Opticum Multiroom este destinat in principal rezolvarii problemei AKTA de receptie multiroom pe un unic abonament dar asa cum deja ne-a obisnuit CAS-systemul celor de la Opticum stie mult mai mult … stie Conax deci merge FocusSat , stie Cryptoworks deci merge UPC, stie N2 si daca stiti BoxKey-ul … merge Gigi ! iata o mica performanta cu care nu multa lume se poate lauda ! Nu am sa va descriu meniurile ... o face perfect excelentul manual de utilizare , am sa va spun doar ca folosind logica de la sharingul serial, meniul permite declararea unui “server” si unui “client” delimitand astfel cele doua receptoare. Placa logica este unica ! echipata cu doua procesoare, doua memorii si doua tunnere .... comunicatia intre sectiuni este interna iar comunicatia pentru cea dea doua telecomanda este realizata ingenios , folosind cablul de semnal RF catre cel de-al doilea TV din care se extrage componenta de telecomanda printr-un spliter dedicat. Atentie ! receptorul foloseste un singur card ! lucru care sustine afirmatia ca este o solutie profesionala. Actualizarea softului celor doua receptoare se face printr-o unica interfata seriala ...destinatia fiind selectata prin switchuri. Placa logica si softul sint derivare din 7100CR ..ca si carcasa dealtfel si dau un aer familiar . Un receptor care nu arata spectaculos dar care rezolva profesional o problema la ordinea zilei pentru orice DTH care se respecta ... receptorul multiroom.

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    alte imagini postate de @snow pe un alt forum ( rog moderatori sa nu stearga pozele deaorece sunt de interes tehnic - multumesc )







  3. #3
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by mihaip View Post
    Iata un exemplu de abordare serioasa ! un receptor destinat sa serveasca doua televizoare gandit si realizat profesional ! Rececptorul Opticum Multiroom este destinat in principal rezolvarii problemei AKTA de receptie multiroom pe un unic abonament dar asa cum deja ne-a obisnuit CAS-systemul celor de la Opticum stie mult mai mult … stie Conax deci merge FocusSat , stie Cryptoworks deci merge UPC, stie N2 si daca stiti BoxKey-ul … merge Gigi ! iata o mica performanta cu care nu multa lume se poate lauda ! Nu am sa va descriu meniurile ... o face perfect excelentul manual de utilizare , am sa va spun doar ca folosind logica de la sharingul serial, meniul permite declararea unui “server” si unui “client” delimitand astfel cele doua receptoare. Placa logica este unica ! echipata cu doua procesoare, doua memorii si doua tunnere .... comunicatia intre sectiuni este interna iar comunicatia pentru cea dea doua telecomanda este realizata ingenios , folosind cablul de semnal RF catre cel de-al doilea TV din care se extrage componenta de telecomanda printr-un spliter dedicat. Atentie ! receptorul foloseste un singur card ! lucru care sustine afirmatia ca este o solutie profesionala. Actualizarea softului celor doua receptoare se face printr-o unica interfata seriala ...destinatia fiind selectata prin switchuri. Placa logica si softul sint derivare din 7100CR ..ca si carcasa dealtfel si dau un aer familiar . Un receptor care nu arata spectaculos dar care rezolva profesional o problema la ordinea zilei pentru orice DTH care se respecta ... receptorul multiroom.
    Sefule .... dar zaharosul cum merge ?! Stiu ca mergea pe Opticumul normal ... dar pe asta dublu ? Sau face diabet !

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pai mege cu aceasi concentratie de zahar in sange + keya cutiei !

  5. #5
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Probabil ca singura lipsa majora este lipsa subtitrarii DVB ! Asta din cauza ca se bazeaza pe acelasi procesor ... 5119, pe care patch-ul nu are functional acest lucru !
    P.S. Merci Mihai !

  6. #6
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Deci unde sunt cei care doreau sa vada la 2 TV-uri cu un singur abonament ? Ca nu cu mult timp in urma erau o groaza de posturi pe aceasta tema 1 Acum este "obiectul" ! A aparut , deci folositi-va cu incredere de el ! Este in linia recptoarelor de la Opticum , adica foarte fiabil , usor de softat . Ca sa nu mai zic cat de usor este in utilizare .... .

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ma intreb daca are 2 telecomenzi si cum se face distinctia dintre room 1 si room2?
    boy2good

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    ma intreb daca are 2 telecomenzi si cum se face distinctia dintre room 1 si room2?
    are 2 telecomenzi , ce intelegi prin distinctia dintre room1 si room2 ... fiecare are tuner separat iesire av separata ... mai sus este explicat totul de catre maestrul @mihaip .

  9. #9
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by stargate99ro View Post
    are 2 telecomenzi , ce intelegi prin distinctia dintre room1 si room2 ... fiecare are tuner separat iesire av separata ... mai sus este explicat totul de catre maestrul @mihaip .

    De pe partea din spate se vede deja ca sunt delimitate iesirile catre fiecare camera ... pacat ca nu este foto si la partea de senzor/spliter pentru cea de a doua camaera . Cu siguranta insa este mult mai simplu decat la alte receptoare similare !
    Te poti adresa importatorului pentru detalii tehnice . Sper sa o faca si Mihai ... inteleg ca este foarte ocupat .
    Last edited by cipaul66; 4th September 2008 at 13:05.

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cipaul66 View Post

    De pe partea din spate se vede deja ca sunt delimitate iesirile catre fiecare camera ... pacat ca nu este foto si la partea de senzor/spliter pentru cea de a doua camaera . Cu siguranta insa este mult mai simplu decat la alte receptoare similare !
    Te poti adresa importatorului pentru detalii tehnice . Sper sa o faca si Mihai ... inteleg ca este foarte ocupat .
    cred ca ai incurcat un pic "borcanele " te-ai referit la o afirmatie a mea
    Quote Originally Posted by stargate99ro View Post
    are 2 telecomenzi , ce intelegi prin distinctia dintre room1 si room2 ... fiecare are tuner separat iesire av separata ... mai sus este explicat totul de catre maestrul @mihaip .
    postand o poza care o pusesem eu un pic mai sus deci cunosteam "spatele" aparatului si te referi la un Mihai care nu stiu ce relevanta are in raspunsul meu dat lui @boy2good ... cred ca erai asaltat de clienti la magazin si te-ai grabit
    Last edited by stargate99ro; 4th September 2008 at 15:24.

  11. #11
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by stargate99ro View Post
    cred ca ai incurcat un pic "borcanele " te-ai referit la o afirmatie a mea

    postand o poza care o pusesem eu un pic mai sus deci cunosteam "spatele" aparatului si te referi la un Mihai care nu stiu ce relevanta are in raspunsul meu dat lui @boy2good ... cred ca erai asaltat de clienti la magazin si te-ai grabit
    Era vorba de @mihaip ... care face de obicei prezentarile ..... ! Era importanta si prezentarea spliterului si senzorului pentru a doua telecomanda pentru edificare .

  12. #12
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cipaul66 View Post
    Era vorba de @mihaip ... care face de obicei prezentarile ..... ! Era importanta si prezentarea spliterului si senzorului pentru a doua telecomanda pentru edificare .
    senzorul si telecomenzile ... Multumiri @snow cel care a postat primul aceste poze ...







  13. #13
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    observ din imagine ca pe cablul de rf al room2 vine si alimentarea pt sensorul de telecomanda respectiv se intoarce semnalul de telecomanda pt receptor.este corect?
    boy2good

  14. #14
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by boy2good View Post
    observ din imagine ca pe cablul de rf al room2 vine si alimentarea pt sensorul de telecomanda respectiv se intoarce semnalul de telecomanda pt receptor.este corect?
    Daca este ca in imagine inseamna ca asa este , ... corect ! Ce este interesant , dar eu am testat pe Opticum CXE care are un procesor asemanator , ultimele softuri emuleaza direct cartela de Dolce ... ceea ce face foarte interesanta folosirea acestui receptor . Eu nu am mai testat o cartela de Dolce de prin primavara ... si atunci emula cartela , dar cu ajutor prin setare in meniul receptorului . Acum este suficient sa introduci cartela si cartela este emulata instantaneu ..., si ceea ce mi se pare foarte interesant , nu mai face freez-uri pe imagine . Practic nu se vede nici o diferenta intre functionarea in Coship si Opticum .
    L.E. Nu incerc sa fac reclama ... dar pare foarte atractiva si economica solutia !
    Last edited by cipaul66; 10th September 2008 at 10:40.

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2008
    Location
    Tulcea
    Posts
    25
    Posts Thanks / Likes

    Default Loop

    Scuze ca ma bag in vorba ... sunt nou pe aici , mi-am instalat un 5119 multiroom pe focus ... merge perfect pe ambele tv-uri ...dar nu stiu pt ce este mufa "loop" ... in manual scrie : daca doriti sa conectati un alt receptor si sa folositi acelasi LNB ... adica pot sa folosesc alt receptor pt al 3-lea tv? bineinteles cu alta cartela... ?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top