Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 5 of 5

Thread: Dreambox switch

  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    /dev/null
    Posts
    23
    Posts Thanks / Likes

    Angry Dreambox switch


    Buna seara.
    Ma tot chinui de cateva zile sa inteleg care este problema cu DreamBox-ul meu 7020 (PLI Helenite image) si switching. In principiu, vreau sa receptionez sats: 91, 97, 110 si 119 cu 3 receivers (DreamBox 7020, PanSat 2500 si Twinhan 1027). Totul merge OK pe PanSat, dar pe DreamBox nu pot receptiona decat 119. Am pus la acelasi port PanSat-ul si toti satelitii aveau semnal, asa ca nu este o conectie gresita. Am schimbat switches cu Chieta Heavy duty; tot nu am rezolvat nimica. Nu inteleg ce fac gresit. Am atasat o diagrama cu switchboard si settings la DB.
    Diagrama: http://www.hostclip.com/dl/f4b92f5bc...e0a1777839c247
    Ideile si comentariile civilizate sunt apreciate.
    sibellius
    DreamBox 7020s / Tripledragon 3000CNCIE / Twinhan 1027

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    154
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu pot acum sa verific mai mult, dar cred ca 22Khz trebuie sa-l setezi pe toate LNB-urile la Hi/Lo nu la Off cum il ai tu acum. Vezi in user guide explicatia.
    Altfel, legaturile sunt ca la carte, din setari e problema.

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    /dev/null
    Posts
    23
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Multumesc diva_ta; am setat 22KHz la HI/LO dar am setat si "increased voltage" checked, diseqc 1.1 si diseqc repeats: 3.
    Pot sa prind semnal intre sateliti, dar in momentul in care schimb canalul de pe un satelit pe altul, toate receivers pierd semnal. Asa ca nu pot fi decat pe un satelit si un TP in acelasi timp, ceea ce nu e prea grozav. Acuma banuiesc ca am incurcat eu itzele si am inversat firele. Altfel nu-mi explic ce poate fi. Cablul este quad shield de 3GHz (cel mai gros si tare available), switchurile si LNB-urile noi, compression connectors (stransi si testati bine)... oh well.
    Noile setari: http://www.hostclip.com/dl/ab6c7097c...530adca72a36f1
    sibellius
    DreamBox 7020s / Tripledragon 3000CNCIE / Twinhan 1027

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2005
    Posts
    154
    Posts Thanks / Likes

    Default

    E alta poveste daca ai incurcat firele. Schema ta e buna, tine-te de ea si daca ai probleme dupa ce esti sigur ca totul e legat cum trebuie revino cu intrebari. Nu stiu cum stai cu accesibilitatea, dar daca nu sunt probleme prea mari eu te sfatuiesc sa adaugi treptat componente in setup si sa faci verificari dupa fiecare switch pe care-l adaugi.

    In alta ordine de idei, nu stiu cat de bine se impaca DiSEqC 1.1 cu combinatia de receivere pe care o ai tu. Eu as incerca totusi cu 1.0, chiar daca Chieta sunt compatibile 1.1. Setingurile de increased voltage and such sunt necesare cand cablul de la LNB pana la DiSEqC e mai mare de 100 de picioare (parca). In fine, tu stii mai bine ce si cum ai.

  5. #5
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2007
    Location
    /dev/null
    Posts
    23
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Just an update.
    Problemele se pare ca s-au rezolvat imediat ce am pus o lista de canale corecta (stupid me ) si am schimbat diseqc switch-ul inapoi cu pansat switch. Cel putin in cazul meu, Chieta nu a demostrat ca este mai bun decat PanSat.
    Anyay, la LNB settings am lasat pe fiecare satelit 22KHz pe Hi/Lo, Voltage pe H/V si la pagina 1 checked Increased Voltage. Restul cu default settings si merge brici. Nu am apucat inca sa testez cu un al 2-lea receiver in system, dar deocamdata sunt happy si batut de caldura in cap de nu mai vad bine (2 dupa-amieze in pod in peste 120F nu e fun). O sa mai testez si revin cu detalii, dar bottom line e sa stick to the basics si sa ai o lista de canale buna.
    Last edited by sibellius; 14th July 2008 at 01:57.
    sibellius
    DreamBox 7020s / Tripledragon 3000CNCIE / Twinhan 1027

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top