Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default Problema flash Dreambox 500 +

    Am cumparat un dreambox 500 + recent..si am tot incercat sa pun un flash pe el.Am incercat dreamup...insa nu detecteaza receptorul...l-am tot scos din priza ...reconectat si nimica.am modificat cablul null..pins 2-3-3-2-5-5
    Singurul program care merge ok este DCC...pot avea o conectie buna si pe telnet si pe ftp...
    Nu exista nici o alta modalitate de a pune un flash(pe dreambox 500 +) prin comenzi via telnet,winscp,putty fara a mai folosi cablul null modem ...si cum anume ?...

    Multumesc pentru ajutor

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu se pune flash, se pune o imagine noua cu dreamup , via cabul null-modem
    daca e dm 500 + ok , pune-ti gemini 4.4 de aici
    http://dreambox.paytv.ro/showfiles.php/4/1/1/500/+/

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default salut

    exact asta am incercat si eu sa pun o imagine gemini...insa dreamup nu-mi detecteaza receptorul...deaceea intrebam daca nu este vreo alta modalitate inafara de cea cu dreamup via null modem.
    care este diferenta intre un .nfi si .img



    merci
    Last edited by steaua581; 13th August 2008 at 18:41.

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce anume este black-ul , de flash wizard stiu...poti sa-mi dai ceva instructiuni te rog....
    merci... raman dator

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    sau daca cunosti pe cineva care face programari...si are toate sculele...poate i-mi seteaza si mie receptorul contra cost...stau un berceni,bucuresti

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    1,388
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu trebuie sa platesti. Toti am invatat de la 0. Cumparati un null modem costa ca. 3-10 eu.
    Daca ai notebook exista adapter usb/nullmodem.
    In cazul in care crapa softu sau doresti sa testezi un nou image ce faci platesti din nou?
    Intri cu dream up pe dm bifezi si network, setezi IP dream. Apoi bati IP dream 192.168...... in internet explorer , iar in dream up dai flash image. E simplu. Bafta

  7. #7
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by steaua581 View Post
    ...insa dreamup nu-mi detecteaza receptorul...
    Cauta si tu o alta versiune mai noua ( DM500+ si 600 sint modele noi )
    Tot cu DreamUP poti pune imagini pe LAN ; acelasi lucru cu FlashWizard ( versiuni noi )

  8. #8
    Silver Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Germania
    Posts
    2,111
    Posts Thanks / Likes

    Default

    DM500+ se poate flashui foarte simplu prin web-interface, il bagi la curent si apesi imediat butonul de power pina licaresc ledurile alternativ, apoi bagi in browser ip-ul si gata, ai interfata de flash.

    Bafta
    19,2°E + 0,8°W => DM800 + DM520 + VuZero

    Avantajul unui om inteligent este ca poate face usor pe prostul, invers e ceva mai dificil.....

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gobi2000 View Post
    se poate pune dar ai nevoie de un black-ul cu FlashWizard
    Esti sigur ca FlashWizard merge pe 500+ ?

  10. #10
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by steaua581 View Post
    Am cumparat un dreambox 500 + recent..si am tot incercat sa pun un flash pe el.Am incercat dreamup...insa nu detecteaza receptorul...
    De verificat si o problema de conectare. Cablul zici ca l-ai verificat sa fie nullmodem... ce mufa seriala ai la calculator? E serial prin USB?

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ruk22 ai avut dreptate ..via web interface merge super usor si foarte repede...am instalat o imagine TDW.nfi de 19 mb intr-un minut...insa nu stiu cit este de buna...din cite am citit pe aici pe forum stiu ca gemini este cea mai buna...
    acum pluginsurile si cum fac sa fac receptorul mai destept sa poata decoda mai multe sisteme cryptate....am vazut ca pe menu are numai
    dreamcrypt...

    am si conector rs232 insa nu a mers de nici o culoare cu dreamup...

    merci pentru ajutor...
    Last edited by steaua581; 14th August 2008 at 14:05.

  12. #12
    JE SUIS GRAS Expert
    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    5,989
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cu rs232 si dreamup trebuie sa incerci COM-urile, sa vezi prin care dintre ele se poate comunica cu dream-ul. la mine, de exe, il recunoaste si comunica prin COM8...si debifeaza use network
    Last edited by javrica; 14th August 2008 at 15:35.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ce trebuie sa pun pe receptor sa decodeze cit mai multe sisteme? la mine pe 500+ nu am vazut decit dreamcrypt...
    care este cea mai bina imagine in acest moment pentru 500+?

    Merci
    Last edited by steaua581; 14th August 2008 at 17:03.

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,919
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca 80% pe aici au Gemini. Imaginea singura nu decodeaza. Cred ca ai uitat sa pui si emulatoare si restul.
    SHALOM

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    20
    Posts Thanks / Likes

    Default

    am vazut foarte multe releasuri...deci gemini banuiesc ca este cea mai buna...in ceea ce priveste evocamurile nu sint inca lamurit cum se instaleaza...din cite am citit tar.gz ...se poate uploada in /tmp si dupa aceea instala din blue panel...?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top