Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Africa-Kenya-Nbi
    Posts
    3,108
    Posts Thanks / Likes

    Default LNB Dual output C Band


    Is anyone using this kind of LNB, and whats the availability?


  2. #2
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cogil View Post
    Is anyone using this kind of LNB, and whats the availability?
    I don't use the one pictured but yes I do use dual output C Band LNB's.

    There are two type.... a Dual output Dual Polarity LNB so both cables out have V & H.

    Another type is the TWIN output where one is V and the other is H. Great for designated multiswitches
    If Evolution works, why so many idiots?


  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Africa-Kenya-Nbi
    Posts
    3,108
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irdeto2engineer View Post
    I don't use the one pictured but yes I do use dual output C Band LNB's.

    There are two type.... a Dual output Dual Polarity LNB so both cables out have V & H.

    Another type is the TWIN output where one is V and the other is H. Great for designated multiswitches
    Yes I need twin output with one V and one H for a designated switch,
    and since I need only 4 or 5pcs am sure your stock can supply this
    I do think even the one with H and V for the dual outputs can still get selection off the switcher for one to stick to V and other to H.

  4. #4
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2007
    Posts
    836
    Posts Thanks / Likes

    Default

    I HAVE INVERTO DUAL OUTPUT C BAND .... Works Great but not V,H its a DUAL ONE....

    @Iredo2engineer what is the cost of LNB which Cogil is mentioning in Taiwan.

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Australia
    Posts
    167
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by irdeto2engineer View Post
    I don't use the one pictured but yes I do use dual output C Band LNB's.

    There are two type.... a Dual output Dual Polarity LNB so both cables out have V & H.

    Another type is the TWIN output where one is V and the other is H. Great for designated multiswitches
    The dual output LNB I got is "Orthomode Type"


    where 2 lnb's are mounted,one for horizontal,one for vertical.

    or you can have a "One Cable Solution" where you can run both Horizontal and Vertical in one cable..
    "BUT" ,the vertical is rated @ 5.700 ghz and Horizontal is rated @ 5.150 ghz..
    So, you have to add 0.550 on your frequency in vertical transponder in your receiver...

  6. #6
    Platinum member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Location
    21.95° N 97.06° E
    Posts
    6,263
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cogil View Post
    Is anyone using this kind of LNB, and whats the availability?




    I also using dual LNB which has H/V output and it's PBI from China.That's good one to use but don't know who is selling these lnbs.Hope Chinese friends will help u Sir Cogil.



    Good Day.
    " 李俊明 Born To Help People "

    DM 500s , Pacific 3600 CI , Humax F2 Finder , Angel Box , My Dream Machine , Tatasky , KAON , Topfield 3030 , Yuri YR1Dap , Dynasat 7100 , F1 , Plus and II , Metabox II , 10 , Viva Vs 9000 , SkyBox II , X-Sat 430 , 420 , Bolt N2 , NewB , New Shine Ns 3000 , Victory V 889 , F1 Newshine , New Star , Innovia 3088 CA , Atom 7000 , PBI , Prosat , Dstv 3Q76 , GA 88a , Tatasky , Big Tv , Airtel .



  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    13
    Posts Thanks / Likes

    Default

    yes we use dual polarity ( V/H ) Lnbs here in Pakistan, these are very common here.

    C Band Lnbs



    and here is Ku band Dual lnb. (few ppl call it FLnb here)
    Malik

  8. #8
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [QUOTE=MAL1K;572026]yes we use dual polarity ( V/H ) Lnbs here in Pakistan, these are very common here.[QUOTE]


    We are talking about dual, twin and quad outputs not about dula polarity single output LNB's.

    The Twin with one V and one H work fine in multi switches....
    If Evolution works, why so many idiots?


  9. #9
    SATELLITE GURU Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Bletchley Park Code Breaking Lab
    Posts
    2,521
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Quote Originally Posted by cogil View Post
    Yes I need twin output with one V and one H for a designated switch,
    and since I need only 4 or 5pcs am sure your stock can supply this
    I do think even the one with H and V for the dual outputs can still get selection off the switcher for one to stick to V and other to H.

    Yes I can supply just email me for pricing. [email protected]
    If Evolution works, why so many idiots?


 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top