Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 8 of 8

Thread: E posibil ?

  1. #1
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default E posibil ?

    Se da urmatoarea configuratie:

    1. 1LNB+1Antena+1Montura H-H
    2. Receptor 1: Kaon ksf-200z (pt 19.2*E/13*E)
    3. Receptor 2: Hyundai (DigiTV pt 1*W)

    As dori sa pot vedea pe aceeasi antena cei 3 sateliti, evident folosind montura H-H.
    Nu ma pricep foarte bine la asa ceva, de aceea va cer parerea.
    Cum m-am gandit eu:
    Sa leg LNB-u (si implicit motorashu antenei) de Kaon(aceste fiind cel care alimenteaza LNB-u), apoi sa scot prin Loop(din Kaon) si sa bag in LNB-In in Hyundai(care NU o sa alimenteze LNB-u).
    Pe Kaon e simplu cu 19.2*E/13*E, dar cand sa schimb pe Digi: selectez pe Kaon una din frecventele Digi de pe 1*W, antena se va pozitiona corespunzator si va alimenta LNB-u cu tensiunea pt polarizarea H, iar pe Hyundai voi putea vedea fara probleme programele DigiTV de pe toate cele 3 frecvente fara a mai modifica nimic pe Kaon.
    E corecta solutia ? Sau exista o modalitate mai simpla de a rezolva problema mea?
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da, se poate dar unele receivere nu merg pe verticala cand rec. DigiTV este in St-By (chiar daca rec Digi este slave) si atunci trebuie sa-l opresti pe Digi de la spate (solutia este valabila si cand Digi e master, adica antena intra in Digi si prin loop in celalalt receiver).
    Personal prefer solutia fara motor (aici merg toti 3 satelitii pe o antena de 85 cm), la tine ai putea cu o antena pentru Astra - Hot Bird (folosesti un Diseq 2x1) si alta pentru 1°West. In felul asta ai:
    1. timpi de comutare de pe un satelit pe altul mai scurti
    2. doua receptoare independente, poti sa te uiti la un program si sa inregistrezi altul.

  3. #3
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca n-ai 15 USD sa dai pe o antena+LNB+suport antena pentru Gigi Tv,te imprumut eu.
    Ce dracu' atatea complicatii.
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu
    Daca n-ai 15 USD sa dai pe o antena+LNB+suport antena pentru Gigi Tv,te imprumut eu.
    Ce dracu' atatea complicatii.
    Iti dau dreptate, dar nu e vorba de cei 15USD...problema e mai complicata...Eu vreau sa iau in chirie digi-u(nu stiu daca imi vand antena in cazu asta) si nici nu prea am unde sa pun o a doua antena, ca stau in chirie si prima am pus-o pe balcon, si pe aceeasi tzeava nu mai am loc da pun inca una...
    Cu motorasu' impuscam 3 iepuri (a se citi sateliti ) dintr-o lovitura...19.2E,13E si 1W.
    Dar o sa mai studiez problema...
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

  5. #5
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    A,da.Se complica treaba.
    Atunci solutia ideala este sa:
    1- ceri la Digi Tv patch pentru Hyundai care misca si motorul
    2- ceri cheia de Nagra de la Digi si o bagi in lista de chei din patch-ul de la Kaon
    Simplu, nu?
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  6. #6
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Antena+motor puse pe Kaon printr-un splitter cu un singur power pass(atentie la splitter sa mearga pana la 2150 MHz).Kaonul alimenteaza LNB-ul tot timpul.Memorezi pe Kaon pe 1 gr.vest frecventa 12169 H ca sa-l poti vedea si pe Costi Ionita pe Veselina Tv.
    E cam periculos prin loop la 12723(parerea mea)
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  7. #7
    Gold Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    cluj-napoca
    Posts
    3,328
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hi mm 7163,

    O alta solutie{similara cu a lui Kroky},probabil mai ieftina, pentru a-ti configura instalatia ar fi:

    1.O antena ofset de 0.90,pe care pui un suport pentru trei lnb-uri,doua pentru Astra{19,2E}si HB{13E}, si unul pentru Intelsat{1W}.Pe focarul principal plasezi lnb pentru HB,la stinga unul pentru Astra,iar la dreapta pentru Intelsat.
    2.Pentru LNB-urile de Astra si HB te folosesti de un comutator disecq 2+1 printr-un cablu ce merge la Kaon,iar de la LNB-ul Intelsat un alt cablu pentru Hunday.

    Facind socoteala rezulta:trei lnb-uri o.3 db Gold,cam la un un milion lei vechi,iar doua cabluri cu o lungime,fiecare,de aprox.20m,cel mult 250.000 lei;mai adaugi un comutator 2+1 cam la 250.000;rotunjind ar fi 1.500.000 lei.Probabil ca nu-ti trebuie un cablu atit de lung.Ca atare poti sa scazi din suma pentru cablu.O montura H-H costa cam 2.200.000 lei.Tragi tu concluzia ce-i mai bine!Sa nu uitam ca avind fiecare receptor semnal propriu,aparatele lucreaza independent fara sa te mai preocupe lnb-urile si receptoarele.Plus ca nu mai trebuie sa invirti antena tot timpul cind vrei sa treci de pe un satelit pe altul.E un consum in plus la curent si,cu vremea,duce la uzura instalatiei.

    satelescu

  8. #8
    Silver Member Expert
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    CLJ/VIE
    Posts
    2,502
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multe solutii, care mai de care mai bune...greu de ales...
    Oricum, cea mai buna si usor de aplicat m-i s-a parut a lui @satenicu
    Atunci solutia ideala este sa:
    1- ceri la Digi Tv patch pentru Hyundai care misca si motorul
    2- ceri cheia de Nagra de la Digi si o bagi in lista de chei din patch-ul de la Kaon
    Simplu, nu?
    Tot @satenicu zicea
    E cam periculos prin loop la 12723
    De ce?Din cauza frecventei prea mari ma gandesc...dar ce e afectat de acest lucru?LNB-u?sau unul din receptoare?

    Solutia lui @Kroky pica din pacate din lipsa de spatiu (dupa cum spuneam)

    Iar solutia data de @satelescu...suna bine de tot...mi-am facut un calcul scurt si ies undeva la 140RON, ceea ce e destul de bine.

    Multumesc mult pt raspunsuri!
    ==========================================================
    (19E+13E+5E+1W)*(H-H)@1m + SS2/TeViiS660 + DigiBox + AKTA on 42LD650 3GS
    ========================================
    ==================

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Este posibil ?
    By tupilus in forum RDI - Satelit
    Replies: 31
    Last Post: 20th July 2006, 03:13
  2. E posibil?
    By johnny-m in forum RDI - Satelit
    Replies: 2
    Last Post: 21st December 2005, 10:01
  3. ...e posibil?
    By garlic_dog in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 1
    Last Post: 30th August 2005, 17:28
  4. este posibil?
    By adam666 in forum DVD - DIVX - HIFI
    Replies: 0
    Last Post: 10th December 2004, 23:23

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top