Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: Umbre! De ce???

  1. #1
    Junior, da' cresc Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    online
    Posts
    743
    Posts Thanks / Likes

    Default Umbre! De ce???

    ma chinuie rau de tot o problema de ceva vreme: am niste umbre vizibile si deranjante pe ecran. cu siguranta este de la receiver ( Skyplus Digital 610 - cu patch de Lazer 2005 ). totul a inceput in urma cu vreo 2 saptamani, cand receiveru n-a mai vrut sa porneasca deloc. pana atunci, totul fusese ok. l-am desfacut, si am vazut 2 condensatori bulbucati. i-am schimbat, si a pornit. insa....cu umbre. cond. noi sunt identici cu cei vechi. am mai schimbat 3 cond, care pareau usor umflati si ei. tot nu scap de umbre. intrebare: poate fi de la tunner? sau din alta parte? a mai vut cineva problema asta?
    orice sfat e binevenit. mersi!
    xyboox. Din Transilvania.

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default O solutie ...

    In locul cablului RF foloseste un cablu SCART ! imaginea va fi cu siguranta mai buna ... si fara "umbre" !

  3. #3
    Junior, da' cresc Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    online
    Posts
    743
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nici inainte si nici dupa defectiunea mentionata, n-am folosit altceva decat SCART. sa fie vreo problema cu cablul? dar atunci....de ce imediat dupa defectiune?
    xyboox. Din Transilvania.

  4. #4
    Digitally Remastered Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    root
    Posts
    1,527
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca mai ai conectat ceva in lantul receiver-tv (de ex. un VCR sau DVD player) este posibil sa apara astfel de umbre, chiar daca folosesti doar SCART. La mine dispar daca pun celelalte echipamente pe "power off".
    [LEFT]Signature not found... Try again!

  5. #5
    Junior, da' cresc Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    online
    Posts
    743
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nici dvd nici videoplayer...nimic. aceeasi configuratie ca si inainte de defectiune. suspectez ca ar mai fi ceva probleme cu receiveru. am remarcat ca se incalzeste f tare, desi si inainte de defectiune se incalzea, insa nu chiar asa tare. se incalzeste si in standby. daca setez din receiver sa iasa pe cvbs in loc de rgb, nu mai am umbre, insa este o alta ciudatenie: vad schimbarea cadrelor, parca n-ar fi suficiente frames/sec.
    xyboox. Din Transilvania.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default skyplus

    treaba cu umbrele vine de la complexitatea noului soft care nu e 100 % compatibil cu receiverul. Faptul ca se incalzeste este cunoscut ca defect aici in Germania pentru circa 40% din receptoarele skyplus 600 si 610. Nu ai cum sa o repari.
    Consumul de curent este peste cel calculat si incalzeste+" bulbuca " condensatorii. Are insa un tuner bun. Incalzindu-se integratele nu mai lucreaza corect si apar umbrele.
    Deci ar fi cam asa: soft>functzii suplimantare> consum de curent sporit> incalzire> alterarea lucru integrate> = umbre si (chiar ) ardere de integrat.

  7. #7
    Junior, da' cresc Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    online
    Posts
    743
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @nikos:
    ceea ce spui cred ca este pe deplin adevarat, insa:
    problema mea a aparut instant ( nu gradat ), in urma "bulbucarii" unor condensatori si respectiv a inlocuirii acestora. Pana in acel moment, totul era ok, pana si kestia cu incalzirea. Adica...nu se incalzea peste masura. Se incalzeste tare doar de atunci. Astea se intamplau cu aprox.1 luna inainte de a-i schimba softul. De atunci am umbre si se incalzeste, nu de la schimbarea softului. Asadar....?
    xyboox. Din Transilvania.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default skyplus

    Eu am avut skyplus digital 600 care se incalzea ca si al matale. Incalzirea duce automat la intarzieri de semnal,etc. sfatul meu este sa-l maritzi( daca merge) eu am testat pana acum skyplus d600, skymaster dx23, strong 4125 ev , 6125 si Boca 1104 Fta. Nu am reusit sa gasesc patch care sa mearga decat pentru stronguri.
    Nu cred ca ai ce sa-i faci . Defectul e hard dat de consumul de curent mare. Incearca sa schimbi LNB-ul . E posibil sa ai un consum mare pe LNB. Sau chiar un defect de LNB, o intarziere in decodare si amplicare.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top