Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14

Thread: Antena satelit

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default Antena satelit

    Tocmai mi-am achizitionat un Dreambox 500 impreuna cu un cablu null modem. As vrea sa stiu ce imi mai trebuie pentru a achizitiona si monta o antena corespunzatoare. As dori sa fie din aluminiu (de preferinta), iar ca dimensiuni sa fie de 1-1,4 metri. De asemenea, as dori sa aiba si motoras pentru pozitionare automata si nu manuala. Nu stiu care ar fi cea mai buna oferta, si nu stiu nici foarte exact toate elementele care trebuie achizitionate. Daca e cineva sa-si faca o pomana cu mine cu ceva sfaturi (eventual vreun link catre un magazin) ar fi perfect... Multumesc anticipat!

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    http://www.antech.ro/?cat=p&page=91

    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...80f7e09b014ba7

    motorul asta isi face toti banii ! am avut antena de 19,5 kg pe el , parea descentrat , dar cand am dat antena jos , nu avea nici pe naiba ! o sa mai mearga un timp bun !
    Last edited by ambasadorul; 31st August 2008 at 10:25.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ambasadorul am motor identic , recomandarea e buna , in 2 ani de zile , in afara de furtuna poate ciorile altcineva nu a reusit sa ma deranjeze

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am gasit antena asta:

    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...fbc034343e19c9
    Cate LNB-uri se pot pune pe ea? 3 cumva?
    Si daca pun 3 LNB-uri mai are rost montura asta: http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...80f7e09b014ba7

    Altceva ce ar mai trebui sa cumpar (in afara de cablu coaxial)?

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by al_pacino View Post
    Am gasit antena asta:

    http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...fbc034343e19c9
    Cate LNB-uri se pot pune pe ea? 3 cumva?
    Si daca pun 3 LNB-uri mai are rost montura asta: http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...80f7e09b014ba7

    Altceva ce ar mai trebui sa cumpar (in afara de cablu coaxial)?
    http://shop.catec.ro/index.php?page=...emart&Itemid=3

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si LNB-uri cate se pot pune pe ea?

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Puteti sa-mi recomandati din lista urmatoare cel (cele) mai potrivit(e) LNB-uri pentru o antena Offset 110 cm TRIAX Aluminiu: http://www.elstar.ro/?page=shop/brow...a813b4796c2bf4
    Pretul nu conteaza, vreau doar calitate.

    De asemenea, nu stiu cate LNB-uri trebuie sa cumpar pentru acest model de antena... 1 sau merg si 3?

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default

    1. Nu e cam ieftin?
    2. Daca am antena Offset 110 cm TRIAX Aluminiu (http://shop.catec.ro/index.php?page=...chk=1&Itemid=3) cu montura H-H pe un OPTICUM DM 2800 (http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...80f7e09b014ba7), cate LNB-uri pot fi/trebuie instalate?

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Feb 2007
    Location
    Prahova
    Posts
    1,162
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by al_pacino View Post
    1. Nu e cam ieftin?
    2. Daca am antena Offset 110 cm TRIAX Aluminiu (http://shop.catec.ro/index.php?page=...chk=1&Itemid=3) cu montura H-H pe un OPTICUM DM 2800 (http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...80f7e09b014ba7), cate LNB-uri pot fi/trebuie instalate?
    personal am montate 7 lnb-uri pe sistemul din semnatura , daca esti intro zona buna de receptie se pot pune si mai multe dar daca vrei mai multe este recomandat o toroidala si scapi si de motor .
    Last edited by stargate99ro; 2nd September 2008 at 16:56.

  11. #11
    Membrana Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    Tomis Nord
    Posts
    1,604
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ambasadorul View Post
    ....

    motorul asta isi face toti banii ! am avut antena de 19,5 kg pe el , parea descentrat , dar cand am dat antena jos , nu avea nici pe naiba ! o sa mai mearga un timp bun !
    Spune-mi si mie te rog daca in cartea tehnica este specificata cumva greutatea maxima a antenei ce poate fi pusa pe motor. Sau daca nu scrie, poate reusesti sa masori curentul pe care-l absoarbe cand pleaca de la o pozitie extrema (E sau V) adica dintr-o pozitie in care urca E-->0 sau V-->0.
    De exemplu pe DM2100 pe care-l am este montata o antena de 11kg care "suge" la plecare ~400mA, iar daca ar fi mai grea pot sa omor receptorul.

    Intreb pentru ca mai am o antena de 14-15kG pe care vreau sa o motorizez.
    Multumesc.
    spersanutiiamulttimpsacitesticanuamsemnatura

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by al_pacino View Post
    1. Nu e cam ieftin?
    2. Daca am antena Offset 110 cm TRIAX Aluminiu (http://shop.catec.ro/index.php?page=...chk=1&Itemid=3) cu montura H-H pe un OPTICUM DM 2800 (http://www.elstar.ro/?page=shop/flyp...80f7e09b014ba7), cate LNB-uri pot fi/trebuie instalate?
    salut, pe o antena cu motor h-h , se monteaza un singur lnb , dupa ce vei deveni profi, atunci treci la antena cu motor h-h , cu mai multe lnb uri ( antena cu motor h-h , cu mai multe lnb uri fiind un experiment pt indrazneti si profesionisti ) noroc

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Atunci o sa merg pe un singur LNB. Problema e ca cineva tocmai m-a speriat spunandu-mi ca s-ar putea sa am probleme cu antena pe care am ales-o - Offset 110 cm TRIAX Aluminiu, mai ales pe ploaie/furtuna/ninsoare.Mentionez ca locuiesc in Piatra Neamt, iar in jur cam ar fi niste blocuri, insa nu mai mari de 4-5 etaje... Ce parere aveti, ar trebuie sa ma reorientez spre alt model de antena, sau 110 cm sunt suficienti, pentru a nu avea niciun fel de problema cu caderile de semnal...?

  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    395
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by pytonu View Post
    Spune-mi si mie te rog daca in cartea tehnica este specificata cumva greutatea maxima a antenei ce poate fi pusa pe motor. Sau daca nu scrie, poate reusesti sa masori curentul pe care-l absoarbe cand pleaca de la o pozitie extrema (E sau V) adica dintr-o pozitie in care urca E-->0 sau V-->0.
    De exemplu pe DM2100 pe care-l am este montata o antena de 11kg care "suge" la plecare ~400mA, iar daca ar fi mai grea pot sa omor receptorul.

    Intreb pentru ca mai am o antena de 14-15kG pe care vreau sa o motorizez.
    Multumesc.
    salut !

    nu am avut probleme de curent ! cei drept antena cu H-H o am pe un 7020 , dar am avut pe acelasi tip de motor antena de 19,5 kg si mergea bine , dar de la 39est la 4 west ! eram destul de multumit !
    acum am pus o antena TRIAX 110TDA , de la catec , are numai 7kg cu tot cu LNB , si se misca foarte bine !
    nu cred ca o sa ai nici o problema cu antena de 15 kG !
    eu inainte de a pune TRIAX-ul ,asta acum 2 saptamani , am pus o trompeta de 1,5m de la tehnicB , care avea 13 Kg , o invartea foarte bine , dar problema era calitatea proasta a antenei si respectiv castigul , deci cu toate ca in brosura de la DM2800 , spune antene de pana la 1,4 , aceasta mergea fara probleme .
    am gasit undeva acum mai bine de jumate de an , pe un site din bulgaria unde spunea ca DM2800 , duce pana la 18Kg , de aceea am pus antena de 19,5Kg , care la un momentdat din cauza vanturilor , mi-a desfacut un surub de la motor , am incercat sa il strang inapoi , si nu mai mergea , nu i-am dat de cap pana nu am desfacut iar surubul , si in conditiile in care va spun , am schimbat motorul si antena doar ptr ca era vara nu aveam ocupatie si voiam ceva mai mult !

    numai bine si sanatate !

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top