Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 9 of 9
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default Digi TV sau receiver separat cu HDMI ?

    Dupa aproximativ 3 luni si ceva de cand am facut cererea de abonare la Digi cu echipamentul in custodie am fost sunat de o firma ce instaleaza Digi. Yupiiiiiiiiiiii. Vineri s-au prezentat baietii si dupa o scurta constatare a venit verdictul : nene, nu putem instala aici ca esti pozitionat pentru Dolce, nu pentru Digi. Dupa alte discutii concluzia a fost ca trebuie pusa pe terasa blocului, 7 etaje mai sus de mine, alte costuri, alte distractii. Am cerut un lnb dublu si baietii au venit cu unul si mi-au zis ca e nevoie sa vina cu 2 fire. Deci dublul distantei. In momentul de fata ma confrunt cu o mica dilema : daca tot ma zbat atat sa instalez (sper sa mi se permita) pe terasa blocului cu cablu destul, o solutie mai buna in raportul calitate / bataie de cap nu ar fi sa-mi cumpar un receiver HD in genul lui Kathrein cu o antena mai generoasa ? Partea financiara ar fi si ea un aspect, insa tinand cont ca e ceva ce sper sa ma tina ceva ani, as inchide ochii. Problema e ca unii useri descriu instalarea unui astfel de receiver cu fraze de genul "daca ai nevoie de complicatii in viata, ia-ti receiverul X". Am avut destule complicatii cu decoratul casei si mobila, nu as mai avea nevoie de inca o problema. Daca instalarea este facuta de un profesionist, sunt sanse sa am probleme (chiar si chichitze) dupa aceasta instalare ?
    Daca ar fi sa aleg un receiver HD, ce formula mi-ati recomanda : Receiver HD (?) + Lnb (?) + Antena (?) + alte accesorii (?)
    Si ca sa dau o inchidere ciclica a acestui thread : Digi vs Receiver HD ?

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    May 2007
    Posts
    3,809
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs up

    Buna seara,

    Detalii multe pot da urmatorii domni: King Blana, SatWien, Kroky, Satenicu, Pytonu, Cipaul, Horatyu, Mayerling si imi cer scuze daca am uitat pe altcineva !

    Mult succes,
    ... strong like Baloo The Bear !
    www.xmissy.nl
    www.dump.com
    www.redtube.com
    Latitude: 44.455°
    Longitude: 26.048°
    Latitude: -42.869°
    Longitude: 147.328°
    Latitude: -46.404°
    Longitude: 168.356°

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=20

    http://www.rdi-board.com/showpost.ph...1&postcount=25

    pentru ce mizerii a scris aici nenea ********de sw astept scuze ! daca nu ma retrag de pe rdi !

  3. #3
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by kiphtea69 View Post
    : nene, nu putem instala aici ca esti pozitionat pentru Dolce, nu pentru Digi.
    sigur era instalator digi sau o curva de instalator care si-o trage cu boom,focus,dolce?


  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @kiphtea69
    Salut,
    Eu cred ca problema ta trebuie pusa putin altfel.
    Eu cred ca vrei Digi TV pe doua receptoare independente, sau pe unul dublu, in asa fel incit sa poti vedea programe diferite pe televizoare diferite. In momentul de fata pentru asta nu iti mai trebuie LNB dublu pentru ca programele digi au trecut pe o singura polarizare, asa ca se poate pune LNB simplu si legi receptoarele in loop (in cascada - in serie ). Pentru moment Digi nu are programe HD, insa in curindo sa aiba insa va avea receptoare dedicate pentru lucrul asta. Iar daca ai nevoie de instalat antena Digi asta nu e o problema, ceri ajutorul aici si se rezolva, in limita timpului disponibil, si a locatiei, cred ca vei gasi destui amatori sa iti ofere o mina si un Satfinder de ajutor (trebuie sa precizezi si locatia).
    Daca vrei sa receptionezi si alte programe HD (in ideea ca iti vei cumpara un receptor HD separat) trebui ori sa iti cuperi un motor care sa iti miste antena, insa in acest caz cind ai miscar antena de pe Intelsat adio Digi la cel de al doilea receptor, ori sa iti mai cumperi o alta antena "motorizata" cu care sa te joci in voie independent de antena pentru Digi.
    Oricum asta e un sport scump, insa in povestea asta nu cablul te va costa cel mai mult, ci antena, si receptorul in sine ... si e precum un microb, similar cu "din om faci pescar, dar din pescar nu mai faci om" ... odata ce te-a prins vrei sa vei din ce in ce mai multe programe, si ai nevoie de antene si receptoare din ce in ce mai performante.
    Sincer trebuie sa dai mai multe detalii despre ce anume vrei exact in pima faza de la instalatia asta de receptie. Lucrurile avanseaza foarte repede in domeniul asta ... nu iti face planuri pe o perioada prea mare de timp.
    "Bafturi si succesuri" in continuare.

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu am cerut un LNB twin pentru ca am inteles ca e nevoie de asa ceva pentru programele cu polarizare verticala cat si pentru cele cu polarizare orizontala (sunt un incepator in ale receptiei prin satelit). Problema ar fi in felul urmator : cu toate ca sunt incepator, nu m-ar durea neuronu sa invat mai multe despre sateliti si receivere, sa achizitionez un Dreambox 800 HD si sa ma bucur de o calitate a imaginii excelenta. Problema vine din alta parte , "za consoarta" nu e asa dornica de cunostinte noi si mi-e tare teama ca la prima butonare singura acasa isi va prinde urechile in tehnologia respectiva si probabil, din greseala, va gasi si apasa un cod de autodistrugere a aparatului. Exista 2 tipuri de dialoguri in caz de defectare :
    1- Cazul in care am montat un dreambox 800:
    "f-De ce nu merge porcaria asta ?"
    "m-Nu stiu, stai sa ma uit"
    "f-Dupa ce ca ai dat o groaza de bani pe ea, merge si din joi in Paste"
    "m- "

    2- Cazul in care montez Digi:
    "f-De ce nu merge porcaria asta ?"
    "m- Ce ma intrebi pe mine, suna la ei !"
    Nu stiu daca mi-am expus problema prea clar insa cam asa ar fi situatia.
    Eu stau in zona Tineretului, langa restaurantul "La Misto" (daca e cineva familiarizat cu zona). Cei ce au venit sa-mi monteze s-au uitat pe blocul de peste drum si au vazut o dolce orientata fix in directia in care mi-ar fi trebuit si mie sa instalez Digi si au dat verdictul ca nu merge.
    Acum vine dilema nr 2, presupunand ca instalez Digi, pot sa folosesc mai tarziu cablurile trase pe cladire pentru un nou receiver (HD) si o noua antena ?(evident, sa renunt la echipamentul Digi)
    Inca o chestie, nu prea sunt familiarizat cu limitele discutiei in domeniul decriptarii pe acest forum dar intreb si sper sa nu incalc vreuna : grila carui provider o pot receptiona in totalitate (inclusiv hbo) cu un dreambox hd ?
    Multumesc celor ce-si rup din timpul lor pentru a ma mai aduce "la lumina"
    O zi placuta !

  6. #6
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    PS: este un zvon inca neconfirmat ca echosmart o sa scoata un receptor HD la un pret sub 200 Euro "Echosmart 900 HD"
    COMAG HD-S CI 100 - HDTV -
    manual pdf



    Prezzo Totale (IVA inclusa)Euro 119.88
    Spese di ImballaggioEuro 1.80
    SPESE DI TRASPORTO (IVA inclusa)
    Euro 11.88
    Addebito Totale + IVA
    Euro 133.56


  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Bucharest
    Posts
    1,093
    Posts Thanks / Likes

    Default

    prietene iti dau un sfatune digi pentru nevasta...un singur receptor cu antena fixa offset de 90 cm.Pentru inima ta strange banut cu banut, ia dm 800, antena triax de 110 cu actuator pentru rotirea acesteia si... citeste mult pe acest forum.Asta numai daca te pasioneaza...nu incerca altceva pt ca daca iei microbul asta tot la combinatia asta ajungi.Bafta!
    DIGI TV(3kituri cu HSS 1160,DIGI+,DIGI II+), FOCUS SAT, DM 500, Echostar 3600 IP, Echosmart 770 cu cardreader,3XEchosmart 790,Echosmart 791 2XKAON KSF100, Optibox CXPVR, 1x offset 1,20, 4 LNB INVERTO 0.2 dB, 5xoffset 0.90x6lnb inverto 0.2 db, 1X offset 0.80X1 lnb Smart Titanium 0.2 db

  8. #8
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    bunicel pacat ca lipseste mufa ethernet buna pentru un newcamd server

    DOPO AGGIORNAMENTO FIRMWARE, RAI AFRICA OK, FRANCESI, POLACCHI E MOLTO ALTRO


  9. #9
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    7
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cred ca momentan o sa raman pe Digi. Bun moment vad ca mi-am ales si eu acum ca Digi da semne de mare calitate si fiabilitate. Am decis ca m-as complica prea tare momentan cu un receiver HD. Pe mine personal nu ma incanta ideea de a vedea programe muuuuulte si variate....ci de a vedea ce ma mai intereseaza (si asta din ce in ce mai rar din pacate) la o calitate foarte buna. Insa pentru asta sacrific mai multe. Asa ca o sa ma rasfat din cand in cand cu cate un blu-ray sau un mkv de pe calculator si-mi potolesc si poftele astea de HD. Sa ne auzim cu bine.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top