Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 18
  1. #1
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91N 25.36E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default Sensibilitate DM500 vs. Conserva HSS1160NA

    Am sesizat azi ceva incredibil:

    In dorinta de a vedea VIVA pe Astra 19.2Est, acum, la ora 14:00 e semnal bun, doar ca DM500s nu reuseste sa descifreze decat niste cloncanituri si cate o imagine rupta.
    Conserva de la DIGI merge insa perfect cu imagine si sunet cursive, semnal 51-58% pe transponderul respectiv (12670V / 5/6 / 20000).
    Oare aiba conserva un tuner mai bun decat DM500s? Personal nu cred, dar atunci care-i spilu?

    Intrebarea mea este:

    Conteaza ce versiune de Gemini am pe Dbox? Influenteaza asta, sensibilitatea tunerului din cutie? La telefoane stiu ca apar diferente de semnal la anumite versiuni de soft.
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75E <> 30W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    normal ca performantele tunerului sint influentate de soft...daca tii minte vechile softuri pt DM500 bazate pe kernel 2.4 nu calau pe program cu SR mai mic de 5000. Oricum imaginile Gemini sint foarte slabe, pt viteza, perfomarmanta si stabilitate iti recomand Hydra Phoenix...e drept ca nu mai are nustiucesuport dar key si configurari poti sa faci si cu mina

    ...printre multele belele care le-am avut cu Gemini, portul serial nu il poti folosi ca sa legi un Phoenix, mi-a mincat 3 zile de studiu timpenia asta, am schimbat inclusiv firmware la cititor. Dupa ce am revenit la hydra a plecat readerul instantaneu

  3. #3
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Sau ...

    Tine cont ca sistemele de pozitionare cu actuatoare lungi au o eroare de pozitie proportionala cu lungimea ! cel mai precis easte cel de 10" ! acest lucru este vizibil cu o antena mare si pozitioner lung ...pleci de pe Astra pe Hispa ....revii pe Astra si s-ar putea sa nu ai semnal de loc !

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania-EVERYWHERE
    Posts
    555
    Posts Thanks / Likes

    Default In Romania nici in ora exacta nu mai am incredere!!!

    mai fratilor....voi atzi luat-o razna rau de tot....:voi comparati philipsul cu noname-urile de la conservele alea expirate?e culmea...
    Tzinetzi-o tot asa...glina e in fatza!
    IN ROMANIA, NICI IN ORA EXACTA NU MAI AM INCREDERE!

  5. #5
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91N 25.36E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    No-nameuri de la conserve expirate ? Te rog exemplifica! Care e Philips, care e no-name?

    Dovezile:
    Dreambox:

    HSS1160:



    La diferenta de 1 secunda
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75E <> 30W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    May 2004
    Location
    Romania
    Posts
    617
    Posts Thanks / Likes

    Default xx

    Mooo Airboy
    Ai folosit aceeasi antena si acelasi model de LNB?
    Antenele-s reglate la sutimi de milimetru , ambele la fel?
    Chiar daca ai LNB dual pe aceeasi antena, o parte din LNB poate fi mai slaba

    Mai gineste-te...
    dm500

  7. #7
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91N 25.36E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: xx

    Quote Originally Posted by miskaaa
    Mooo Airboy
    Ai folosit aceeasi antena si acelasi model de LNB?
    Antenele-s reglate la sutimi de milimetru , ambele la fel?
    Chiar daca ai LNB dual pe aceeasi antena, o parte din LNB poate fi mai slaba

    Mai gineste-te...
    Se pare ca nu ai inteles. Ambele sunt cu acelasi cablu! Adica scot mufa din kuru dreamboxului si o mut in conserva. Antena e cea din poza, cea de sus! 1.6m Al, LNB Invacom 0.3dB.
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75E <> 30W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2003
    Location
    Romania
    Posts
    208
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Probabil ca nu o sa ma crezi,dar nu ai nimic de pierdut daca incerci:incearca sa schimbi mult laudatul invacom cu un MTI (blueline daca se poate,daca nu e ok si normal) sau un INVERTO ,si o sa fii uimit de rezultat..eu iti spun chestia asta nu din auzite sau dupa ureche,ci din experienta proprie:am avut un invacom nou nout,din Germania,pe vremea cand aparuse,si a costat o caruta de bani(era twin,cu flansa) si dupa o saptamana de teste l-am vandut...motivul:lui DM7000(care il aveam atunci)nu-i placea nici cum de vestitul invacom,si aveam la macroblocuri in prostie!L-am inlocuit cu un MTI (twin,flansa,0.6db de la D&K) si merge beton!Nu stiu daca te ajuta cu ceva povestea mea,dar e adevarata!
    Cheers

  9. #9
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91N 25.36E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am sa incerc, mai am un alps de 0.5 la naftalina
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75E <> 30W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    AirBoy ai dreptate:

    azi am incercat si eu. si culmea:

    imi merge Sat 1, DSF, TV Travel Shop si inca alte canale nemai vazute de Dreamboxul meu. Si culmea: merge Delux Music cu receptorul Digi 1120! Dreamboxul meu nici nu vrea sa le prinde aceste canale! Delux Music mai prezinta sacadari (imi zice semnal 30% conserva) insa merge. Si chiar este un canal f. bun. Acum stiu despre ce vorbiti. Mentionez: am un singur LNB cu o singura Antena iar receptorul DM500 este in loop cu 1120! N-am miscat nici un centimetru antena cand am incercat. Deci tunerul din 1120 se pare ca este mai sensibil... Macar atat putem sa zicem despre acest kkt. de receptor.

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Posts
    3,552
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MrMxyzptlk
    AirBoy ai dreptate:

    azi am incercat si eu. si culmea:

    imi merge Sat 1, DSF, TV Travel Shop si inca alte canale nemai vazute de Dreamboxul meu. Si culmea: merge Delux Music cu receptorul Digi 1120! Dreamboxul meu nici nu vrea sa le prinde aceste canale! Delux Music mai prezinta sacadari (imi zice semnal 30% conserva) insa merge. Si chiar este un canal f. bun. Acum stiu despre ce vorbiti. Mentionez: am un singur LNB cu o singura Antena iar receptorul DM500 este in loop cu 1120! N-am miscat nici un centimetru antena cand am incercat. Deci tunerul din 1120 se pare ca este mai sensibil... Macar atat putem sa zicem despre acest kkt. de receptor.
    pe loop pierzi cam 10% din semnal

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2004
    Location
    R.of Ireland
    Posts
    29
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Apropos, de ce nu incercati careva sa trimiteti gigiboxu la 'pimp my ride' poate ii pun aia niste jenti de aluminiu low profile, poate ii mai trag o culoare cacanie, un display mai aratos si un serial port si cine stie, si daca nu umbla la tuner poate ar arata a receiver

  13. #13
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91N 25.36E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by silver96
    Apropos, de ce nu incercati careva sa trimiteti gigiboxu la 'pimp my ride' poate ii pun aia niste jenti de aluminiu low profile, poate ii mai trag o culoare cacanie, un display mai aratos si un serial port si cine stie, si daca nu umbla la tuner poate ar arata a receiver
    Lool, asta-i tare

    @Mrmxyzptlk:

    Thx de tip, nici n-am remarcat Deluxe music asta in lista pana ce nu ai venit tu ca e canal f. bun. Am facut deja grab la mai multe videoclipuri. De atunci is locked pe el. Nici n-am mutat antena de pe 19.2E. Merita sa-ti pui o cratitza mai mare, eu pe 1.6 am semnal 78-82% stabil.
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75E <> 30W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

  14. #14
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2003
    Location
    Romania-EVERYWHERE
    Posts
    555
    Posts Thanks / Likes

    Default In Romania nici in ora exacta nu mai am incredere!!!

    Quote Originally Posted by viasat
    Probabil ca nu o sa ma crezi,dar nu ai nimic de pierdut daca incerci:incearca sa schimbi mult laudatul invacom cu un MTI (blueline daca se poate,daca nu e ok si normal) sau un INVERTO ,si o sa fii uimit de rezultat..eu iti spun chestia asta nu din auzite sau dupa ureche,ci din experienta proprie:am avut un invacom nou nout,din Germania,pe vremea cand aparuse,si a costat o caruta de bani(era twin,cu flansa) si dupa o saptamana de teste l-am vandut...motivul:lui DM7000(care il aveam atunci)nu-i placea nici cum de vestitul invacom,si aveam la macroblocuri in prostie!L-am inlocuit cu un MTI (twin,flansa,0.6db de la D&K) si merge beton!Nu stiu daca te ajuta cu ceva povestea mea,dar e adevarata!
    Cheers
    voi nu atzi vazut sau nu avetzi chef sa va lamuritzi? Acest om a vorbit destul de clar...ce-atzi patzit? Atzi incercat ce v-a recomandat el= Viasat ?Are perfecta dreptate!Am incercat si eu ieri!
    IN ROMANIA, NICI IN ORA EXACTA NU MAI AM INCREDERE!

  15. #15
    Keep believin` Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    46.91N 25.36E
    Posts
    1,689
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: In Romania nici in ora exacta nu mai am incredere!!!

    Quote Originally Posted by marian13
    Quote Originally Posted by viasat
    Probabil ca nu o sa ma crezi,dar nu ai nimic de pierdut daca incerci:incearca sa schimbi mult laudatul invacom cu un MTI (blueline daca se poate,daca nu e ok si normal) sau un INVERTO ,si o sa fii uimit de rezultat..eu iti spun chestia asta nu din auzite sau dupa ureche,ci din experienta proprie:am avut un invacom nou nout,din Germania,pe vremea cand aparuse,si a costat o caruta de bani(era twin,cu flansa) si dupa o saptamana de teste l-am vandut...motivul:lui DM7000(care il aveam atunci)nu-i placea nici cum de vestitul invacom,si aveam la macroblocuri in prostie!L-am inlocuit cu un MTI (twin,flansa,0.6db de la D&K) si merge beton!Nu stiu daca te ajuta cu ceva povestea mea,dar e adevarata!
    Cheers
    voi nu atzi vazut sau nu avetzi chef sa va lamuritzi? Acest om a vorbit destul de clar...ce-atzi patzit? Atzi incercat ce v-a recomandat el= Viasat ?Are perfecta dreptate!Am incercat si eu ieri!
    Nu tine, incercat cu Strong 0.6 , Alps 0.5, Gold 0.3 , aceeasi chestie!
    Punct!
    1.6 Offset Al, Invacom 0.3dB, VBOX 2 Moteck, DVB: Pinnacle PCTV-Sat, act. 18'' , 75E <> 30W , DM500s / Focus KSF100 / 2x DigiTV 1160NA / 1x Humax Digi-plus / 0.3dB Gold+0.8m Offset / BOOM TV

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Radio Digi HSS1160NA
    By bibbicu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 2
    Last Post: 8th November 2006, 21:06
  2. A lesinat conserva...?
    By bibbicu in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 6
    Last Post: 6th September 2006, 18:43
  3. Hyundai , o conserva care nu e chiar conserva
    By Cristi-C in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 16
    Last Post: 3rd July 2006, 06:58
  4. Conserva de kkat
    By emule-ro in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 20
    Last Post: 30th April 2006, 20:44
  5. Soft nou pt. HSS1160NA - versiunea 1.22 (HSS1120NA v. 1.28)
    By robex in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 143
    Last Post: 15th February 2006, 11:41

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top