Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 45
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default Imi fac o casa si nu stiu ce cabluri trebuie sa prevad pana la suportul antenei

    Construiesc o casuta si nu stiu ce cabluri sa trag pana la locul unde voi instala antena satelit. Probabil ca o sa am in casa vreo 3-4 TV-uri.

    Imi puteti spune ce trebuie sa fac, astfel incat atunci cand voi monta efectiv antena cablurile sa fie deja trase, si sa nu stau cu "matele" pe casa ?

    Multumesc anticipat

  2. #2
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de la locul in care crezi ca se va monta antena pleci cu cite un cablu in camerele in care doresti sa pui televizor.asa cum a spus si stal cablurile trebuie trase prin tevi de plastic in asa fel incit atunci cind vei fi nevoit sa schimbi cablurile noi cu altele vechi operatia sa se desfasoare fara efort.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Question

    ok, am inteles, aduc de la suportul antenei 4 cabluri coaxiale, cate unul de la fiecare TV. In zona suportului am nevoie de curent electric? 220 sau mai slab ?

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    pentru antena de satelit nu ai nevoie de curent . pentru alte aplicatii ulteriaore cine stie ? daca nu e foarte complicat si costisitor du si curent.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am inteles, asa am sa fac. Multumesc tuturor.

  6. #6
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2005
    Location
    in oras
    Posts
    1,462
    Posts Thanks / Likes

    Default

    trage un cablu respectiv teava din fiecare camera pana afara unde faci o nisa.acolo duci si curent.se poate trage si cablu utp pentru aplicatii ulterioare(internet,telefonie).in camera pune doze cu iesiri satelit,catv,radio si langa doze cu iesiri lan si telefon.astfel vei avea instalatia facuta pentru orice oferta actuala(catv,satelit,terestru analogic sau digital,radio,internet,telefonie)
    boy2good

  7. #7
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default

    care este diferenta intre doza cu iesire satelit si una CATV ?

  8. #8
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si eu am casa in proiect ( constructia va incepe in august) si am preconizat un cablu coax in ficare camera plus un cablu utp ( de fapt stp, ca vreau norma cat6) toate mergand la un panou principal unde o sa pun un switch si ceva disecq iar de acolo spre locul antenei se merge cu 1 pana la n cabluri coax ( la mine o sa fie o toroidala cu 8 lnb-uri) in functie de numarul de lnb-uri ( sau de numarul de iesiri din lnb-uri in caz ca ai duble, quatro, octo..).
    Pe exterior iti recomand cablu coax rg6 ( negru, pentru exterior) in cazul in care distanta nu depaseste 40 m iar pe interior cablu coax-pvc ( este gri si mult mai flexibil )
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Cernica View Post
    care este diferenta intre doza cu iesire satelit si una CATV ?
    O doza CATV are numai 2 iesiri, una pentru TV (terestru sau cablu) si una pentru radio (nu stiu cine mai foloseste asa ceva!)
    Pentru satelit se foloseste o doza cu 3 iesiri, care pe langa cele doua enumerate mai sus are si o iesire pentru mufa satelit, de tip F (filetata).
    Exista si doze cu 4 iesiri (2 pentru satelit), in care intra doua cabluri de la LNB. Se foloseste cand ai receiver cu tuner dublu sau doua receivere separate.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Hd
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Folositi prize simple fara componente electronice.De preferat cu mufe F pentru conectica.Colegi au dreptate,incercati sa ganditi instalatia si pentru internet si telefonie.

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Cernica View Post
    ok, am inteles, aduc de la suportul antenei 4 cabluri coaxiale, cate unul de la fiecare TV. In zona suportului am nevoie de curent electric? 220 sau mai slab ?

    daca ai ocazia sa duci tensiune de 220V nu ezita,cind o sa montezi o antena cu incalzitor sa se topeasca gheata si zapada iarna nu vei regreta iar in legatura cu cablul coaxial sa fie de cit mai buna calitate

  12. #12
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Wink

    Am punctat idea, am sa aduc si 220V la antena. Ea va fi montata la vreo 8-9 metri inaltime asa ca o sa fie dificil sa fie curatata de zapada iarna

    Mai am o intrebare ref la cabluri, cu precizarea ca pana acum eu nu am avut antena parabolica, am folosit numai cablu TV.

    Daca eu am 4 TV-uri , trebuie sa duc toate cele 4 cabluri de la TV la antena ?
    Cum fac daca voi avea mai multe LNB-uri ? Mai exact cum "comut" de pe un LNB pe altul ? Cablurile pot avea intreruperi, intr-o doza de exemplu ?

    multumesc pt raspunsuri, apreciez ajutorul dat !

  13. #13
    Silver Member Expert
    Join Date
    May 2002
    Posts
    2,364
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by cristinel View Post
    Si eu am casa in proiect ( constructia va incepe in august) si am preconizat un cablu coax in ficare camera plus un cablu utp ( de fapt stp, ca vreau norma cat6) toate mergand la un panou principal unde o sa pun un switch si ceva disecq iar de acolo spre locul antenei se merge cu 1 pana la n cabluri coax ( la mine o sa fie o toroidala cu 8 lnb-uri) in functie de numarul de lnb-uri ( sau de numarul de iesiri din lnb-uri in caz ca ai duble, quatro, octo..).
    Pe exterior iti recomand cablu coax rg6 ( negru, pentru exterior) in cazul in care distanta nu depaseste 40 m iar pe interior cablu coax-pvc ( este gri si mult mai flexibil )
    baFTA
    Acum 1 an si jumatate am construit eu si am pus la acea vreme CAT7.
    Poate te mai gindesti inainte de "a trage" CAT6 in toata casa.


    Si eu am pus linga fiecare doza SAT si una de Network, dar nu vad
    ce sens are sa mai punem in ziua de azi si o doza pt. telefon in fiecare camera.
    In primul rind exista telefonul fara fir (DECT) care rezolva problema.
    In al doilea rind nu stiu daca o sa se mai foloseasca telefonia prin "fix" cind la moda este sau vine VOIP.
    Dar...nu ma bag, sa-si traga fiecare ce vrea, un cablu in plus nu strica.

  14. #14
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Posts
    18
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am sa imi instalez un switch care va deservi cateva calculatoare din casa. Priza de telefon nu am sa instalez pe nicaieri prin casa, cred ca mobilul si DECT-ul vor face legea.

    Ma rog, la astea ma pricep, la sateliti stau "varza", noroc ca v-am gasit pe voi

  15. #15
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default casa

    In primul rand am vrea sa stim cam unde vrei sa iti faci casa ca sa stim cat de frig este iarna.In principiu de sub teava de antena va trebui sa pleci cu un tub flexibil diametrul 32 mm pentru cablurile de semnal de la antena si cu un tub flexibil de diametrul 20 mm pentru o eventuala alimentare cu 220volti.
    Undeva la nivelul superior al casei va trebui prevazuta o doza in care intra tubul flexibil de 32mm de la antena si toate celelalte tuburi flexibile care vin de la fiecare priza sat pe care vrei sa le instalezi.De asemenea trebuie prevazut cate un tub flexibil diametrul 20 mm pentru fiecare din prizele de tv terestra ,in cazul in care pe pilonul cu parabola te decizi sa pui si o antena terestra,sau digital-terestra.La aceasta doza trebuie sa mai ajunga un tub flexibil de 20 mm care sa vina din una din dozele prevazute cu curent electric 220volti.Restul va depinde de cel care va realiza instalatia !Mult succes si...casa de...ce vrei tu!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top