Realitatea FM īşi va schimba profilul şi conţinutul īncepānd cu luna octombrie, devenind astfel primul news talk radio din Romānia, a declarat pentru NewsIn redactorul şef al Realitatea FM, Teodor Tiţă.


Realitatea FM se va relansa īn toamnă, cu o echipă nouă şi cu un format nou, şi se va axa īn principal pe redarea şi comentarea ştirilor din domenii de interes public precum politică, sănătate, educaţie, administraţie, cultură şi trafic.

"Nu va fi un radio care va difuza muzică, ci va avea un nou format īn care ştirile, legăturile īn direct şi talk-show-urile primează. Au existat īncercări de posturi de radio news talk dar acestea au eşuat. Noi ne propunem să lansăm, alături de o echipă de profesionişti, un post de radio serios şi important", a declarat pentru NewsIn, Teodor Tiţă, redactor şef al Realitatea FM.

Realitatea FM va fi un post de radio urban dedicat bucureştenilor care doresc să fie informaţi corect īn orice perioadă a zilei, a adăugat acesta.

Redactorul şef a precizat că printre prezentatori se vor regăsi şi nume cunoscute din BBC Romānia precum Filip Standavid, Cătălin Striblea, Adrian Tudor şi Roxana Lăzărescu.

"Voi realiza o emisiune de dimineaţă, un matinal, alături de Filip Standavid, īn care ne vom orienta asupra ştirilor, reportajelor şi legăturilor īn direct. Vrem să facem ceva onest şi să situăm ascultătorul īn centrul preocupărilor noastre, acordāndu-i spaţiu suficient pentru a-şi exprima punctul de vedere", a declarat pentru NewsIn Cătălin Striblea, prezentator Realitatea FM.

De asemenea, Filip Standavid, prezentator tot īn cadrul Realitatea FM, a definit viitorul post FM drept o practică de radio vorbit, īn care se vor transmite o parte din valorile care existau īn cadrul BBC Romānia precum profesionalismul şi obiectivitatea.

Teodor Tiţă are o experienţă jurnalistică de 8 ani. Īntre 2002-2004 a fost reporter şi cordonator la Europa FM, iar la BBC a lucrat īntre 2004 şi 2007, ca reporter, editor şi producător. A colaborat cu Dilema şi Dilema Veche. Īn prezent este senior editor la ziarul "Business Standard".

Filip Standavid a lucrat la radio īn Sibiu, īn timpul facultăţii. Īntre 1998-2002 a lucrat la ProFM, iar īntre 2002 şi 2004 la Europa FM. La BBC a ajuns īn 2004 şi a realizat emisiuni de ştiri, documentare şi reportaje.

Cătălin Striblea a debutat īn 1998 la Radio Iaşi unde a rămas pānă īn 2001. Īntre 2001-2003 a fost reporter pe domeniul politic la Realitatea TV, unde a realizat şi emisiuni pe teme politice. Īn 2003 devine reporter la BBC.Sursa: NewsIn