Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 20
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default Semnal Dreambox pe plasma 852x480

    Salut! Sunt nou pe aici, asa ca sper sa aveti ceva intelegere...
    Iata si problema mea: am o plasma Panasonic TH42-PA60e de 42'' si cu rezolutie 852x480. Vreau sa-mi iau Dreambox, dar nu stiu ce model scoate semnalul cel mai bun pentru a fi redat pe plasma mea, la rezolutia de mai sus. Ceva recomandari? Cu Dreambox e semnalul mai prost decat cel de pe cablul analog?

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    io zik sa mergi sa vezi un dreambox la cineva :P) , dupa aia sa vezi un canal pe dreambox
    dupa aia sa te uiti la un canal 16/9 pe dreambox , si apoi sa te uiti la Digi FILM sau la Luxe TV . si la final sa iti faci tu o parere , cam ce si cum si cam cat face unul:P)

    cel mai bun momentan este Dreambox 800 ... dar tu ...stii ce vrei:P)

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by sinangel View Post
    io zik sa mergi sa vezi un dreambox la cineva :P) , dupa aia sa vezi un canal pe dreambox
    dupa aia sa te uiti la un canal 16/9 pe dreambox , si apoi sa te uiti la Digi FILM sau la Luxe TV . si la final sa iti faci tu o parere , cam ce si cum si cam cat face unul:P)

    cel mai bun momentan este Dreambox 800 ... dar tu ...stii ce vrei:P)
    Habar n-am ce vrei sa zici? Care e ideea - se vede bine sau prost la rezlotia asta a plasmei? Intreb fiindca nu cunosc pe nimeni cu dreambox in oras la mine... Iar Dreambox 800 nu cel HD? Iar plasma mea nu poate reda HD...asa ca...m-ai bagat in ceata.

  4. #4
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Televizor cu plasma Panasonic TH-42PA60E Diagonala 106 cm Rezolutie 852 x 480 Pixeli Format 16:9 Contrast 10000:1 HDTV Da HD-Ready Nu HDMI Da 20 Watt Dimensiuni 1068 x 700 x 97 mm Tuner TV si difuzoare incorporate 29 miliarde de culori pe ecran Panou plasma G9 Progresiv Scenele care abunda in negru intens sunt cel mai greu de redat, dar nu si pentru televizoarele din gama Viera. Acestea redau fiecare imagine extrem de clar, detaliat si cu o adancime a culorii care aduce actiunea in propriul dumneavoastra living.

    deci tu cam ce ai vrea sa cumperi?:P)
    sau mai bine zis ce ai vrea sa vezi nu de alta da am studiat putin si am vazut ca ai intrebat si pe alte forumuri....

    daca nu vrei HD desi tv-ul tau ar merge , atunci ia un dm 500....

  5. #5
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cu Dreambox e semnalul mai prost decat cel de pe cablul analog?
    la faza asta chiar ai dat-o in bara inseamna ca pt tine televiziunea jijitala , prin satelit , hd si cine stie ce or mai scoate astia , e mai slaba ca si coaxialu' tau de UpC de acasa nu?:P)

  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dreambox este un receiver care merge sub Linux, asta iti deschide foarte multe posibilitati de vizionare.
    Din punct de vedere calitativ, imaginea oferita de un sistem digital este (teoretic) de calitate mult superioara celui analogic. Nu are sens sa intram in amanunte acum.

    Parerea mea e sa cumperi un Dreambox numai daca ai ceva cunostinte de baza in IT. Adica sa intelegi in primul rand ce face un router (o sa-ti trebuiasca si asa ceva), cum se face un portforward plus multa rabdare pentru a citi asta: http://rdi-board.com/showthread.php?t=2784

    Daca te hotarasti sa cumperi un Dreambox, cel mai indicat ar fi sa ne spui asta inainte de a da banii. Sunt multe clone de Dreambox pe piata si nu cred ca ai vrea sa iei plasa. Iar daca vrei o clona, macar sa nu dai banii pe ea ca pe un Dreambox original.

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu sunt genul care intreaba de 10 ori doctorul inainte de a lua pastila, asa ca...
    La calculatoare ma pricep, la Linux nu, router am (ADSL de la clicknet), iar la sateliti iarasi sunt un newbie, asa ca s-o iau de la capat.
    Plasma mea are HDMI, dar nu are o rezolutie la care semnalul HD sa poata fi redat mai bine decat e redat semnalul analog pe care il afiseaza acum de la cablu, citez din manualul de utilizare: "Mufa de intrare HDMI poate fi folosita cu urmatoarele semnale de imagine: 480i, 480p, 576i,720p si 1080i. Semnalele 720p/1080i vor fi reformatate inainte de a fi afisate pe ecran."
    Asa ca, la rezolutia de 852x480 pe care o are plasma mea, orice semnal HD va face downscale pentru a putea fi afisat, si...consider eu, se va vedea mai prost decat cu un semnal analog, mai apropiat de rezolutia nativa a plasmei.
    Deci, in acest caz, e mai bun un Dreambox 500? Daca da, am vazut niste clone pe urmatorul link (sper ca nu e interzis): http:// Sunt bune? Daca nu, de unde sa cumpar, bun si ieftin? :P:P:P

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu e interzis linku, dar iti va fi tzie interzis suportul pt instalarea imaginilor pe clona :P)
    io zik ca cel putin un om (nu eu ) inteligent si cumsecade te-a sfatuit si indrumat corect.
    daca tu atata ai inteles din ce a zis el .....
    nu ma laud nici nu ma dau de exemplu ... am un bravia de 82 , si un dm 7020 , e drept pe unele canale se vede la o rezolutie inferioara (e normal , la atat emite postul respectiv , poti sa iti iei tu scula lu' peste ca tot asha ai sa vezi ) si unele se vad chiar foarte bine aproape de HD , de aia am zis , sa mergi , sa vezi , sa il pipai , sa te intrebi apoi daca iti merita bani , daca iti va aduce o oaecare satisfactie pe viitor si uite asha....
    io zik sa o incheiem .... daca te hotarasti totusi la un dm te sfatuiesc sa iti iei unul orijinal , poate un pic mai scump dar fara batai de cap...
    la faza asta plama e pe locul 2 , e numai ca sa te bucuri de dreamboxul cumparat , nu ca sa iti scoata petele de bulion:P))))))))))))))


    aici trebuie sa te uiti:

    http://www.dream-multimedia-tv.de/de...s_overview.php

    nu la linkul ce l-ai postat ....



    si apoi sa gasesti una din sculele astea la noi:P)

    vezi sectiunea shop

    de aici :

    http://forum.paytv.ro/forumdisplay.php?f=10

    daca totusi doresti ceva mai ieftin , da io zik ca magazinul si garantia e sfanta !

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Omul bine intentionat, printre altele, mi-a zis si asta:
    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Daca te hotarasti sa cumperi un Dreambox, cel mai indicat ar fi sa ne spui asta inainte de a da banii. Sunt multe clone de Dreambox pe piata si nu cred ca ai vrea sa iei plasa. Iar daca vrei o clona, macar sa nu dai banii pe ea ca pe un Dreambox original.
    Asa ca am considerat necesar sa intreb si de unde as putea lua un Dreambox/sau clona, in asa fel incat sa nu fiu tzepuit. Asa ca nu stiu ce mare impietate am facut...

    OK. Mersi de link-uri. Iar faza cu "vazutul si pipaitul" cad din start, pt. ca nu am unde sa vad un dreambox in actiune...
    Last edited by al_pacino; 9th August 2008 at 23:08.

  10. #10
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    despici firu in 4 vezi ce am zis io de shopP

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    parerea mea e ca nu e vreamea de 800...cel putin nu mi se pare un model reusit.. la ce sa se complice cu el ...?
    7020 Si recomand cu toata caldura vezi ca 7020 S -este o versiune mai veche (nu o achizitiona pe asta)

    edit : elstar.ro - baietii mi sau parut k
    peruvision.ro -eu zic mai intai sa incerci la elstar
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  12. #12
    Mägar de marcä Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti
    Posts
    7,529
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alsta View Post
    parerea mea e ca nu e vreamea de 800...cel putin nu mi se pare un model reusit.. la ce sa se complice cu el ...?
    7020 Si recomand cu toata caldura vezi ca 7020 S -este o versiune mai veche (nu o achizitiona pe asta)

    edit : elstar.ro - baietii mi sau parut k
    peruvision.ro -eu zic mai intai sa incerci la elstar
    pärerea mea este cä dreamul 7020 este un model super dar ´fumat´ deja, cel putin pentru cei care au HD

    800 este actual si de ce sä nu se incurce cu el ?


    tu stii care este diferente intre 7020s <==> 7020si
    adevärul este inventia unui mincinos

  13. #13
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru ce vrea @al_pacino, un DM7020Si este alegerea optima (asta e cel mai recent model, inca in fabricatie conform Dream Multimedia). Normal, nu va putea receptiona canalele HD, dar chiar daca le-ar decoda, nu are un TV capabil macar de 720i.
    In mod normal ar fi fost suficient si un DM500S, dar modelul asta e scos din fabricatie, deci tot ce se gaseste pe piata sunt clone. Ar mai fi varianta de a cumpara un DM500S second-hand, dar probabilitatea de a lua teapa e destul de mare pentru un incepator.

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2008
    Posts
    31
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Normal, nu va putea receptiona canalele HD, dar chiar daca le-ar decoda, nu are un TV capabil macar de 720i.
    Plasma are HDMI, are vreo importanta?

  15. #15
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by al_pacino View Post
    Plasma are HDMI, are vreo importanta?
    Nu, nu are legatura cu rezolutia maxima a TV-ului.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top