Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 23
  1. #1
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default protectie fulger ...cu descarcare in antena

    deoarece in ultimu timp am reusit sami prajesc 2 receptoare....am inceput sa caut solutii pt protectie...impotriva lui "fulgerica"....pe partea de antena in special...deoarece problemele au survenit la descarcarea in antena (lnb) si in firul de telefon...

    am primit acuma cu schimbarea lnb-ului un deasta (la insistentele mele) :
    http://dlsus.chainreactionweb.com/ca...roducts_id=118
    sa testez...acuma nush cata incredere poti sa ai intrun "shaize" deasta micu de 7 lei (cine mi la dat nu stia cat de functional este ) -eu nam decat sal incerc)

    daca aveti o alta propunere pt protectie... nu a lnb-ului ca asta stiu ca nu ai cei face ....dar macar a receptorului...(as prefera altceva in afar de solutia clasica de a scoate cablu de la antena - nu tine deoarece nu stau sal pazesc)

    alte filtre probate...idei..orice este bine venit


    p.s.: se mai spune ca ar exista unele mici probleme la frecvente joase si inalte (doar la unele)..dar deocamdarta nu vad vreo diferenta in comportamentul semnalului
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  2. #2
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E functional, am pus la cineva care sta intr-o zona retrasa, si dupa un accident cu o furtuna.. singura scula electrica ce a scapat din casa a fost rec, si cele care aveau priza cu protectie (lnb`ul si montura h-h s-au prajit si ele). De curand mi-am luat si eu asa ceva, doar ca alt model.. la 10 lei.

  3. #3
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune poza te rog daca ai...(sau link)... ce model ? papa frecvente sau nu papa?
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu papa nimic! o sa fac poza cand trec pe acasa si o urc

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    o denumire completa de model nu ar strica... sa vad daca sunt din astea aici, pe la noi

    mersi
    Drеambox DM-500S + PLi® Jade Edition + GEMBIRD EE3-UNAS-1 (80Gb) + Linksys WAG54G

  6. #6
    Banned Expert
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    bucuresti
    Posts
    2,482
    Posts Thanks / Likes

    Default

    si eu as fii interesat de unde s-ar putea gasi/cumpara asa ceva (in bucuresti sau romania), fiindca acel model "dls se-1" vad ca se gasesc link-uri numai pt. afara (nimic local in romania)
    deci cu aceasta ocazie poate exista vreo firma/dealer care are posibilitatea de a aduce/comercializa asa ceva si pt. noi din romania este binevenita cu o oferta pt. asa ceva sau alte modele cu aceeasi functie si chiar si pt. intrarea de retea (sant patit avand dm-ul inca in service pt. asa ceva - prajit prin reteaua de net)
    am vazut ca exista unele modele de prelungitoare pt. 220v care au incluse pe langa prizele de 220v si alte tipuri de mufe gen : modem, tv mai rar si cu retea pt. net, acum nu stiu daca s-ar potrivi acest gen de protectoare (priza 220v + in/out tv + in/out lan) pt. receiverele de satelit (fiind o solutie locala - fiindca se gasesc si pe la noi in comparatie cu produsul dat exemplu in 1 topic) ma refer la in/out tv (adica sa nu aibe filtre de limitare a benzi decat pt. 47-865mhz si sa nu poata fii folosit si pt. 950-2150mhz)
    are careva sau a incercat cineva asa ceva si cu receiver de satelit, daca merge va rog frumos dati-mi si mie modelul/marca respectiva (deci de genul : 220v + in/out satelit + in/out lan), va multumesc anticipat

  7. #7
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Salut , in revista INFOSATELIT nr. 3/2008, pagina 9 , pagina de publicitate a TEHNIC B ------ protector supratensiune pentru instalatii satelit
    ps: inca nu am , rog nu ma intrebati daca e ok , dispozitivul
    noroc

  8. #8
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cea mai buna protectie e o impamantare corecta pentru intreaga instalatie!

  9. #9
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    US of Europe
    Posts
    2,119
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Corect!
    asa ceva am si eu si/am fost salvat de multe ori pecand la altii din preajma mea ..mirosea a fum !

  10. #10
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Zilele trecute a fulgerat foarte tare si m-am trezit cu un desktop troznit. A iesit fum din sursa, desi aveam o priza cu protectie destul de scumpa (am dat pe ea vreo 30EUR). Am schimbat azi sursa calculatorului si ma tot uit cum sa-mi fac o impamantare. Noroc ca priza in care am aparatura cea mai scumpa mie (dreamurile ) a intrat in protectie.

  11. #11
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    prize(prelungitoare cu protectie) am si eu ceva..in care am aparatura maid e valoare..)
    impamantare ioc..stau la casa...
    dar curtea abia terminata anu asta...nu se indura ai mei sa se apuce din nou de "bandajat" si impamantat+ impamantarea nu o pot face chiar unde vreau eu (din mai multe cazuri)

    sa pun un paratraznet ar atrage tot spre mine - nu e bine...
    @lupull : dracia aia de care zici u ca nu se gaseste am primito eu la 7 lei..au baietii astia de pe la cablu - e pusa in functiune dar sincer nu sunt curios curand sa mi se arda lnb-ul si sa verific cu sufletu la gura daca dreamu e k...

    pe partea de linie telefonica erau altele acuma nu mai stiu cum se cheamau .. cea mai mare problema nu e de nume...e vb ca tb sa fie ceva care se gaseste si pe la noi + functionabilitate

    p.s.: sincer alte testari pe pielea mea nu as mai vrea sa incerc
    p.p.s: sunt pe piata si prin supermarketurile de la noi prelungitoare de toate neamurile (suedeze...etc) cu sigurante si ieftine..alea bune sunt peste 100 lei..mi.e miau fost de folos..
    ...as recomanda sa nu va zgarciti
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  12. #12
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @alsta la traznet protectie = freqtie:P) cu mufele alea 2 nu faci tu mare branza...:0
    si nici in casa nu realizezi multe. ideea e sa fie ceva mai inalt ca antena . sa nu fie langa ea , si sa fie legat la un tzarush de cel putin 1,5 m (60cm in pamant) udat...s.a.m.d. , sau legat de centura de pamantare a blocului care sa nu atinga DIN NOU ANTENA

    principiu .. la ploaie scoti tv , pui dm in stand-by in hal mai rau caz scoti din m000f0:P)

  13. #13
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    stau la casa...si am betoane prin curte.cchiar prin drempul antenei stalpi de beton de 2.5 m adancime... impamantare, tarush, etc...la mine nu mai merg..(din cauza locatiei)...credetima pe cuvant ca daac dispuneam de varianta asta o foloseam ...

    daca nu poti face operatie..macar o frectie ( un tratament ) ar fi de folos :P
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Sep 2004
    Posts
    296
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @zaiclopz o poza ceva?...
    p.s.: frectie poate ...nu ai de unde stii daca alea au functinat sau nu...
    dar ce este 100 5 sigur e ca cu prelungitoarele alea inca de aprox 2 ani nu sa ars nimic...iar caderi de tensiune au fost destule
    HUMAX 5400z ,2 x Dreambox 7020Si HDD320 GB, DM 800HD



    http://web-remote.com

  15. #15
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by alsta View Post
    @zaiclopz o poza ceva?...
    p.s.: frectie poate ...nu ai de unde stii daca alea au functinat sau nu...
    dar ce este 100 5 sigur e ca cu prelungitoarele alea inca de aprox 2 ani nu sa ars nimic...iar caderi de tensiune au fost destule

    Asa cum spuneam mai sus, am 3 prelungitoare cu protectie, ceva in genul asta:



    La primul varf de tensiune care a aparut, comportarea lor a fost urmatoarea:

    1. Priza 1: Protectia nu s-a declansat, a iesit fum din sursa unui desktop (rezolvata prin inlocuirea sursei);
    2. Priza 2: Protectia nu s-a declansat, dar un DM 7000 care era alimentat de acolo nu a patit nimic.
    3. Priza 3: Protectia s-a declansat, iar plasma si un DM7020 care erau alimentate de acolo nu au patit nimic.

    Concluzia poti sa o tragi si singur.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top