Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 16
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default telnet in telnet!

    ok.. se da in felul urmator:
    -am legatura spre un dream via telnet
    -nu am legatura via telnet spre routerul de acolo

    vreau sa ma conectez prin telnet pe dreamul de la distanta, iar din dream sa accesez routerul prin telnet cu ip`u retelei locale!

    stiu ca se poate, pe drem800 merge, dar pe 500 telnet imi da -sh: telnet:not found

  2. #2
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,474
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cred ca nu ai telnet.... incearca ssh , daca is deschise porturile (ruleaza dropbear) si facut forward corect .... nu vad de ce nu ar merge

  3. #3
    Fan Barca Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    ok.. se da in felul urmator:
    -am legatura spre un dream via telnet
    -nu am legatura via telnet spre routerul de acolo

    vreau sa ma conectez prin telnet pe dreamul de la distanta, iar din dream sa accesez routerul prin telnet cu ip`u retelei locale!

    stiu ca se poate, pe drem800 merge, dar pe 500 telnet imi da -sh: telnet:not found
    Sal ,
    si portu ? ai deschis ?

    Daca ai 2 dreamuri pe acelasi ip extern si router

    Ya intra u pe router schimba porturile si vezi ca mere

    Am 4 dreamuri in casa si pot sa le accesez de unde vreau


    @+

  4. #4
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by try2learn View Post
    Sal ,
    si portu ? ai deschis ?

    Daca ai 2 dreamuri pe acelasi ip extern si router

    Ya intra u pe router schimba porturile si vezi ca mere

    Am 4 dreamuri in casa si pot sa le accesez de unde vreau


    @+
    nu cred ca ai inteles, portu e deschis doar pentru dream, nu si pentru router, eu ma conectez de altundeva pe dream (telnet), si din interfata asta vreau sa ma conectez pe router.

    Eu plecat -> dream -> router

    Exemplu clar, acasa am dm800 si am port deschis doar catre el. Merg undeva, vreau sa accesez routeru de acasa.. nu pot pentru ca nu am port deschis spre el, ce fac?
    Ma conectez la dream cu telnet, ma loghez. Dupa ce m-am logat, urmatoarea comanda telnet 192.168.1.x, si din dream imi intra pe router si pot configura ce vreau.
    La dm500 pot da dupa logare telnet de cate ori vreau.. ca imi zice ca nu am telnet pe el!

  5. #5
    Fan Barca Teacher
    Join Date
    Jan 2005
    Posts
    442
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    nu cred ca ai inteles, portu e deschis doar pentru dream, nu si pentru router, eu ma conectez de altundeva pe dream (telnet), si din interfata asta vreau sa ma conectez pe router.

    Eu plecat -> dream -> router

    Exemplu clar, acasa am dm800 si am port deschis doar catre el. Merg undeva, vreau sa accesez routeru de acasa.. nu pot pentru ca nu am port deschis spre el, ce fac?
    Ma conectez la dream cu telnet, ma loghez. Dupa ce m-am logat, urmatoarea comanda telnet 192.168.1.x, si din dream imi intra pe router si pot configura ce vreau.
    La dm500 pot da dupa logare telnet de cate ori vreau.. ca imi zice ca nu am telnet pe el!
    Sal

    scuze ca am inteles altceva

    In fine daca ai asa
    nu intri vecii



    Scuze de pic asta oribil da nu prea am timp



    Spor si bafta

    @+

  6. #6
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    nu am asa, din nou repet intrebarea..
    pe dm500 exista aplicatie de telnet instalata? poate careva din dreamul propriu sa acceseze cu telnet alt dream
    eu pot, dar doar cu 800le

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default



  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    204
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    nu am asa, din nou repet intrebarea..
    pe dm500 exista aplicatie de telnet instalata? poate careva din dreamul propriu sa acceseze cu telnet alt dream
    eu pot, dar doar cu 800le
    Da se poate si daca nu merge poti sa compilezi pentru ppc putty.

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    nu am asa, din nou repet intrebarea..
    pe dm500 exista aplicatie de telnet instalata? poate careva din dreamul propriu sa acceseze cu telnet alt dream
    eu pot, dar doar cu 800le
    Dupa cum suna eroarea, nu exista telnet instalat in DM500. Nu inteleg de unde atatea sfaturi cu porturi (binevenite in alta ordine de idei) cata vreme e clar ca pe dream nu porneste telnetu'! Altfel, "instalatia" e teoretic ok, desigur cu conditia ca routerul sa poate fi accesat cu adresa respectiva (de exemplu routerul meu are adresa fixa 10.0.0.2 si nu poate modifica).

  10. #10
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by kotka View Post
    Dupa cum suna eroarea, nu exista telnet instalat in DM500. Nu inteleg de unde atatea sfaturi cu porturi (binevenite in alta ordine de idei) cata vreme e clar ca pe dream nu porneste telnetu'! Altfel, "instalatia" e teoretic ok, desigur cu conditia ca routerul sa poate fi accesat cu adresa respectiva (de exemplu routerul meu are adresa fixa 10.0.0.2 si nu poate modifica).
    alehluia... asa e, si intrebarea magica, cum instalez telnet pe dream?

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    PowerPC (ppc)

  12. #12
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Posts
    84
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    alehluia... asa e, si intrebarea magica, cum instalez telnet pe dream?
    Nu stiu si nu cred ca e foarte simplu... in orice caz nu asa ca pe un PC cu linux, acolo poti sa compilezi simplu din surse... dar ai incercat un ssh? Desi se pune intrebarea daca routerul iti raspunde prin ssh... La mine pe DM600 sunt instalate implicit si telnet si ssh.

  13. #13
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    alehluia... asa e, si intrebarea magica, cum instalez telnet pe dream?
    Nu cred ca incape in memoria de la DM500!

  14. #14
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by stailus View Post
    daca procesorul e tot PPC ai putea sa ii dai tu fisierul telnet de la tine sa il cpieze in dream si sa incerce sa il execute de acolo. Eu cred ca merge nu cred ca clientul de telnet e foarte mare cat sa nu incapa ....
    DM500 are procesor IBM PowerPC care nu are nicio legatura cu procesorul de la DM800.

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Mar 2003
    Location
    Romania
    Posts
    857
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Ce imagine ai pe DM500? in gemini 4.31 este telnet.
    De copiat dintr-o imagine in alta este mai greu ptr. ca pe dream, telnet este implementat in busybox. Daca ai loc suficient poti incerca sa copiezi un busybox care are implementat telnet, il copiezi in /var/bin, faci un link catre busybox cu numele telnet si il apelezi asa, probabil va merge.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top