Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 30

Thread: Gratar

  1. #1
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default Gratar

    Daca vreti sa fie friptura si chiar si micii mai fragezi stropitii cu apa din sticla numita "pompier" in timp ce carnea sfaraie pe gratar
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ei pa naiba apa.
    Cu bere, succesul e garantat.

  3. #3
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MariusT View Post
    Ei pa naiba apa.
    Cu bere, succesul e garantat.
    Mi-e cam mila(de bere)
    P.S.
    Cred ca a fost pusa apa deoarece gratarul la care am vazut treaba asta a fost facut de un preot
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  4. #4
    Ghost Man Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    RdVTR
    Posts
    1,137
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu View Post
    Mi-e cam mila(de bere)
    P.S.
    Cred ca a fost pusa apa deoarece gratarul la care am vazut treaba asta a fost facut de un preot
    Asa este, c preotii in general beau doar apa.......numai eu fac exceptie..negativa fireste
    Stiu ca nu stiu nimic..!
    The Show Must Go On

  5. #5
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Feb 2003
    Posts
    311
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu View Post
    Daca vreti sa fie friptura si chiar si micii mai fragezi stropitii cu apa din sticla numita "pompier" in timp ce carnea sfaraie pe gratar
    vad ca v-ati perfectionat!
    cursuri nu predati? (cu materialul clientului fireste)

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    Timisoara, RO
    Posts
    986
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by butterfly View Post
    vad ca v-ati perfectionat!
    cursuri nu predati? (cu materialul clientului fireste)
    momentan ne antrenam:

  7. #7
    Pe lângă Mentor
    Join Date
    Aug 2008
    Location
    De-Cj
    Posts
    566
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La o ceafa de porc merge de minune stropita cu putin vin alb demi sec, apa o pastram pentru spalat pe maini
    The Bible is like a software license, no one actually reads it, they just scroll to the bottom and click I agree!

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Fiindca veni vorba de gratar, va dau un sfat cu privire la pregatirea carbunilor. De vreo 5 ani folosesc un dispozitiv de aprindere a carbunilor, seamana cu o galeata cilindrica de metal cu gauri laterale, fara fund (in locul lui este un grilaj metalic, situat la o inaltime de vreo 10 cm de sol). Se umple cu carbuni iar dedesubt se da foc la ceva care trebuie sa arda cam 4-5 minute (exista ceva asemanator spirtului solid, sau pur si simplu hartie, eventual imbibata cu gaz special pentru gratar, nedaunator). Dupa 20 minute carbunii sunt perfect incinsi, rosii, si se por varsa la locul lor pe gratar. Se mai asteapta cateva minute pana se acopera cu un strat alb si se incinge gratarul si da-i bataie! In loc de carbuni folosesc brichete de mangal (special pentru gratar, netoxice). Avantaje: in timp ce tu te chinuiai prin metoda clasica (aprinderea focului cu lemne, asteptat sa se faca jar, turnat carbuni peste jar, iar asteptat, etc), invitatii se intrec in spritzuri iar tu te afumi si transpiri langa foc. Cu dispozitivul asta iti ia 1 minut sa-l umpli cu carbuni si sa-i dai foc, apoi stai fara grija cu betivii timp de 20 de minute. Credeti-ma, merita din plin.
    Daca ai mai mult de 6 persoane, intre timp mai faci o doza si o versi peste carbunii existenti.
    Este cea mai extraordinara inventie de la roata si laser incoace.
    Aparatul este produs de Weber, costa cam 25 Euro (exista si clone cam la 7-8 Euro) si arata asa:



  9. #9
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Buna treaba,in Romania nu exista dispozitivele astea.
    Importam clone si le vindem la pret de original
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mare atentie la clone, la primul upgrade de la mangal la brichete se arde bootloader-ul.

  11. #11
    Om ... cu farfurie ! Expert
    Join Date
    Mar 2007
    Location
    Undeva in Oltenia ... de sub munte !HOREZU!
    Posts
    1,301
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    Mare atentie la clone, la primul upgrade de la mangal la brichete se arde bootloader-ul.
    Daca il platesc ca pe original am pretentia la un patch , nu ?! Pai nu le dai gata "preparate" ?

  12. #12
    Senior Major Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti, 44 26`54.47N 26 07`22.25E
    Posts
    3,806
    Posts Thanks / Likes

    Default Gratar

    E treaba lejera cu carbunii astia dar parca are gust mult mai bun daca focul e de lemne(sau contine si lemne in afara de carbuni) Legat de gratar, am vazut l aun amic o "inventie" pentru gratar care functiona de minune. E drept, gratarul era in curte si de dimensiune ceva mai mare. Facea focul in el iar apoi punea pe marginea lui un trunchi de con inalt cam de 60cm, la baza gaura era cam de 25cm iar sus de 10cm. Indiferent daca era vant sau nu, acest trunchi de con facea tiraj, jarul se facea mai repede iar aproape tot fumul iesea prin con ca printr-un cos. Comod de folosit mai ales ca-i facuse si un maner lateral pentru manevrare. Incercati.
    --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Nokia View Post
    E treaba lejera cu carbunii astia dar parca are gust mult mai bun daca focul e de lemne(sau contine si lemne in afara de carbuni).
    Prin "carbuni" inteleg mangalul obisnuit pentru gratar, nu cei folositi pentru incalzire la soba (care contin si gaze toxice). Iar brichetele sunt de fapt mangal comprimat sub forma de brichete, care se pot distribui mai uniform pe gratar. Dezavantajul la gratarul cu lemne este ca jarul obtinut este foarte puternic la inceput (se arde carnea si nu se patrunde) si se "duce" mai repede. Mangalul (brichetele) mentine o temperatura mai constanta pe durata coacerii.
    Un gust nemaipomenit se obtine daca se amesteca in jar coarde uscate de vitza de vie.
    O precizare: gratarele din comert (ma refer la cele grele, din placi de ciment) care costa in general sub 200 € nu sunt rezistente la foc de lemne (apar crapaturi in pereti). La cele mai scumpe se precizeaza in caz ca sunt rezistente si la jar de lemne.
    In numarul viitor: influenta gradientului de temperatura asupra traiectoriei moleculelor nesaturate ale carnii de porc.
    Semnat: Kroky, academician doctor docent in pregatirea oricarui animal la gratar.

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Kroky View Post
    ...
    Semnat: Kroky, academician doctor docent in pregatirea oricarui animal la gratar.
    Domnu academician, aveti cumva o reteta si pentru pregatirea cartitelor la gratar? Daca se poate as dori sa gatesc cartita impanata cu melcisori si pe deasupra cu floare de colt.

    Grazzie mille

  15. #15
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pardon, modific semnatura. Cartita este singurul animal pe care nu am reusit sa-l pun la gratar.
    Semnat: Kroky, academician doctor docent in pregatirea oricarui animal la gratar (in afara de cartite).

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top