Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 25
  1. #1
    88dBuV
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default Astro seca card update trouble


    Since a month or so my Astro seca card is not updated anymore in my DM500 with cccam 2.09.
    Has to put it in the original Astro box for activating it again and than it works for a few weeks in my Dreambox.
    I tried some other emulators but no luck so far. Do any one else has this problem?

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2007
    Location
    Malaysia
    Posts
    21
    Posts Thanks / Likes

    Default

    they have moved from seca to NDS, enjoy!

  3. #3
    88dBuV
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Received the new "gold' smartcard. It worked a week and now all channels are on black again. DM500+CCcam 2.09. Perhaps it needs a serial nr from the original box or is the softcam not working for emm updates. Anyone who has the DM500+ original Astro NDS smartcard and is it working?

  4. #4
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by 88dBuV View Post
    Received the new "gold' smartcard. It worked a week and now all channels are on black again. DM500+CCcam 2.09. Perhaps it needs a serial nr from the original box or is the softcam not working for emm updates. Anyone who has the DM500+ original Astro NDS smartcard and is it working?
    yes its working but use Newcs 1.61
    you have the old Seca Receiver you dont find the Box number but its working without
    some frezzer posibli
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  5. #5
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2004
    Posts
    662
    Posts Thanks / Likes

    Default hi

    Hi all

    last month i m in malaysia
    and see friend home astro box with gold card
    i m chat with shahjee on msn he give me dm price 250 us $
    i offer him in malaysia dm500 50 us $ but he block me in msn
    very very soon u see in malaysia dm network on wirless
    i test seca and nds card on dm not stop and no frezing
    more info contact me pm
    enjoy
    Dreambox CCcam Server - 7 dishs
    pakistansatellite

  6. #6
    R-D-I SPONSOR Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Thailand
    Posts
    679
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by usmanlahore View Post
    Hi all

    last month i m in malaysia
    and see friend home astro box with gold card
    i m chat with shahjee on msn he give me dm price 250 us $
    i offer him in malaysia dm500 50 us $ but he block me in msn
    very very soon u see in malaysia dm network on wirless
    i test seca and nds card on dm not stop and no frezing
    more info contact me pm
    enjoy
    I dont understand what everyone problem is because you can share the NEW astro malaysia cards no problem Seca or NDS and as you say usmanlahore there is no freeze - Maybe others are using old style CS tutorials and so on from lame forums .

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by EDIRECT View Post
    I dont understand what everyone problem is because you can share the NEW astro malaysia cards no problem Seca or NDS and as you say usmanlahore there is no freeze - Maybe others are using old style CS tutorials and so on from lame forums .
    common EDIRECT

    dont look with one 3000.-Bath TV
    you dont have Boxkey you will have Pixeling somtimes on N"S Cards also with 5 mb/s line
    you can solve this ad more card on server its clear 99% but without Boxkey not 100%
    i dont have Astro Card but i get from 3 very good Pay Server 1 Line and also its not 100%
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

  8. #8
    ZAFARJOIA Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2004
    Location
    PAKISTAN
    Posts
    212
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by 88dBuV View Post
    Since a month or so my Astro seca card is not updated anymore in my DM500 with cccam 2.09.
    Has to put it in the original Astro box for activating it again and than it works for a few weeks in my Dreambox.
    I tried some other emulators but no luck so far. Do any one else has this problem?
    use newcs 1.60 +cccam209 will auto update your card

  9. #9
    R-D-I SPONSOR Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Thailand
    Posts
    679
    Posts Thanks / Likes

    Default re

    Quote Originally Posted by Daeng View Post
    common EDIRECT

    dont look with one 3000.-Bath TV
    you dont have Boxkey you will have Pixeling somtimes on N"S Cards also with 5 mb/s line
    you can solve this ad more card on server its clear 99% but without Boxkey not 100%
    i dont have Astro Card but i get from 3 very good Pay Server 1 Line and also its not 100%
    Strange from my source its crystal clear no Pixeling problems SPOT ON its never gone off
    Maybe they have put the BOX Key ? even the CONAX ZEE on asiasat 3s is mint perfect !

  10. #10
    88dBuV
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Thumbs up

    Quote Originally Posted by zafarjoia View Post
    use newcs 1.60 +cccam209 will auto update your card
    Don't know why newcs is needed to update the card, because as far I understand it, NewCS passes only the card data to a client.
    But I tried to get it to work and I get an error on TCP port 1001.

    [ 17:22:28 ] [ Loader ] Init NDS card
    [ 17:22:30 ] [ Loader ] Card 0900 on port /dev/sci0 failed
    [ 17:22:30 ] [ Loader ] Reinit card with caid 0900
    [ 17:22:30 ] [ Sci ] Closing device /dev/sci0 [Handle=9]
    [ 17:22:30 ] [ Loader ] Reader type 5 on node /dev/sci0
    [ 17:22:30 ] [ Sci ] Closing device /dev/sci0 [Handle=-1]
    [ 17:22:30 ] [ Sci ] Opening device /dev/sci0
    [ 17:22:30 ] [ Sci ] Reset
    [ 17:22:33 ] [ ATR ] T=0 1etu=372.00us Guardtime:15etu WWT:9600etu
    [ 17:22:33 ] [ ATR ] Historical bytes: (bytes removed)
    [ 17:22:33 ] [ Loader ] Init NDS card
    [ 17:22:35 ] [ Loader ] Card 0900 on port /dev/sci0 failed
    [ 17:22:36 ] [ Newcamd:34000 ] User user1 logged in, client: CCcam
    [ 17:22:36 ] [ Newcamd:34000 ] Connection from user1 to not-ready server!

    <newCSconfig>
    <readers name="SCI">
    <device>
    <name>lower</name>
    <type>sci</type>
    <node>/dev/sci0</node>
    <mhz>358</mhz>
    <reset>normal</reset>
    <export>Yes</export>
    <enabled>yes</enabled>
    <blocksa>No</blocksa>
    <blockua>No</blockua>
    <blockga>No</blockga>
    <boxkey>0000000000</boxkey>
    <rsa>0000000000</rsa>
    <crypto-special>No</crypto-special>
    <PTShandshake>no</PTShandshake>
    <crypto-special>no</crypto-special>
    <carddetect>yes</carddetect>
    <newcamd_port>34000</newcamd_port>
    <priority>round</priority>
    </device>

    I have tried different clock speeds and other things in the config but no result.
    With only CCcam the card is working fine on some channels.

  11. #11
    R-D-I SPONSOR Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Thailand
    Posts
    679
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by 88dBuV View Post
    Don't know why newcs is needed to update the card, because as far I understand it, NewCS passes only the card data to a client.
    But I tried to get it to work and I get an error on TCP port 1001.

    [ 17:22:28 ] [ Loader ] Init NDS card
    [ 17:22:30 ] [ Loader ] Card 0900 on port /dev/sci0 failed
    [ 17:22:30 ] [ Loader ] Reinit card with caid 0900
    [ 17:22:30 ] [ Sci ] Closing device /dev/sci0 [Handle=9]
    [ 17:22:30 ] [ Loader ] Reader type 5 on node /dev/sci0
    [ 17:22:30 ] [ Sci ] Closing device /dev/sci0 [Handle=-1]
    [ 17:22:30 ] [ Sci ] Opening device /dev/sci0
    [ 17:22:30 ] [ Sci ] Reset
    [ 17:22:33 ] [ ATR ] T=0 1etu=372.00us Guardtime:15etu WWT:9600etu
    [ 17:22:33 ] [ ATR ] Historical bytes: (bytes removed)
    [ 17:22:33 ] [ Loader ] Init NDS card
    [ 17:22:35 ] [ Loader ] Card 0900 on port /dev/sci0 failed
    [ 17:22:36 ] [ Newcamd:34000 ] User user1 logged in, client: CCcam
    [ 17:22:36 ] [ Newcamd:34000 ] Connection from user1 to not-ready server!

    <newCSconfig>
    <readers name="SCI">
    <device>
    <name>lower</name>
    <type>sci</type>
    <node>/dev/sci0</node>
    <mhz>358</mhz>
    <reset>normal</reset>
    <export>Yes</export>
    <enabled>yes</enabled>
    <blocksa>No</blocksa>
    <blockua>No</blockua>
    <blockga>No</blockga>
    <boxkey>0000000000</boxkey>
    <rsa>0000000000</rsa>
    <crypto-special>No</crypto-special>
    <PTShandshake>no</PTShandshake>
    <crypto-special>no</crypto-special>
    <carddetect>yes</carddetect>
    <newcamd_port>34000</newcamd_port>
    <priority>round</priority>
    </device>

    I have tried different clock speeds and other things in the config but no result.
    With only CCcam the card is working fine on some channels.

    Your problems are here
    [ 17:22:30 ] [ Loader ] Card 0900 on port /dev/sci0 failed
    and
    [ 17:22:36 ] [ Newcamd:34000 ] Connection from user1 to not-ready server!

    Try and use a phoenix programmer and change the settings to COM 1


  12. #12
    R-D-I SPONSOR Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Thailand
    Posts
    679
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by anishpsla View Post
    Another reason is your COM port does not support high baud rates that N D S cards need.
    Yes thats possible
    But you must also be carefull you dont overclock the card ?

    The answer to the problem is very is easy to see look his script carefully

    there is 4 mistakes in the above script

  13. #13
    88dBuV
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Quote Originally Posted by anishpsla View Post
    Another reason is your COM port does not support high baud rates that N D S cards need.
    I use the internal DM500 (lower) cardreader sci0, so it has nothing to do with an external cardreader by a com port.
    And the card is recognized as NDS card as the output shows, I tried 357 - 358 and 600 Mhz settings and with the last one I got the overclock warning.
    It's my first attempts to use NewCS so it's nothing surprising if there are errors and I do appreciate the comments.

  14. #14
    R-D-I SPONSOR Mentor
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Thailand
    Posts
    679
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by 88dBuV View Post
    I use the internal DM500 (lower) cardreader sci0, so it has nothing to do with an external cardreader by a com port.
    And the card is recognized as NDS card as the output shows, I tried 357 - 358 and 600 Mhz settings and with the last one I got the overclock warning.
    It's my first attempts to use NewCS so it's nothing surprising if there are errors and I do appreciate the comments.
    Ok try this and post the result

    <newCSconfig>
    <readers name="SCI">
    <device>
    <name>lower</name>
    <type>sci</type>
    <node>/dev/sci0</node>
    <mhz>357</mhz>
    <reset>normal</reset>
    <export>Yes</export>
    <enabled>yes</enabled>
    <blocksa>No</blocksa>
    <blockua>No</blockua>
    <blockga>No</blockga>
    <PTShandshake>Yes</PTShandshake>
    <carddetect>yes</carddetect>
    <newcamd_port>34000</newcamd_port>
    <priority>round</priority>
    </device>

    Try and tell us what happens

  15. #15
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2003
    Location
    98.98 East 18.56 north
    Posts
    1,201
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Quote Originally Posted by EDIRECT View Post
    Ok try this and post the result

    <newCSconfig>
    <readers name="SCI">
    <device>
    <name>lower</name>
    <type>sci</type>
    <node>/dev/sci0</node>
    <mhz>357</mhz>
    <reset>normal</reset>
    <export>Yes</export>
    <enabled>yes</enabled>
    <blocksa>No</blocksa>
    <blockua>No</blockua>
    <blockga>No</blockga>
    <PTShandshake>Yes</PTShandshake>
    <carddetect>yes</carddetect>
    <newcamd_port>34000</newcamd_port>
    <priority>round</priority>
    </device>

    Try and tell us what happens
    well with <mhz>357</mhz> you will get many frezzer
    Daeng

    10FT Dish 169° east-49°east

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top