Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.

Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 10 EUR (10%)
Donate to support this site...

Results 1 to 3 of 3
 1. #1
  Member Mentor
  Join Date
  Feb 2007
  Location
  Cluj
  Posts
  994
  Posts Thanks / Likes

  Default Decizie istorica: ICANN a aprobat noile reguli legate de domeniile de internet

  Adunarea generala a ICANN, organizatia care gestioneaza numele de domenii internet, a decis astazi, la Paris, ca orice cuvint sau combinatie de litere poate deveni domeniu de internet
  (exemple: .popescu, .dragoste, .bucuresti sau .urziceni)

  In urma deciziei de astazi, considerata una istorica pentru Internet, companiile vor putea sa-si transforme propriile nume in domenii de net, iar persoanele fizice ar putea proceda la fel. Noile reguli vor facilita, de asemenea, lansarea domeniului .xxx, dupa ani intregi de tergiversari. De asemenea, ICANN a decis sa permita introducerea numelor de domenii scrise in araba sau in limbi asiatice.

  ICANN a lucrat sase ani la acest proiect, care ar putea in vigoare incepand de anul viitor.

  "In afara de .com, .net sau .org, cei 1,3 miliarde de utilizatori de internet vor putea, din 2009, sa acceseze adrese generice folosind drept extensii cuvinte comune precum .love, .hate sau .city, sau nume proprii", a declarat luni pentru publicatia franceza Les Echos, citata de Le Monde, presedintele ICANN, Dr. Paul Twomey.

  Domeniile top-level sunt in numar limitat si se refera la tari, cum ar fi .uk, sau .it, la comert (.com), organizatii si institutii (.org) sau .net. Potrivit Le Monde, in acest moment exista aproximativ 250 de extensii.

  The Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN) este institutia care face regulile pe net, supervizeaza numele de domenii si lucreaza pentru "deschiderea" adreselor de trei ani.

  Presedintele ICANN a afirmat ca schimbarile in functionarea internetului vor fi cele mai mari din istoria sa. "Impactul schimbarilor va fi diferit in diverse parti de pe glob. Insa va permite grupurilor, comunitatilor si companiilor sa-si exprime identitatile online". El spune ca practic internetul se va extinde mult, vor fi noi "proprietati" pe care multi se vor grabi sa le adjudece si sa le foloseasca asa cum vor dori.

  ICANN spune ca, teoretic, orice combinatie de litere va putea fi inregistrata ca domeniu nou, insa va exista un proces independent de arbitrare, pentru cei care au obiectii. Comisia de arbitrare poate respinge nume de domenii, pe motive legate de moralitate si de ordine publica. Cei de la ICANN spun ca nu s-a decis cat va costa inregistrarea unui nou domeniu, insa s-ar putea ajunge la cateva mii de dolari, mai scrie BBC.

  Aceasta liberalizare va genera, de asemenea, venituri insemnate pentru ICANN, care incaseaza o anumita suma pentru fiecare adresa web inregistrata.

  "Facem asta pentru a ne recupera banii cheltuiti. Deja am cheltuit 10 milioane de dolari pe acest proiect", spune reprezentantul ICANN, care adauga ca o persoana fizica poate sa-si puna numele ca extensie a adresei web, atat timp cat poate demonstra ca are "un plan de afaceri si capacitate tehnica


  http://economie.hotnews.ro/stiri-it-...e-internet.htm

  Asta inseamna ca de la anul scriem in browser forum.rdi, KB.rdi, fanta.rdi, bere.rdi
  Roling Stones, Dire Straits, Deep Purple, Led Zeppelin, Beatles, Creedence Clearwater Revival, Scorpions, Meat Loaf, Accept, WASP, Huey Luis & the News, Warlock, Helloween, Stratovarius, Lita Ford,Nightwish, Queen, Pink Floyd, Steve Vai, Yngwie Malmsteen, Joe Satriani, Metallica (whiskey in the jar).. cativa cu care ma mai cunosc si eu.

 2. #2
  Banned
  RDI - Board Banned Avatar

  Join Date
  Apr 2003
  Posts
  28
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nasol . In felul asta oricune va putea folosi numele altuiva pentru a-l defaima : ganditiva la siteul traian.basescu detinut de PSD , sau la siteul drink.pepsi detinut de Coca Cola .

 3. #3
  Member Mentor
  Join Date
  Feb 2003
  Location
  Europa Latină
  Posts
  934
  Posts Thanks / Likes

  Default

  Nici turcilor( amatori de faze d'astea, dupa meciul cu Croatii au spart pagina guvernamentala croata-min externe) nu le-a placut, unii ce-si zic# NeTDevilz # (ip germania)au spart situ icann cu mesaju:

  You think that you control the domains but you don't! Everybody knows wrong. We control the domains including ICANN!
  Don't you believe us?

  haha
  (Lovable Turkish hackers group)

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

 • You may not post new threads
 • You may not post replies
 • You may not post attachments
 • You may not edit your posts
 •  
Back to Top