Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 10 of 10
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj - Romania
    Posts
    49
    Posts Thanks / Likes

    Unhappy Problema la instalare sistem HH

    Am instalat de curând un sistem de recepţie satelit. Dreambox 7020, motor HH Stab 120, Antena de 1m. LNB 0,1 dB, cablu 35 metri. Toate componentele in afară de motorul HH sunt noi. Am reuşit sa prind sateliţi (Astra, Hotbird etc) dar pe satelit nu găseşte toate transponderele. De la 11000 si ceva in sus nu mai gaseste nimic. (Lipsa semnal) Am testat si cu alt reciever, problema rămâne.
    Motorul l-am mai folosit fără probleme dar cu un cablu mai scurt (25 metri) dupa care a stat doi ani pus deoparte.
    După părerea voastră ce ar pute fi de vina HH-ul, LNB-ul sau cablul e prea lung?

    Cu respect
    Taur

  2. #2
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,800
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Problema este LNB-ul de 0,1.Are zgomotul prea mic
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  3. #3
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj - Romania
    Posts
    49
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu View Post
    Problema este LNB-ul de 0,1.Are zgomotul prea mic
    Si acuma sa imi cumpar o toba si o trimbita sa fac zgomot pe linga LNB sau sa-l schimb de tot?
    Serios vorbind nu prea stiu ce sa-i fac.....

  4. #4
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,800
    Posts Thanks / Likes

    Default

    La 35 m nu e lung cablul.Problema e daca e cablul prea vechi,atunci atenueaza semnalul la fecvente inalte.Zici ca prinzi doar 2 sateliti.Atunci ai probleme din montarea HH-ului.Daca esti in Bucuresti pui "trompa" monturii pe 0 gr.Elevatie 44,5,dai pe Badr la 26 gr. est(ca sa-i faci "sudul") si din reglajul de elevatie al offset-ului ii faci declinatia.Vezi ca pilonul pe care e montat HH-ul sa fie "la poloboc"
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  5. #5
    Inimos din cale afara Expert
    Join Date
    Feb 2005
    Location
    in my own mind
    Posts
    10,497
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da' LNB-u l-ai schimbat un pic?
    Oamenii se nasc si mor, fara ca macar sa aibe idee unde se afla cu adevarat si care e sensul existentei.

  6. #6
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,800
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Da,chiar,ia pune alt LNB
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    287
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by Taur View Post
    Si acuma sa imi cumpar o toba si o trimbita sa fac zgomot pe linga LNB sau sa-l schimb de tot?
    Serios vorbind nu prea stiu ce sa-i fac.....
    Eu cred ca-i de la cablu,am momtat la cineva un HH tot asa in jur de 35-40 m
    si la fel aveam probleme cu transporterii,nu-mi intrau toti,incearca si tu cu un cablu mai scurt si cu un tv mic langa antena daca ai posibilitate si daca merge pune un cablu de calitate mai buna.

  8. #8
    Administrator Expert
    Join Date
    Feb 2008
    Posts
    4,138
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Verifica si conectica ! La mufare poate aparea o perdere de semnal intre 0,3 si 3 Db ( 3Db = jumatate din semnal ) .

  9. #9
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2006
    Location
    Timis
    Posts
    362
    Posts Thanks / Likes

    Default motor HH

    Quote Originally Posted by Taur View Post
    Am instalat de curând un sistem de recepţie satelit. Dreambox 7020, motor HH Stab 120, Antena de 1m. LNB 0,1 dB, cablu 35 metri. Toate componentele in afară de motorul HH sunt noi. Am reuşit sa prind sateliţi (Astra, Hotbird etc) dar pe satelit nu găseşte toate transponderele. De la 11000 si ceva in sus nu mai gaseste nimic. (Lipsa semnal) Am testat si cu alt reciever, problema rămâne.
    Motorul l-am mai folosit fără probleme dar cu un cablu mai scurt (25 metri) dupa care a stat doi ani pus deoparte.
    După părerea voastră ce ar pute fi de vina HH-ul, LNB-ul sau cablul e prea lung?

    Cu respect
    Taur
    Ca sai un rezultat fa asa.
    Fa un update la lista cu sateliti, actualizata la zi daca e posibil.
    Cauta la locatia ta cel mai sudic satelit. Reglezi si verifici sa ai receptie.
    Verifica pe o harta cite grade ai la locatia ta Latitudine si Longitudine.
    Pe motor ai un reglaj, grade, latitudine nordica si acolo pui semnul, dupa locatia ta, paralela care trece cel mai aproape de tine.
    Dupa care reglezi extremitatea vestica si estica.
    Dupa ce ai reglat pozitiile si ai semnal bun, poti trece pe mod usal si in meniul Dreamboxului ai setarile de care spuneam sa le pui Long. estica si Lat. nordica.

    Cauze posibile sa nu receptionezi bine sunt.
    - lista neactualizata
    - reglaj necorespunzator, elevatie etc. poate cauza nereceptionarea canalelor, de ex. verifica nivelul de semnal, pe receptor. trebuie sa fie peste 80 la suta sa ai rezultate la reglaj.
    - cu dreamboxul nu recomand sa reglezi, cauta un rec FTA si cu el faci reglajul.
    - cel mai probabil reglajul nu e corect.

    Am observat ca daca nu are semnal, bun cu dreamboxul nu mai poti regla corect antena.
    Dupa ce ai reglat bine antena o sa fi foarte multumit de Dreambox 7020.

    Bafta si succes la reglare.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Cluj - Romania
    Posts
    49
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Va multumesc tuturor pt sfaturi.

    Trebuie sa mentionez ca stau la Cluj. HH-ul e intre 46 si 47 grade iar punctul sudic la Cluj este Astra 23,5. Am sa incerc sa leg antena in direct fara HH dupa care am sa-i schimb LNB-ul, daca nu ajuta ii schimb cablul.
    Singura mea problema e ca stau la parter iar antena sta la et.4, iar vecina care mi-a permis sa montez antena din balconul ei nu e acasa. Vine abia luni, asa ca tre sa astept.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top