Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    114
    Posts Thanks / Likes

    Default USALS pe Kathrein

    A reusit cineva sa faca sa functioneze acceptabil Kathy cu motor Stab? Dupa 2 saptamani de incercari si nervi eu am renuntat! Am mutat inapoi Dreambox-ul 7000 pe antena mobila si Kathrein l-am pus pe Eutelsat W2 pentru TVRHDpe una fixa. Din pacate in acest mod trebuie sa renunt la vizionarea celorlalte programe HD. Ar fi o solutie sa-mi extrag semnalul pentru Kathrein din Dreambox dar fara sa-l incurce? Sau poate totusi unii s-au descurcat sa mute antena cu Kathy. Incerc sa ma gandesc ca p.oate mai multi s-au lovit de aceasta problema
    Dreambox 7000, Humax 5400, Dreambox 800

  2. #2
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iti trebuie o imagine, care stie Diseq 1.2. Ia legatura cu @zildan, el are un medicament
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    50
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai mai multe detalii!.........

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by nixy View Post
    A reusit cineva sa faca sa functioneze acceptabil Kathy cu motor Stab? Dupa 2 saptamani de incercari si nervi eu am renuntat! Am mutat inapoi Dreambox-ul 7000 pe antena mobila si Kathrein l-am pus pe Eutelsat W2 pentru TVRHDpe una fixa. Din pacate in acest mod trebuie sa renunt la vizionarea celorlalte programe HD. Ar fi o solutie sa-mi extrag semnalul pentru Kathrein din Dreambox dar fara sa-l incurce? Sau poate totusi unii s-au descurcat sa mute antena cu Kathy. Incerc sa ma gandesc ca p.oate mai multi s-au lovit de aceasta problema
    Cu FTP tre sa pui in /data/bin doua fisiere: diseqcsend1.2 si diseqc_mon
    In data tre sa creezi un director diseqc in care pui diseqc.cfg ce tre configurat.
    In config tre editat init.sh adaugate urmatoarele linii ca penultima pozitie :

    # DiseqC 1.1/1.2 autoswitch
    /data/bin/diseqc_mon &


    BAFTA

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2008
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am motor H-H un Opticum 2800 si nu am reusit sa folosesc diseq 1.2 cu toate indicatiile foarte clare oferite de mai multe ori aici. Problema mea este ca incepe sa se mute aiurea. Nu stiu care e procedura exacta (ordinea) dupa ce pun fisierele acelea. Eu mut antena cu un receiver opticum 7100CR care stie diseq 1.2. Deci sa inteleg ca motorul are memorate pozitiile , si trebuie sa-l resetez ca sa mearga cu kathy ? Daca folosesc AAF 2.0 (2.0B) care are partea de rotor (dar unde nu se vede cat e semnalul atunci cand misti antena) pot sa rotesc antena. Eu cred ca trebuie sa se roteasca automat atunci cand schimb postul r.
    Am inceract sa rotesc antena si sa memorez (store) pozitia dar nu functioneaza. Dar decat sa fiu asa confuz, scuze , mai bine cineva sa explice procedura care trebuie urmata dupa ce se pune fisierele (si cum gasim in ce ordine punem satelitii in fisier).
    Ps. tineti cont va rog ca am motor H-H (nu am pozitioner) si ca la acest moment stie sa se mute cu opticum (deci are deja memorati niste sateliti)
    Multumesc.

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    RO
    Posts
    675
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Din cate stiu eu, trebuie sa memorezi satelitii, si dupa aia sa configurezi diseqc.conf.
    De ex. daca ai HB pe pozitia 1, iar EutW2 pe pozitia 2, diseqc.conf arata asa:

    1 13E_HotBird678
    2 16E_Eut_W2
    255 10E_Eut_W1

    (255 inseamna ca pt. satelitul respectiv nu ai pozitia memorata)

    Dupa asta, daca schimbi canalul pe o pozitie care se regaseste in diseqc.conf, antena se roteste automat pe pozitia dorita.
    Outdoor: Gibertini 125 66E - 30W, Triax Unique multifocus 23E - 1W, 6 x LNB Inverto quad
    Indoor: Dr. HD D15, Amiko X-Finder, TBS-6925, TBS-6985, TechnoTrend S2-4100, Nexus-S VDR user
    QTH: Harghita, 4614'N 2511'E.


  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by JV16BAR View Post
    Din cate stiu eu, trebuie sa memorezi satelitii, si dupa aia sa configurezi diseqc.conf.
    De ex. daca ai HB pe pozitia 1, iar EutW2 pe pozitia 2, diseqc.conf arata asa:

    1 13E_HotBird678
    2 16E_Eut_W2
    255 10E_Eut_W1

    (255 inseamna ca pt. satelitul respectiv nu ai pozitia memorata)

    Dupa asta, daca schimbi canalul pe o pozitie care se regaseste in diseqc.conf, antena se roteste automat pe pozitia dorita.
    ESTE PERFECT EXEMPLUL TAU SI IATA CUM ARATA LA MINE CONFIGURAREA ...de mentionat ca pt. cine are pozitioner trebuie sa corespunda numerele alocate satelitilor (in pozitioner si in diseqc.cfg ) :

    11 8W_AB2
    10 7W_NILESAT
    6 5E_SIRIUS
    5 7E_EUTELW3A
    4 9E_EB9
    255 10E_EUTELW1
    2 13E_HOTBIRD
    3 16E_EUTELW2
    1 19E_ASTRA1
    7 1W_THOR
    21 23E_ASTRA3
    20 25E_EB2
    19 26E_BADR2
    18 28E_ASTRA2
    8 4W_AMOS
    9 5W_AB3
    12 12W_AB1
    14 30W_HISPASAT
    255 43W_INT3R
    13 15W_TEL12
    17 39E_HELLAS
    15 68E_INT10
    16 40E_EAM1

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    114
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc pentru informatii. se pare ca e mai complexa problema decat ma asteptamsi o sa incerc solutiile date de voi.
    Usals stiam eu ca-si calculeaza singur pozitiile functie de latitudinea/ longitudinea locului de receptie! Daca tot trebuie sa memoram manual pozitiile satelitilor atunci care mai e rostul intorduceri coordonatelor locale? Si inca ceva : ca sa memorezi pozitia unui satelit ar trebui in mod normal sa ai posibilitetea de a urmari nivelul semnalului.zgomotului in timp ce misti antena. Nu m-am prins cum se face asta la kathy ? Cauza sa fie ca m-am obisnuit cu binele ( dreambox) ?
    Dreambox 7000, Humax 5400, Dreambox 800

  9. #9
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    82.7 N 114.4 W
    Posts
    991
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ai reusit sa configurezi katy sa lucreze cu motoru?
    Mi-am luat si eu motor HH Opticum 2800 si...
    1. l-am pus pe pozitia 0
    2. am gasit sud-ul (in dreptul lui badrc 26g)
    3. am ales un post de pe astra 19e
    4. folosind butoanele de pe motor am pozitionat motorul pe astra pana am prins semnal
    5. am incercat 2 variante care nu au functionat:
    - am folosit functia recalculate care ar fi trebuit sa schimbe pozitia tuturor satelitilor pe baza celui curent -> am mutat pe hotbird dar motorul s-a dus la gara
    - am salvat in motor pozitia curenta -> am mutat pe hotbird si motorul s-a dus tot la gara; am folosit functia GOTOxx si am ales pozita salvat anterior dar motorul s-a dus... tot la gara.

    Please help! unde gresesc?

    Am Kathrein cu imagine AAF2.0.

    Thanks

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top