Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 24

Thread: Gbox pe PLi

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Question Gbox pe PLi

    Salut! Am o intrebare. Cum instalez gbox pe PLi? Am un DM600 PVR cu BarryAllen, card local maxtv pe viaccess.

    Am instalat gboxsuite225 si pe PLi, si pe Gemini 4.4.0 si pe Nabilo... pe Nabilo merge ok, pe celelalte nu decodeaza.
    Fisierele din pachet sunt:

    /var/keys/ident.info
    /var/lib/libcurl.so.2
    /var/tuxbox/plugins
    /var/tuxbox/plugins/gboxsuite.cfg
    /var/tuxbox/plugins/gboxsuite.so (chmod 755)

    Culmea e ca anterior am instalat gbox si a mers excelept pe PLi pana cand au expirat cheile... dupa aceea s-a bramburit ceva (in orice imagine, canalele de pe un transponder erau vazute in opendbedit ca fiind de tip cablu), re-scanarea nu avea nici un efect... Am pus din nou PLi (Iolite, ca Jade asteapta pe HDD pt teste) in flash si de atunci nu mai merge gboxul decat pe Nabilo.

    Dupa copierea fisierelor de mai sus rezultatul e asa:
    Nabilo: gbox apare in meniu, merge ok
    Gemini: gbox apare in meniu, dar nu merge
    PLi: gbox nu apare in meniu (dar am descarcat de la softcam -> older softcams -> gbox (only in menu) la fel ca data trecuta cand a mers; oricum, nu merge

    De ce vreau neaparat pe PLi e ca PLi+gbox e singura combinatie gasita de mine care e fiabila la inregistrare pe HDD.

    Multumesc pt orice raspuns sau sugestie

    P.S. Care e de fapt diferenta intre gbox 2.1b si 2.2.5 ? Am dedus ca primul ar fi pt sh***in' iar celalalt merge ca emu fara "ajutor" din partea new cs... dar nu sunt sigur. 2.1b merge ca emu singur? sau doar impreuna cu newcs?
    Last edited by kotka; 22nd July 2008 at 12:31.

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Romania
    Posts
    184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pune 2.25 daca vrei emu

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @gobi2000 : daca imi spui si in ce fisier sa pun secventa de script o sa testez
    Probabil e evident, dar nu stiu.
    Multumesc

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Germany
    Posts
    245
    Posts Thanks / Likes

    Default

    fisierul il numesti , de ex: "gbox & mgcam.sh", si il pui in var/script . nu uita sa ii schimbi chmod in 755. bafta

  5. #5
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    118
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by kotka View Post
    Am instalat gboxsuite225 si pe PLi, si pe Gemini 4.4.0 si pe Nabilo... pe Nabilo merge ok, pe celelalte nu decodeaza.
    Fisierele din pachet sunt:

    /var/keys/ident.info
    /var/lib/libcurl.so.2
    /var/tuxbox/plugins
    /var/tuxbox/plugins/gboxsuite.cfg
    /var/tuxbox/plugins/gboxsuite.so (chmod 755)

    Dupa copierea fisierelor de mai sus rezultatul e asa:
    Nabilo: gbox apare in meniu, merge ok
    Gemini: gbox apare in meniu, dar nu merge
    PLi: gbox nu apare in meniu (dar am descarcat de la softcam -> older softcams -> gbox (only in menu) la fel ca data trecuta cand a mers; oricum, nu merge
    Sal
    @kotka tu aici spui ca ai instalat gboxsuite225-le asta dar nai spus nimic de gbox careva versiune de ai pus-o? si chm755, suitele asta nu contine.
    Alta chestie e ca fiecare image difera putin deci sar putea sa nu mearga cu acelasi fisier.
    Scripturile de asamenea difera, trebuie sal deschizi si te uiti ce fel de gbox vrea sal porneasca, de pilda in scriptul de @gobi2000 este /var/bin/gbox21b deci el cauta in var/bin gboxul numit 21b si tu daca lai copiat ca gbox ,sau gbox225c sau cum nul gaseste.
    In scriptul asta de @gobi este un rand de execut care ati schimba gbox_cfg, cwshare.cfg, cs2gbox.cfg si nar trebui sa fie asa mai ales de ai cshare, ca numai ai persi, si scriptul pune ip-ul tau in cwshare, deci scoatel sau pune in fata la rand asta #.
    Pli-ul si eu lam testat duminica si cu scriptul de pe serverul lor dar dupa cate ami amintesc lam deschis si mam uitat ce si cum vrea sa porneasca si a trebuit sa corectez, nu ma stiu ce am uitat, si vezi si chm755.
    Seara cand ajung ma uit ce si cum.


  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pune scriptul asta in /etc/plimgr/scripts:

    [PHP]#!/bin/sh

    CAMNAME2="Gbox"

    PATH="/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin"

    case "$1" in
    start)
    echo "[SCRIPT] $1: Starting $CAMNAME2"
    if [ -f /usr/bin/dccamd ] ; then
    dccamd &
    else
    pli_pmthelper
    fi
    /var/bin/gbox &
    ;;
    stop)
    echo "[SCRIPT] $1: Stopping $CAMNAME2"
    touch /tmp/gbox.kill
    if [ -f /usr/bin/dccamd ] ; then
    killall dccamd
    else
    killall pli_pmthelper
    fi
    ;;
    *)
    $0 stop
    exit 1
    ;;
    esac

    exit 0
    [/PHP]

    Testat pe PLi Jade cu Gbox 2.1b, merge.

  7. #7
    Silver Member Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    US of Europe
    Posts
    2,119
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ Tarnacopistule...urmeaza/mi sfatul daca doresti un bun semnal digital in beci ! ! ! ..conditia e ca damijana sa fie plina iar intr/un interval de aprox. 15 min sa se injumatateasca,semnalul maxim apare doar cand mai ramane putina drojdie pe fundul damijenii!
    Testat 100% functionabil.


    ofer ajutor dar nu cu materialul meu
    ,,*** Time is an illusion ! ***,,


  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    118
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Deci am ajuns si eu acasa
    Pli are scriptul de pornire cum a scris @SatWien in /etc/plimgr/scripts cu numele gbox, si daca deja ai facut download de pe serverul lor il ai in folder.
    Doar pune gbox in user/bin cu numele de gbox ,chm755, (asa e scris in script, altfel nu lam testat)
    si in /etc/plimgr/cams gasesti gbox file deschidel si scrie simplu in el numele gboxului real ca de ex. -21b, sau -2.25c si asa o sal vezi in front panel (info) gbox-21b.......
    Ai mai scris ca vrei gbox cu key atunci pune 2.25c si istaleaza hacksat key downloader in etc/tuxbox/plugins si tre sa mearga, daca nu al ai scrie si til trimit.
    Gboxsuite tre sal pui in etc/tuxbox/plugin, dar daca nu apare versiunea aia nui compatibil.


  9. #9
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2008
    Posts
    30
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by gobi2000 View Post
    scuze tuturor scripul a fost testat pe germini in cccam si gbox!
    offtopic aiurea. eu zic sa incetezi baiete sa mai postezi aberatii pe-aici. sunt o droaie de topicuri legate de dreambox in care postezi de-asemena aiurea ... daca habar n-ai cu ce se mananca un script, nu copia de pe alte forumuri chestii pe care nu le intelegi, ca derutezi pe cei incepatori care vor sa invete. incearca si tu sa inveti citind pe-aici si stand mai mult in banca ta. iar in topicul asta era oricum vorba despre pli, in caz ca n-ai observat

  10. #10
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu are nimeni scriptul gbox/mgcamd ptr pli ? Netul meu pica atunci cand nu te astepti si sotia nu stie sa schimbe emu-urile , de asta e atat de important ptr mine .

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2007
    Posts
    282
    Posts Thanks / Likes

    Default

    #!/bin/sh

    CAMNAME2="Gbox & Mgcamd"

    PATH="/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin"

    #!/bin/sh

    CAMNAME2="Gbox & Mgcamd"

    PATH="/sbin:/bin:/usr/sbin:/usr/bin"

    case "$1" in
    start)
    echo "[SCRIPT] $1: Starting $CAMNAME2"
    pli_pmthelper
    /var/bin/gbox &
    sleep 8
    /var/bin/mgcamd &
    ;;
    stop)
    echo "[SCRIPT] $1: Stopping $CAMNAME2"
    touch /tmp/gbox.kill
    killall pli_pmthelper
    ;;
    *)
    $0 stop
    exit 1
    ;;
    esac

    exit 0



    il bagi in /var/etc/plimgr/scripts/
    Drеambox DM-500S + PLi® Jade Edition + GEMBIRD EE3-UNAS-1 (80Gb) + Linksys WAG54G

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by istvanz View Post
    Sal
    @kotka tu aici spui ca ai instalat gboxsuite225-le asta dar nai spus nimic de gbox careva versiune de ai pus-o? si chm755, suitele asta nu contine.
    Intr-adevar am ajuns si eu la concluzia ca de fapt suita asta 225 contine doar pluginurile pt controlul gbox, dar nu si EMU. Asa ca prima problema e sa descarc pachetul potrivit. De la rdi-dreambox nu am gasit gbox225 pt 600, doar gbox225(d). e ok asta? Sau mai bine fara "d"?

    Faptul ca gbox merge pe nabilo e pt ca l-am instalat din butonul albastru (sau galben)... deci nu l-am instalat manual (scuze de confuzie).


    Multumesc tuturor care au raspuns pana acum

  13. #13
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Question

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Pune scriptul asta in /etc/plimgr/scripts...
    Testat pe PLi Jade cu Gbox 2.1b, merge.
    GBox 2.1b merge ca EMU? Undeva citeam ca daca vreau gbox ca emu, trebuie sa pun 2.2.5... si ca gbox e mai bun pt sh***ng, dar ca emu trebuie in combinatie cu alt emu... Poate ma lamuresti ca sa inteleg mai bine ce fac


  14. #14
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2007
    Posts
    118
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca te inteleg bine, vrei sa folosesti dm-ul numai cu key (nai parteneri de sharing, sau nai dm-ul la internet)
    in cazul asta ca emu cel mai simplu e Mgcamd 1.30d sau care e ultima versiune. Pe asta poti descarca din blue panel de pe serverul lor, si da jos si configul, dupa aia cu ftp intri an dream si pui ultimul SoftCam.Key depe crosat, asta contine keyile,
    sau tiam spus sa pui Hacksatkeys si cu asta o faci din telecomanda daca il ai la internet dm-ul conectat.
    Ca emu cu key mere gbox2.25 ,c,d or care, 21b doar sharing.


  15. #15
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by istvanz View Post
    Daca te inteleg bine, vrei sa folosesti dm-ul numai cu key (nai parteneri de sharing, sau nai dm-ul la internet)
    Ca emu cu key mere gbox2.25 ,c,d or care, 21b doar sharing.
    Am DM la net, si as avea parteneri de sharing, dar in primul rand ma intereseaza sa mearga fiabil cu cardul local (maxtv, card viaccess). Fiabil, adica sa nu se blocheze la inregistrare.

    Deci pt card local, 2.1b merge ok?

    Iarasi, intrebarea mea: care e diferenta intre gbox 2.1b si 2.2.5? 2.1b nu stie chei, ci doar emu+sharing, iar 2.2.5 stie emu+chei?

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top