Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 3 123 LastLast
Results 1 to 15 of 33
  1. #1
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutor pentru montare digitv

    Salutare la toata lumea.Am un aparat digitv Hyunday pt 2 televizoare si o antena triax de 110cm,lnb universal cred,de 0,2.am montat toate astea ,am directinat antena exact spre satelit,dupa pozitiile si hartile gasite pe internet,dar nu pot receeptiona nimik.La semnal imi arata mereu 10%,indiferent daca antena e indreptata spre satelit sau in directia opusa.chiar daca scot si firul de la antena semnalul e tot de 10 %.Mai pe scurt , nu pot sa receptionez nimik si m-am impotmolit total.Specialistii nici nu au auzit de intelsat 10-02, asa ca singura speranta a ramas pe acest forum....va multumesc

  2. #2
    Member Mentor
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Italy
    Posts
    563
    Posts Thanks / Likes

    Default digitv

    Posteaza localitatea in care stai ca sa ne dam seama de ceva!Asigura-te de continuitatea cablului,reseteaza decoderul prin revenire la setarile fabricantului,si cel mai important spune-ne cu ce ai masurat semnalul de la antena ca sa fim siguri ca ai pozitionat-o exact spre satelitul intelsat 10-02!

  3. #3
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Posts
    132
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Parerea mea e ca fara un satfinder, numai cu receptorul de la Digi (care e foarte lent, si indica semnalul cu o mare intirziere), e foarte greu sa localizezi un satelit. Daca vei spune in ce localitate esti se vor gasi probabil destui binevoitori sa te ajute.

  4. #4
    Haiduc Expert
    Join Date
    Jan 2005
    Location
    Latitude: 44.202°, Longitude: 27.322°, Bărăgan City
    Posts
    1,735
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by eugen78 View Post
    Am un aparat digitv Hyunday pt 2 televizoare si o antena triax de 110cm
    Cu acest receptor si antena de 110 iti va fi foarte greu sa prinzi 1002. Receptorul foarte lent si focarul antenei mai ingust (e de bine) decat o antena de 80. Un satfinder te ajuta. Daca ai o antena DIgi in vizor, orienteazate dupa ea. 10% pe acel rec este egal cu 0%. Deci nu ai prins nici un semnal.
    Pentru directia satelitului incearca asta http://www.dishpointer.com/
    Kworld DVB-S 100 PCI, Golden Media Wizard HD Vote, offset 0.8Fe + 1.15Fe

  5. #5
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default ajutor pt montarea digitv

    Va multumesc pentru raspunsuri.Imi pare rau ca nu am precizat de la inceput unde ma aflu.Locuiesc in Belfast,N I.Antena am orientat-o dupa o busola si cu ajutorul site-ului dishpointer.Mai exact am fixat-o la 179 grade fata de nordul magnetic (asa am gasit pe dishpointer ca ar fi corect pt intelsat 10-02).totusi daca antena e in directia corecta cat de greu se focalizeaza acest semnal?Ce pot face?Chiar delok sa nu se modifice de la 10 %

  6. #6
    timplar Expert
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Crişana
    Posts
    1,229
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by eugen78 View Post
    Va multumesc pentru raspunsuri.Imi pare rau ca nu am precizat de la inceput unde ma aflu.Locuiesc in Belfast,N I.Antena am orientat-o dupa o busola si cu ajutorul site-ului dishpointer.Mai exact am fixat-o la 179 grade fata de nordul magnetic (asa am gasit pe dishpointer ca ar fi corect pt intelsat 10-02).totusi daca antena e in directia corecta cat de greu se focalizeaza acest semnal?Ce pot face?Chiar delok sa nu se modifice de la 10 %
    1:10% inseamna zero semnal
    2: in Belfast ai nevoie de cel putin 1,50 antena
    3:ai nevoie de specialisti pt. montare care sa stie de Thor 1 w=intel 1002,singur cam greu
    dm500s Vu+Zero hss1170...şî maxim şasă cai frumoşi

  7. #7
    Junior Member Junior
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Posts
    4
    Posts Thanks / Likes

    Default

    deci cu aceasta antena nu prea pot prinde semnalul intelsat 10-02....Makar pot incerca sa prind alti sateliti cu acest recevier de la digitv?Daca al lor nu merge....

  8. #8
    om fain' Expert
    Join Date
    Jan 2004
    Location
    Dublin
    Posts
    4,391
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by delsat View Post
    2: in Belfast ai nevoie de cel putin 1,50 antena
    GRESESTI prietene merge si cu 80cm am eu si alti citeva zeci la care am montat in dublin !

  9. #9
    Mi se rupe Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Posts
    2,957
    Posts Thanks / Likes

    Default

    10% semnal tot timpul hmmmmm , asta inseamna ca ceva e putred in Belfast.
    verifica daca primeste curent LNB-ul si incearca si alt LNB.

    am patit-o saptamina trecuta cu un multischalter , am invirtit de nebun antena pe tot orizontul si semnal aveam 10% peste tot , multischalterul kaputt , se mai intimpla.

  10. #10
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jun 2008
    Location
    Hd
    Posts
    12
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Foarte important este sa nu ai obstacole in fata.Incearca sa-ti aduci decodorul si tv,aproape de antena.decodorul trebuie setat pe intelsat 1002,si chinuiete La inceput ,eu asa faceam.Bafta

  11. #11
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2006
    Location
    Weissenburg
    Posts
    424
    Posts Thanks / Likes

    Default @eugen78

    Sanatate!

    Atentie la un aspect : pozitia orbitala a satelitilor se refera la primul meridian (Astra 19E2 inseasmna ca respectivul se gaseste la 19,2 grade spre Est fata de primul meridian). Deoarece tu te afli la cca 6 grade V fata de primul meridian, vizand 1 V cu busola, orientezi antena undeva la 7 V (cu aproximatie). Exista situri care te ajuta sa vizezi corect un anumit satelit in functie de locatia ta. Exemplul meu : locuiesc pe meridianul 23E5 si ca urmare satelitul Astra 19E2 il vad sub un unghi de cca 4 grade VEST.

    Sper c-am fost de ajutor. Succes !
    Amiko Alien + 1,15 Al [13E-4,8E-0,8V] pe suport TRIAX + Kathrein CAS60 [5V] + 40"HD Blaupunkt + 43"UHD LG

  12. #12
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu mai vorbiti prostii . De unde naiba trebuie antena 1.50 in Dublin . E super suficienta 85 cm .

  13. #13
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,493
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by mateda View Post
    tu te afli la cca 6 grade V... orientezi antena undeva la 7 V (cu aproximatie)
    Vrei sa spui 5°E...

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Apr 2004
    Location
    Ireland
    Posts
    226
    Posts Thanks / Likes

    Default dublin

    nu m-am putut abtine...
    in dublin si cred ca si in belfast ai nevoie de 1.10-1.20 ca sa stai mai linistit
    merge si cu 80 dar mai slabut..la ploaie adio..vorbesc din experienta
    tu personal doar cu noroc o sa prinzi DIGI daca nu ai experienta mai ales ca folosesti un rec.. DIGI.(LA APARATUL HYUNDAI DACA NU ARE SEMNAL EL INCEPE SI SCHIMBA FEC AUTOMAT )..INCEARCA CU ORICE ALT APARAT(RECEIVER). PUNE O FRECVENTA DE LA DIGI SI UMBLA LA AMTENA.indreapta antena pe S da usor stinga dreapta.si un pic mai ridicata decit perpendicular cu pamintul....succes
    VuSolo2...VU+duo. digi/upc ..si instalez antene in Dublin..
    http://www.adverts.ie/showproduct.ph...=75301&cat=500

  15. #15
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2006
    Location
    greenwich
    Posts
    220
    Posts Thanks / Likes

    Default

    de unde gasiti voi antene de 80 ca pe aici sunt doar de 90 Triax sau Technomate,poate ceva no name.
    pentru locatia amicului nostru 110 e cea mai indicata datorita conditiilor meteo.
    uita-te la cele de sky ce elevatie au si ai in vedere ca sunt pe 28e,vii cu ea spre stanga cum te uiti la ea 29 grade pana la 1w,poti si cu conserva de la digi s-o reglezi dar trebuie sa misti antena foarte incet ca are intarziere mare..
    ori iti cauti un montator autorizat de la cai dot org dot uk

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top