Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    143
    Posts Thanks / Likes

    Default chip retea drembox 500

    Salut tuturor,

    Am un dm 500 cu chip-ul de retea defect ,cred eu.Garantia a expirat si cei de la Peruvision imi promit de 2 luni ca vor aduce aceste chip-uri.Stie cineva unde l-as putea repara sau de unde as putea cumpara acest chip in Romania?
    Multumesc.
    Antene 1,8 m Ucraina , 90E-30W cu actuator si 1,3m fixa.Receptoare Strong 4500, Dreambox 600 si VU+ Duo2.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by spaniolul View Post
    Aceiasi problema o am si eu lam trimis la elstar si va schimba placa de baza cu totul, inlocuirea chipului de retea e foarte dificila si riscanta,suna la elstar si vorbeste cu ei,contracost til pun baietii pe picioare.
    Cine vrea pot schimba eu chipul ,adresa mea este adrian_medveghi

  3. #3
    Senior Member Expert
    Join Date
    Aug 2005
    Posts
    3,261
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by porcusor View Post
    Cine vrea pot schimba eu chipul ,adresa mea este adrian_medveghi
    Mey Adi , de ce stai ascuns dupa nick-ul asta ciudat.
    ps. Apelati cu incredere, Adi poate rezolva problema.




  4. #4
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    chipul ala costa 22euro +taxe si il puteti comanda pe ebay important sa aveti pe cineva cu statie laser sa va dezlipeasca/lipeasca piciorusele la loc

    http://cgi.ebay.it/ASIX-chip-SMD-per-Lan-Rete-del-Dreambox-500S-7000-7020_W0QQitemZ280210402626QQcmdZViewItem?hash=item 280210402626&_trkparms=72%3A1025|39%3A1|66%3A2|65% 3A12|240%3A1318&_trksid=p3286.c0.m14



  5. #5
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru cine face asa ceva toata ziua (expert) este floare la ureche.

    Ai idee cat costa toata placa?

    platesti piesa, dai de baut la baiet si repari clona


  6. #6
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ok, aveti de unde alege

    ebay+baiat bun cu aparatul de lipit
    porcusor
    peruvision cel mai scump :P


  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    ..... important sa aveti pe cineva cu ..... laser .....
    un jedi

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Treaba se poate face foarte elegant cu o lampa cu benzina (imprumutata de la instalatorul care repara instalatia sanitara). Dupa ce s-a incalzit bine lampa si scoate un jet albastru, o tineti indreptata spre chip-ul cu pricina pana se inroseste, apoi il smuciti cu o surubelnita (atentie unde cade, eu de la prima incercare am ramas cu o pata neagra si patrata pe covor, de atunci pun furtunul pe el dupa ce-l scot). Cei iuti de mana pot pune chip-ul nou cat mai este locul cald si fac economie de benzina ca tare-i scumpa.

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    TIMISOARA
    Posts
    5,030
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am trecut si eu cu asta cu 7020 al meu !Un amic a comandat de pe ebay intergratul si l-am schimbat la peruvision ,ca ei nu aveau asa ceva pe stoc!Schimbatul ma costat aproximativ 30 ron ,inca am mai pastrat chipul defect !
    Sa defectat deoarece am scos cablul de retea din router si l-am lasat peste TV(CRT) si de la o descarcare a ecranului a bulit chipul!

    2.3m Paraclipse Hydro C & Ku,1,5m Gibertini, 1.15m Offset +Inverto KA+KU, Tbs6983, Vu solo 2,Tehnomate TM 5403HD M3

  10. #10
    Administrator Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Treaba se poate face foarte elegant cu o lampa cu benzina (imprumutata de la instalatorul care repara instalatia sanitara). Dupa ce s-a incalzit bine lampa si scoate un jet albastru, o tineti indreptata spre chip-ul cu pricina pana se inroseste, apoi il smuciti cu o surubelnita (atentie unde cade, eu de la prima incercare am ramas cu o pata neagra si patrata pe covor, de atunci pun furtunul pe el dupa ce-l scot). Cei iuti de mana pot pune chip-ul nou cat mai este locul cald si fac economie de benzina ca tare-i scumpa.
    Da da asa se face , dac nu aveti lampa cu benzina merge pus pe aragaz
    Serios vorbind , treba nu e asa de grea , cine are un pic de indemanare (cine a mai lucrat cu smd-uri ) il poate inlocui repede fara eventuale stricaciuni .

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu sint sadic , ii tai fistecare piciorus cu cuterul , cu letcon de 35w cu virf ascutit si tresa de cupru curat talpile miriapodului de pe PCB .... etc
    Oare in cuptoru' cu microunde s-o putea
    PS mooo , sa nu va puna aghiuta sa-l schiloditi pa'la nou'

  12. #12
    Administrator Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by smv167 View Post
    Eu sint sadic , ii tai fistecare piciorus cu cuterul , cu letcon de 35w cu virf ascutit si tresa de cupru curat talpile miriapodului de pe PCB .... etc
    Si metoda asta este foare buna mai ales daca nu ai statie de lipit .
    P.s. asta e un "integrat" cheor nu trebuie statie cu Ir , daca tot se vorbeste de Ir, la procesoarele cu "bile" ce mai folositi ?!?

  13. #13
    Administrator Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by picollo08 View Post
    Fara sa jignesc pe nimeni asta cu IR e cea mai simpla si e cea mai sigura si rapida si folosind fluxx clean nu mai trebuie nici tresa(trecce) pentru curatat surplusul de fludor si impuritati...
    Cu reincalzire pe preheater schimbul il faci in mai putin de 1 minut.
    Sigur e cea mai simpla metoda dar nu e la indemana ori cui , sunt pasionat de electronica de mic ( de la varsta de 7-8 ani ) , sunt radioamator , lucrez de peste 10 ani ca electronist shi credema ca nu am pus mana pe o statie cu ir , pentru ca nu am avut nevoie si acu pe bune cati aveti acasa asa ceva ... sa fim seriosi , numeri pe degete statiile care sunt in tara . Am schimbat zeci procesoare shi integrate de la cdb400 pana la atmel-uri numai cu un simplu letcon sau in cel mai bun caz cu un letcon termostatat.

  14. #14
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca una d'asta e super



    €249.00

    fiecare centru care se respecta trebuie sa aibe una la dispozitie


  15. #15
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by costinitalia View Post
    cred ca una d'asta e super



    €249.00

    fiecare centru care se respecta trebuie sa aibe una la dispozitie
    249 € hahaha este chinezarie infecta ..... o sa ti fac o poza la scula de aer cald de o am eu ....este elvetiana si isi face toti banii.....

    ps: daca vrei sa schimbi chipul de retea poti sa o faci dar numa cu aer cald....trimite la cluj ca il lipesc eu GRATIS vezi sa faci rost de piesa smd ....

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top