Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default Need help ! My Fortec star can not Flash Firmware..Please


    Need help ! My Fortec star 5100 plus can not Flash Firmware It's show error massage " Flash update Fail " I've changed computer and cable It's still show error before this I always sent key every day and work well but now can not sent anyfile to the STB .How can I fix this. Please.
    vbcvbcv

  2. #2
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default

    It's still show error update fail . My STB Foretec star go to be dead ? Anyone can advice me Please. Last week I can Flash but now can not .I don't khow what happen.
    vbcvbcv

  3. #3
    Gold Member Expert
    Join Date
    Mar 2004
    Location
    Lahore
    Posts
    3,718
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dison
    It's still show error update fail . My STB Foretec star go to be dead ? Anyone can advice me Please. Last week I can Flash but now can not .I don't khow what happen.
    Try to download original firmware without key code EMU
    Fte Max 100S
    Humax IRCI-5400z
    Asiasat 3S,NSS 6,Insat 4B,Thaicom2/5,Intelsat7/10,HB 6/7A/8

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Thank you ! but It can not send every file into STB such as Boot file , Key code , or Firmware It' s show " Update fail " every time when I send file But it can view every channal It/s only can not connet with PC or any computer .
    vbcvbcv

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Quetta Pakistan
    Posts
    355
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Hello Friends,


    What is at ur Receiver's Front pannel.

    ON

    06 or 04

    If it is at ON then u need to reprogram the Flash.

    or if 06 or 04 then just upgrade with APP 226


    Farukh Khawaja

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Boot file is -60- and before this I can send key with this 2-2,3-3,5-5,cable
    and the firmware is Al7bar version 275 ,now I can not send key or channal data and new firmware or old firmware former version . So I change cable , change computer , change loader software but still can not and always show error " Flash update fail " What happen ?
    vbcvbcv

  7. #7
    VIP Staff Teacher
    Join Date
    Dec 2004
    Location
    ~~~~House~~~~
    Posts
    368
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by dison
    Boot file is -60- and before this I can send key with this 2-2,3-3,5-5,cable
    and the firmware is Al7bar version 275 ,now I can not send key or channal data and new firmware or old firmware former version . So I change cable , change computer , change loader software but still can not and always show error " Flash update fail " What happen ?

    check ur cable conaction properly........
    my b u r cable is uncomplete
    missing conaction.....
    Regards
    wc2sime


    www.freecalls.net.tc

  8. #8
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2005
    Posts
    5
    Posts Thanks / Likes

    Default fortec star

    sir first of all you check your cable again

    1-- wath is your com port com1 r com2

    2-- chech your cable & conection

    cable diagram

    2--------2

    3-------3

    4--------4

    5---------5

    6---------6

    7--------7

    8---------8

    and 1&9 not used

    now use loader ver3 use
    farid

  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2004
    Posts
    24
    Posts Thanks / Likes

    Default

    I have check all you advice , it's still can not . How can I erase all flash ?
    vbcvbcv

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Quetta Pakistan
    Posts
    355
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Hello friend,

    You need to reprogram your recevier's Flashrom.

    I think no chance else this..........

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. FORTEC STAR ON PAS 7/10
    By racsol in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 2nd June 2006, 00:49
  2. Replies: 1
    Last Post: 4th March 2006, 08:59
  3. fortec star
    By kashif in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 31st December 2005, 17:41
  4. FORTEC STAR
    By hamzabm95 in forum RDI - English
    Replies: 1
    Last Post: 21st November 2005, 13:47
  5. Replies: 4
    Last Post: 22nd May 2005, 19:59

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top