Nokia, compania finlandeza de telefonie mobila, si-a anuntat intentia de a prelua integral producatorul britanic de software Symbian.

Symbian este lider de piata pentru sistemele de operare pe telefoanele mobile, fiind concurat de Windows Mobile.

Nokia va face o oferta pentru cumpararea a 52% din actiunile companiei, oferta in valoare de 264 milioane euro, anunta Reuters.

In cazul achizitionarii, Nokia va oferi publicului sistemele de operare Symbian intr-un regim open-source.

http://www.ziare.com/Nokia_cumpara_Symbian-339673.html

Pentru a face fata concurentei Android,

Nokia va prelua Symbian si va oferi gratuit sistemele de operare dezvoltate de aceasta companie

Nokia a anuntat marti ca va prelua dezvoltatorul britanic de software pentru telefoane mobile Symbian si va oferi gratuit sistemele de operare dezvoltate de aceasta companie, potrivit Reuters. Aceasta actiune a companiei finlandeze vine ca rapuns la aparitia unor noi rivali pe aceasta piata, precum platforma Android dezvoltat de Google.

Compania finlandeza va face celorlati actionari ai grupului britanic o oferta pentru a cumpara participatiile pe care nu le detine la Symbian, respectiv 52%, pentru care va plati 264 milioane de euro.

Producatorul de telefoane mobile a anuntat ca Sony Ericsson, Ericsson, Panasonic si Siemens au acceptat deja oferta, si se asteapta ca aceasta sa fie aprobata si de Samsung Electronics.

In prezent, sistemul Symbian este folosit pe doua treimi dintre asa-numitele telefoane inteligente si pe 6% din totalul telefoanelor mobile. Cota de piata a acestui sistem este insa amenintata de iPhone-ul celor de la Apple si de platforma open-source Android. In prezent, cel mai apropiat rival este Windows Mobile, produs de Microsoft.


http://economie.hotnews.ro/stiri-tel...a-companie.htm

Daca si Microsoft-ul lu' nenea Bil ar vrea sa inteleaga...poate ca onor Politia romana nu ar mai patrunde in casele unora si altora in cautarea de programe piratate iar unii dintre asa zisii oameni politici ar pierde comisioanele din contractele cu aceasta firma (pentru scoli, institutii de stat, etc., in general acolo unde se prefera solutii Microsoft scumpe in detrimentul unora free)