Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 14 of 14
  1. #1
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,149
    Posts Thanks / Likes

    Default Conectare DM 500 la net !!!! ....... Viteza ? Trafic ?

    Buna ziua Domnilor

    am si eu cateva intrebari:

    1. ce viteza minima trebuie sa ai la conexiunea de net ca sa ai o "imagine buna" ca sa zic asa ?

    2. care ar fi traficul lunar necesar pentru o utilizare medie a unui DM la net ? ...

    Intreb acestea deoarece as vrea sa stiu daca o conexiune la seriviciul Astral "Triplay" : telefonie + cablu + net de 12 USD care include viteza de 256 Kbps si trafic de 3 GB este suficienta ?

    Va multumesc

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default Re: Conectare DM 500 la net !!!! ....... Viteza ? Trafic ?

    Quote Originally Posted by romeo
    Buna ziua Domnilor

    am si eu cateva intrebari:

    1. ce viteza minima trebuie sa ai la conexiunea de net ca sa ai o "imagine buna" ca sa zic asa ?

    2. care ar fi traficul lunar necesar pentru o utilizare medie a unui DM la net ? ...

    Intreb acestea deoarece as vrea sa stiu daca o conexiune la seriviciul Astral "Triplay" : telefonie + cablu + net de 12 USD care include viteza de 256 Kbps si trafic de 3 GB este suficienta ?

    Va multumesc

    Romeo
    ce vrei sa zic ca sa ai imagine buna? vrei sa te conectezi la un server sharing? daca da atunci viteza de astral de 256 Kbps este mai mult decat suficient. trafic de 3Gb este iarasi mai mult decat suficient. Iti ajunge si un trafic de 350 megabyte. un prieten de al meu a facut ceva calcule si a zis ca sharingul nu foloseste mai mult de 50 mega/luna ... si 50 mega (eu zic ca si 50 mega este o cifra mare ...) in conditi de functionare non stop sau ce ... deci n-ai treaba.

  3. #3
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,149
    Posts Thanks / Likes

    Default

    imagine buna , adica sa am conexiune buna.....
    oricum am inteles raspunsul tau ...mersi....

    acum ma intreb cum se face conexiunea de la Astral Triplay ??!?!?!?
    deci pe acelasi cablu am telefonie cablu si net.....deci eu pot sa bag net atat la un calculator cat si la DM 500 si sa merg simultan cu ele ? .....

    are vrea treaba cu IP-urile ?....eu nu ma pricep ....... fiecare dispozitiv calculator si DM are IP-uri diferite....Astralul imi va da 2 IP-uri ?....

    cine imi poate spune pana sa intreb la Astral ?!

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  4. #4
    _...._ Expert
    Join Date
    Sep 2003
    Location
    Queen Maud Land
    Posts
    1,611
    Posts Thanks / Likes

    Default

    un router iti rezolva problema. cand te conectezi la internet primesti un IP pe care se conecteaza routerul, iar prin router poti sa scoti pe net atit pc-ul cit si dreamul in acelasi timp.
    clasa de IP-uri pt pc sau dream va fi una privata de genul 192.168.xxx.xxx
    The Bible is like a software license, no one actually reads it, they just scroll to the bottom and click I agree!


  5. #5
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,149
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ bazil

    astia de la Astral imi dau un modem de-al lor ..... din cate am inteles de la Astral ei iti dau un singur IP ...... deci in conluzie se poate in acesta situatie sa folosesc PC si DM in acelasi timp ?...... din minimele cunostinte pe care le am DM si PC trebuie sa aiba IP-uri diferite ...... routerul face acest lucru , adica furnizeaza 2 IP-uri ?.....sau cum ?

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  6. #6
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Maubeuge, FR
    Posts
    5,695
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa e Romeo. In router o sa intre cablul de retea care iti iese din modem. De la router o sa iesi cu cabluri separate la calculator si la Dreambox + ca o sa-ti ramana porturi libere pentru vreun laptop sau ce se mai nimereste. Routeru o sa dea adrese prin DHCP fiecaruia dintre sculele legate la el, in schimb va iesi pe net cu adresa IP pe care ti-o aloca Asstralu. Daca ai nelamuriri da un telefon.

  7. #7
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,149
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @rares

    mersi.....daca am nevoie te sun.....

    weekend placut

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut,

    Configuratia testata de mine este formata din o legatura internet de 256k + un router (eu am Linksys wrt54g) + DM500 + calculator cu SS1 + laptop legat wireless la router si chiar cind functioneaza toate imaginea este OK (nu are intreruperi).
    Stii cumva daca cei de la Astral permit sa-ti instalezi un router. Daca nu atunci sunt niste modificari care trebuie facute pentru a "masca" NAT-ul.

    Bafta.

  9. #9
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    1,149
    Posts Thanks / Likes

    Default

    mai, acum nu stiu daca cei de la Astral permit instalarea unui Router, chiar habar nu am.....teoretic nu ar trebui sa te lase, zic eu, nu ma pricep, dar daca te-ar lasa atunci tu ai da si la altii din bloc, asa ca, cred ca iti obtureaza aceasta cale.....nu i-am intrebat,...cert este ca pe scara mea linia lor nu e securizata asa ca nu am posibiliatate cred sa iau internet de la ei....trebuie sa gasesc alta cale .....ce e NAT ?

    Romeo
    bucuresti, 0.9 m.

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    170
    Posts Thanks / Likes

    Default

    NAT= network address translation adica procedeul prin care mai multe adrese private pot folosi o adresa publica pentru navigarea pe internet.
    Se realizeaza fie cu un router sau cu un calculator cu 2 placi de retea folosind fie Linux (de preferat) fie XP cu ICS (internet connection sharing).

  11. #11
    Moderator Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Location
    Aboard the Destiny
    Posts
    3,184
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu personal as folosii 2 placi de retea unul legat la astral altul la Dreambox, cu un Internet Connection Sharing

  12. #12
    Remember Digitalus!! Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,289
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by MrMxyzptlk
    eu personal as folosii 2 placi de retea unul legat la astral altul la Dreambox, cu un Internet Connection Sharing
    Singura problema este ca trebuie sa ai calculatorul deschis pentru a avea acces la internet!

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2003
    Location
    Bucuresti
    Posts
    405
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cel mai bine si mai elegant e cu router!Eu am net de la RCS si cu un router, PC si DM merg brici, poti sa faci si download de pe net si nu e "afectata" vizionarea cu DM, si nu esti nici nevoit sa tii PC pornit!

    1.4 Al, Invacom 0.3, DM500, SS2, 42E - 30W

  14. #14
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Nov 2002
    Location
    Romania
    Posts
    1,495
    Posts Thanks / Likes

    Default

    NAT -ul reprezinta translatarea unei clase de adrese IP folosita pentru uz intern in alta, folosita de o retea(subretea) publica sau privata.

    Nu esti nevoit sa folosesti un echipament dedicat in retea ptr. access al mai multor noduri la net. Poti folosi sistemele de operare moderne care au "build in " suport pentru rutare.

    FAbian23

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Trafic la gbox
    By hidric in forum DREAMBOX
    Replies: 2
    Last Post: 5th December 2006, 01:16
  2. Trafic,prea mare pe satelit !
    By BOO*BI in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 14
    Last Post: 20th June 2006, 07:13
  3. conectare 2 dream-uri
    By lacusta in forum DREAMBOX
    Replies: 6
    Last Post: 23rd November 2005, 02:10

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top