Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 19
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default universal dream up


    Hi I am using dreambox 500s , and someone told me to do a factory default, and lost all that was there can put up with that! next I waent to install new image using universal dreamup latest version. all was going fine until after I flashed gemini 420 image and after 30 sec I got this message " error upload aborted" and that is it. can any one put me on right track. as I tried to do the same a number of times.

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2007
    Posts
    66
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dippa View Post
    Hi I am using dreambox 500s , and someone told me to do a factory default, and lost all that was there can put up with that! next I waent to install new image using universal dreamup latest version. all was going fine until after I flashed gemini 420 image and after 30 sec I got this message " error upload aborted" and that is it. can any one put me on right track. as I tried to do the same a number of times.
    Reflash with Nabilo Image. after connection erase flash first

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Jan Pervez View Post
    Reflash with Nabilo Image. after connection erase flash first
    Thanks jan I will have go and let you know

  4. #4
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi jan i did what you told me to do it did everything ok flashed erased ok, than when I flashed it went again for 30 sec and got same error "error upload aborted" i dont know whats happening? any clues
    this is the result
    3:06:15 PM box type: DM500
    3:06:24 PM Ping result: OK, box is alive and speaking to us
    3:06:32 PM erasing complete flash (without bmon stage of course)...
    3:07:10 PM OK, flash erased
    3:07:51 PM Uploading file to box...
    3:08:36 PM ERROR , upload aborted!

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    195
    Posts Thanks / Likes

    Default

    corrupt file , better try another img or download the file again

  6. #6
    R-D-I SPONSOR Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Thailand
    Posts
    679
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Erase the box again with dreamup and try with PLI Jade Image
    its much better than other images

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by EDIRECT View Post
    Erase the box again with dreamup and try with PLI Jade Image
    its much better than other images
    Thanks will let you know

  8. #8
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi still the same with pli this is the result
    1:09:40 PM box type: DM500
    1:09:48 PM Ping result: OK, box is alive and speaking to us
    1:09:54 PM erasing complete flash (without bmon stage of course)...
    1:10:32 PM OK, flash erased
    1:10:55 PM Uploading file to box...
    1:11:31 PM ERROR , upload aborted!
    so what else can I try

  9. #9
    Member Mentor
    Join Date
    May 2006
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dippa View Post
    Hi still the same with pli this is the result
    1:09:40 PM box type: DM500
    1:09:48 PM Ping result: OK, box is alive and speaking to us
    1:09:54 PM erasing complete flash (without bmon stage of course)...
    1:10:32 PM OK, flash erased
    1:10:55 PM Uploading file to box...
    1:11:31 PM ERROR , upload aborted!
    so what else can I try
    im wondering if the problem is in the upload section of the dreamup program,,reinstall,or try to get another copy from a different source and try that
    cheers,,,dave

  10. #10
    Platinum member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    21.95° N 97.06° E
    Posts
    6,263
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by davidss1 View Post
    im wondering if the problem is in the upload section of the dreamup program,,reinstall,or try to get another copy from a different source and try that

    I think DeramUp can erase the flash (1:10:32 PM OK, flash erased) but can write the dump.I think he should Jtag it first and then everything will ok later.



    Thx.
    " 李俊明 Born To Help People "

    DM 500s , Pacific 3600 CI , Humax F2 Finder , Angel Box , My Dream Machine , Tatasky , KAON , Topfield 3030 , Yuri YR1Dap , Dynasat 7100 , F1 , Plus and II , Metabox II , 10 , Viva Vs 9000 , SkyBox II , X-Sat 430 , 420 , Bolt N2 , NewB , New Shine Ns 3000 , Victory V 889 , F1 Newshine , New Star , Innovia 3088 CA , Atom 7000 , PBI , Prosat , Dstv 3Q76 , GA 88a , Tatasky , Big Tv , Airtel .



  11. #11
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    could be your uploader or something else.

    anyway, use DCC this time.

    1. connect to box using DCC
    2. click on FTP and upload your image to your box (ex: /tmp)
    3. click on telnet and do cd /tmp
    4. once in the /tmp directory do eraseall /dev/mtd/3 && cp nameofyourimagehere /dev/mtd/3 and hit enter on your keyboard. wait for the prompt to return then,
    5. type reboot and hit enter again.

    i have given this step on another thread, and it's worth considering.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by yan naing View Post
    I think DeramUp can erase the flash (1:10:32 PM OK, flash erased) but can write the dump.I think he should Jtag it first and then everything will ok later.



    Thx.
    hi yan how do I use Jtag I never done this before and I have used DCC method but it will not connect to telnet it has error message " ERROR 10057 FUNCTION SEND SOCKET IS NOT CONNECTED"

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2005
    Posts
    58
    Posts Thanks / Likes

    Default

    hi all I think this clone dreambox is stuffed I never thought by doing a factory default would cause all this trouble , but it was working after I done a factory default, but stopped working after my dreamup was not succesfully, now when I plug the power and connect to the tv is all blank only green light showing in front. by the way I did not try and load gemini image higher than 420 .
    but still stuffed up the bootloader.
    So my only option is the J TAG cable can I buy this cable?

  14. #14
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default

    first, use cain and abel to scan if your dreambox is connecting or transmitting anything to the network. from this, you should be able to get the IP address. then do as i mentioned above. if not, then try with dreamup again, and get a different file, from a different source, preferrably from the original makers of your image. if dreamup does not respond, then JTAG is your last option.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

  15. #15
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default


    if he loads gemini 4.40, the kill function was removed in that version, so no need even to change the mac address, or as suggested, take another image.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top