Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 4 123 ... LastLast
Results 1 to 15 of 48
  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Onesti
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default Cu ce reglati antena

    Propun acest topic pt. a trage concluzia cat de pregatiti sunt cei ce instaleaza antene satelit si ce aparatura foloseste,pentru ca in Romania se pricep toti sa monteze antene ,cum aproape orice roman repara o Dacie,dupa ureche.

    Nepregatitul

  2. #2
    Bagator de seama Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Prin zona
    Posts
    2,938
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Normal, cu ce putem si noi: televizor + receptor scoase pe balcon langa antena Cu multa, multa.....rabdare Si cu cateva beri langa...

    P.S. E vorba de antenele personale (si ale prietenilor), nu sunt instalator specializat

  3. #3
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La fel ! +ochiometrul !
    SHALOM

  4. #4
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ochiul,busola,televizorul,receptorul,trusa de chei si multa,multa rabdare si un concediu medical. cei cu bani au satfinder...
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  5. #5
    Hockey Fan Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Chikago / HR
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Mai intai montez antena, dupa aia iau un tv alb-negru de masina (10cm) si receptorul Digi. Reglez antena pe HB, de acolo misc putin spre w, si putin din elevatie mai jos - asta inseamna cca 1-3 min. Dupa acesta incerc sa caut semnalul cu jiji, daca primul procedeu a fost bun, atuncia in max 3 min gasesc semnal pe tp3, iar apoi reglare pe tp 1. In cel mai rau caz in 10 min este reglat, fixat toata instalatia, clientul si subsemnatul multumit 100% pana la prima ploaie sau vant, ori pana la prima Nota 10-25

    Pentru amatori mai exista o procedura, insa asta mai tarziu.
    3 X DIGI TV in chirie (2X1120 + 1X1160), două receptoare analogice (Teletronic Kopernikus şi Fuba) nefolosite, tuner KWORLD-DVBS-300U.

  6. #6
    Bagator de seama Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Prin zona
    Posts
    2,938
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by A Viszkis

    Pentru amatori mai exista o procedura, insa asta mai tarziu.
    Pai zi mai nene si noua daca stii o metoda mai simpla, sa nu murim prosti

  7. #7
    Nemtzică Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    "...cu peronu´ pe partea stîngă !"
    Posts
    3,431
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ia vedeti voi la "Coltul incepatorului" ce de explicatii si posibilitati pt. instalarea si reglarea unei parabolice aveti .... !

  8. #8
    Senior Member Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    espańa
    Posts
    1,125
    Posts Thanks / Likes

    Default DREAMBOX MEDITOR DE CAMP

    o metoda mai buna conectezi dreambox-ul la laptop si iesi cu laptopul pe balcon si le conectezi cu cablu crossover sau wifi , dapaia intri pe net cu laptopul si scri http://(ip dreambox) si ti se deschide o pagina dai control si satfinder aici selectezi satelitul si frecventa si va aparea o pagina mica unde iti indica semnalul , daca vor aperea bifate chenarele lock si sync atunci ai gasit frecventa selectata .
    Fiti Aliati
    Dreambox

  9. #9
    Hockey Fan Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Chikago / HR
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Iei un televizor, receptorul jiji si un receptor analogic. Dupa montarea antenei, reglezi antena pe HB, si apoi incepe treaba.
    Pe rec. analogic bagi freq 11747H si incepi rotirea antenei spre W. Gasesti acolo un semnal D-MAC, acela este 3+Danmark. Schimbi rec.analogic cu jiji, si daca ai pus bine antena, tre` sa ai semnal pe tp3. De acolo o miscare fina tot spre west, inca o miscare din elevatie spre pamant, semnalul pe tp3 sare la 98, pui pe tp1 si tre` sa ai semnal 60-70. De aici incepe munca cu nervi, reglarile fine si dupa ce ai semnal 98 si pe tp1, vin multumirile.
    Daca nu montezi pt tine, ci pentru un client, ia-ti o cheie de 17-19, cu care pot so dai in cap clientu` cand incepe sa spuna "cred, ca asa ar trebui sa stea antena", sa "la vecinu` sta c-am asa", sau 'la vecinu` au montat in 30 minute", sau "capu` tre` sa fie acoperit, ca sa nu ploua?"
    3 X DIGI TV in chirie (2X1120 + 1X1160), două receptoare analogice (Teletronic Kopernikus şi Fuba) nefolosite, tuner KWORLD-DVBS-300U.

  10. #10
    Bagator de seama Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Prin zona
    Posts
    2,938
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by A Viszkis
    Iei un televizor, receptorul jiji si un receptor analogic.
    Raman pe varianta mai complicata dar mai "ieftina": TV+rec jiji pe balcon. Pt cateva antene la care am de instalat sau reglat din cand in cand , nu mai dau bani pe un receptor analogic. Mai bine beau 2-3 beri pe timpul instalarii

    Quote Originally Posted by A Viszkis
    Daca nu montezi pt tine, ci pentru un client, ia-ti o cheie de 17-19, cu care pot so dai in cap clientu` cand incepe sa spuna "cred, ca asa ar trebui sa stea antena", sa "la vecinu` sta c-am asa", sau 'la vecinu` au montat in 30 minute", sau "capu` tre` sa fie acoperit, ca sa nu ploua?"
    Adevar graiesti

  11. #11
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    Onesti
    Posts
    99
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Concluzia este clara si din aceasta cauza multi se plang ca au probleme cu receptia.


    Prima miscare ,reglativa antena profesional ,nu la nivel de amator sau cu instalatori care scot receptorul si televizorul afara sau va taie toti pomii din curte pana gaseste "ceva semnal".
    Un reglaj adevarat se face de un specialist cu experienta+un analizor gen Satlook cu NIT pt. a obtine calitate maxima si mare atentie ce cablu coaxial folositi.

  12. #12
    Bagator de seama Expert
    Join Date
    Mar 2005
    Location
    Prin zona
    Posts
    2,938
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ratoiu
    Concluzia este clara si din aceasta cauza multi se plang ca au probleme cu receptia.
    Pai daca sunt chiar asa gresit montate, de ce bulgarii, macedonenii, etc, au 98% cand DIGI e varza

  13. #13
    Hockey Fan Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Chikago / HR
    Posts
    366
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Du-te man, atuncia de ce ai deschis acest topic Si io stiam, daca am probleme cu Dacwagen, ma duc la service, nu repar io in curte, bre. Noi am dat idei, man, iar tu nu intelegi acest lucru
    3 X DIGI TV in chirie (2X1120 + 1X1160), două receptoare analogice (Teletronic Kopernikus şi Fuba) nefolosite, tuner KWORLD-DVBS-300U.

  14. #14
    Moderator Expert
    Join Date
    Sep 2002
    Location
    Bucuresti
    Posts
    6,920
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @ratoiu
    Ma, da' pripit tragi tu concluzii !
    SHALOM

  15. #15
    Gold Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Brasov
    Posts
    3,254
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu-ti trebuie nu stiu ce scule, mai... un rucsac in spate, un ciocan, cateva cuie si ai rezolvat instalarea in anumite locatii, asa cum face si instalatorul universal din imagine
    http://nepalwireless.net/images/phot...rd_Pokhara.jpg

    RO (BV), 2.2M (Ku&C), 1.2M (Ku, HH), 95'E - 45'V, Deviser S-30 Sat Meter, Amiko X-Finder DVB-S/S2 & T/T2, LG DVB-S/S2 4K,
    Onkyo T-4711, Technics G-70, Grundig Satellit 500, Tecsun PL-660, Sangean ATS 909X, FM Yagi 5 el., TV Yagi ATX & Angel.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. Antena 60cm versus antena 80cm
    By joliyyy in forum RDI - Satelit
    Replies: 15
    Last Post: 14th April 2006, 08:26
  2. Replies: 11
    Last Post: 27th February 2006, 19:55
  3. Replies: 6
    Last Post: 5th January 2006, 18:40
  4. Antena 1, Antena 2, Antena 3, EUFORIA (Antena 4?)
    By macsat in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 27th December 2005, 10:35
  5. Eutelsat W2 (16°E)Antena 1,Antena 3
    By Ballspeed in forum DTH & Cable-Romania
    Replies: 0
    Last Post: 24th December 2005, 05:04

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top