Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Page 1 of 2 12 LastLast
Results 1 to 15 of 21
  1. #1
    dibaci Expert
    Join Date
    Oct 2002
    Location
    44.26’24 /26.10'50
    Posts
    10,801
    Posts Thanks / Likes

    Default Cica e periculos

    Am primit mesajul pe mail.Acum nu stiu daca e adevarat.Incercati si voi si daca e adevarat spuneti-ne si noua
    *APA INCALZITA LA MICROUNDE*

    Acum 5 zile fiul meu de 26 de ani s-a decis sa ia o ceasca de ceai. A pus la

    incalzit la microunde (ceea ce a mai facut si inainte in diferite ocazii) o

    ceasca cu apa. Nu stiu exact pentru cat timp l-a programat insa mi-a zis ca

    dorea sa fiarba apa.

    La expirarea timpului, cuptorul s-a stins si el a scos ceasca cu apa. Pe

    cand privea ceasca a realizat ca apa nu fierbea; totusi, apa i-a sarit

    direct in fata.

    El a lasat sa cada
    ceasca din maini dupa ce apa i-a sarit in fata
    datorita

    energiei acumulate. Pe toata fata are rani de 1ş si 2ş grade si e foarte

    probabil ca fata sa-i ramana marcata pe langa faptul ca nu mai vede cu

    ochiul stang.

    Pe cand eram la spital, medicul care l-a ingrijit a spus ca sunt foarte

    frecvente aceste tipuri de accidente si ca nu ar trebui sa se puna apa

    singura la incalzit la microunde.

    Daca se incalzeste apa in acest mod intotdeauna trebuie sa se puna ceva in

    ea, un betisor de lemn sau o plic de ceai, dar daca se intentioneaza sa
    se

    incalzeasca doar apa e mai bine sa se foloseasca aragazul.

    Iata ce a spus un profesor de fizica despre acest subiect: "Multumesc ca

    m-ai avertizat in privinta folosirii apei in cuptorul cu microunde.
    Cunosc cateva

    cazuri. Acesta se datoreaza unui fenomen cunoscut ca supraincalzire." Se

    poate intampla in orice moment cand apa se incalzeste mai ales daca

    recipientul folosit e nou.

    Ceea ce se intampla e ca apa se incalzeste mult mai rapid inainte ca bulele

    sa se formeze. Daca cana e noua, nu are nici o zgarietura sau un loc unde ar

    putea sa se duca bulele si sa se formeze bule in apa care fierbe, apa
    se

    incalzeste trecand de timpul necesar pt. incalzire (cum se
    spune

    fierbe...... fierbe....... si fierbe........).

    Atunci apa se inabusa, sta pe loc si in contact cu aerul tasneste cu putere

    din cauza energiei pe care o are.

    Rog a se trimite acest mesaj tuturor prietenilor tai, ati putea evita o mare

    durere si suferinta.

    La revedere Noroc bun .... si ai grija de ochii tai, pentru ca dupa

    viata, cadoul cel mai de pret pe care ni l-a dat Dumnezeu e vederea!

    E FOARTE IMPORTANT....

    CRED CA MULTI NU STIU ACEST LUCRU: A NU SE INCALZI APA IN
    MICROUNDE
    [SIGPIC][/SIGPIC]

  2. #2
    Banned
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Apr 2003
    Posts
    28
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O tampenie fara margini ....

  3. #3
    RESPECT Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Pribeag
    Posts
    1,034
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu stiu daca e tampenie , sau daca apa ia sarit in fata ,dar este cert ca apa la microunde "fierbe mai greu" , adica ii tb mai mult de 100 de grade ca sa se vada ca fierbe ( adica sa se vada bulele). Am vazut pe Discovery un documentar pe tema asta ; nu mai tin minte exact ce explicatie au dat.

  4. #4
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Asa se-ntimpla daca nu citesti manualul .

    fierberea = evaporare a lichidului in masa ( nu la suprafata pina la atingerea presiunii de saturatie a vaporilor ca in cazul temperaturilor normale )
    In lipsa unui gradient termic care sa agite apa si in cazul actiunii in intreg volumul este normal sa fiarba brusc .

  5. #5
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Si mai intervine o problema la folosirea cuptoarelor cu microunde.La posturile TV germane s-a discutat de ceva vreme,despre folosirea corecta a a acestor cuptoare.Multi sustineau ca sunt nocive (alimentele),ca provoaca cancer,ca o fi ca o pati.Si la un talk show din acesta au fost invitati si oameni pregatiti in acest domeniu.
    Ce se intampla de fapt intr-un cuptor cu microunde ?.Toata lumea stie.Datorita frecventei ridicate moleculele intra in vibratie,acest lucru provocand incalzirea.Dar,chiar si la scoaterea din cuptor aceste molecule inca vibreaza,amortizandu-se in timp.De aici si explicatia de mai sus pentru efectul apei care provoaca arsuri.De aceea dupa ce se opreste cuptorul nu scoti imediat ce ai bagat.Si mai exita o regula,daca de exemplu bagi la incalzit ceva pentru 3 minute,ei bine,astepti 1,5 minute sa se calmeze.De regula cam jumatate din timpul de incalzire,trebuie asteptat sa se calmeze.
    Puteti face o testare,bagati ceva la incalzit pentru 2 minute,deschideti usa cuptorului si imediat luati o gura,sa vedeti ca dupa ce inghititi devine tot mai fierbinte.Daca lasati 1 minut pentru calmare,desi la final credeti ca intr-un minut se raceste,nu este asa,dar la proba,dupa inghitire nu mai simtiti acea arsura.Hrana inghitita in primul caz,inca vibreaza si de aceea se incalzeste in continuare,incalzind si traseul pe care circula.
    Acest lucru poate provoca cancer.
    Cam empiric explicat,dar prin '95-'96 cand am vazut emisiunea,de atunci tot asa procedez,si (sper cel putin) nu am probleme datorita folosirii cuptorului cu microunde.Eu fiind solo,mai mult folosesc microundele decat aragazul,inclusiv mamaliga o fac la microunde,si e perfecta.
    Si mai e o chestie,apei daca ii pui un pic de sare,sau zahar,depinde ce vrei sa faci,fierbe mai repede,decat fara nimic.
    .

  6. #6
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    asta se intimpla doar la microvelele noi ?

  7. #7
    One Man Army Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Jamaican Space Station [JSS] :: AR :: TM
    Posts
    2,039
    Posts Thanks / Likes


  8. #8
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2007
    Posts
    3,755
    Posts Thanks / Likes

    Default


    Hai moo,ce vorbesc aia nu prea inteleg,dar trucuri am mai vazut multe,dar va dau eu o reteta in romaneste.
    De cativa ani fac asta.Intr-un vas Jena cu capac pun 0,5 ltr apa in care pun o ligurita rasa de sare.Pun in microunde 15 minute la jumatate de putere,vreo 400-500W.Dupa 15 minute scot vasul,torn o ceasca de ceai(300-350ml) de faina de malai,amestec cu o lingura,pun la loc capacul si mai bag o tura de 12-14 minute.La final stau vreo 10 minute,scot vasul,curat albeata de deasupra si POFTA BUNA.Incercati,e la fel de buna ca aia la ceaun.
    .

  9. #9
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    cica ar mai aparea si radicali liberi la undele pitice , nemaipomenit de bune pentre cancere

  10. #10
    One Man Army Expert
    Join Date
    Jan 2006
    Location
    Jamaican Space Station [JSS] :: AR :: TM
    Posts
    2,039
    Posts Thanks / Likes

    Default

    @Mayerling
    http://www.iap.uni-bonn.de/P2K/micro...r_rotates.html

    ai mai multe pagini

    oricum, al 2-lea clip nu are nimic de tradus si in rest, ramane de testat. (facem o sectiune RDI-Experiment)


  11. #11
    Senior Major Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Bucuresti, 44 26`54.47N 26 07`22.25E
    Posts
    3,806
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by satenicu View Post
    Iata ce a spus un profesor de fizica despre acest subiect:
    Atunci apa se inabusa, sta pe loc si in contact cu aerul tasneste cu putere
    din cauza energiei pe care o are.
    Bai sa fie. Bine ca mai sunt profesori de fizica sa ne invete cum e cu apa asta care se inabusa, apoi sta pe loc si in final tasneste cu putere. In MW nu e aer? sau e vidat?
    Cacaturi de mesaje mass pe yahoo. Profita de sensibilitatea parintilor fata de copii si sa scrie mesaje mass pentru colectarea de adrese de mail. Apoi, spam la greu.
    Bullshit
    --BUIE MLANA-- MAI BINE O ZI SOIM DECAT O SAPTAMANA CIOARA

  12. #12
    FLEX-IBIL Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Mall d'Ovax
    Posts
    5,276
    Posts Thanks / Likes

    Default

    [QUOTE=Mayerling;Datorita frecventei ridicate[/QUOTE]
    Nu prea precis. Datorita frecventei de rezonanta a moleculei de apa, cu care lucreaza magnetronul din cuptioriul cu microvele, era afirmatia corecta.
    LABOR OMNIA VINCIT IMPROBUS (lat.) munca stăruitoare învinge totul – Vergiliu, „Georgica”
    NON OMNIA POSSUMUS OMNES (lat.) nu toți putem toate – Vergiliu, „Bucolica”, VIII, 63.

    Pentru prost, umorul e o formă indivizibilă de insultă, e ceva care-l vizează personal. Umorul mușcă, înțeapă, provoacă, sfidează, și face toate astea involuntar, uitîndu-și mereu foloasele, așa cum procedează electricitatea. Bușcu dixit.

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2006
    Location
    prin eu
    Posts
    14
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Folositi cuptorul cu microunde sfatul meu nu introduceti zahar sare sau alt produs imediat dupa ce il scoateti din cuptor.(testati cu o ceasca de cafea plina cu apa(pura) lasati in cuptor 1-2.minute la 800W si introduceti un cub zahar imediat )Mai bine faceti testu-l din curiozitate decit sa va treziti intro dimineta cind va grabiti(somnorosi) sa faceti un ness.Si pentru cei care nu sunt multumiti cum incalzeste cuptorul (nu toate produsele sunt prevazute cu un capac de plastic cu gaurele) cumparati capacul de plastic si o sa vedeti cu siguranta diferenta.Multa bafta

  14. #14
    Multi Banned User Expert
    Join Date
    Oct 2003
    Posts
    11,134
    Posts Thanks / Likes

    Default

    e pericoloso sporgersi !

  15. #15
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2008
    Location
    Blackpool
    Posts
    33
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Eu , de exemplu , intotdeauna cand am ceva la microunde , dupa terminarea programului , las un timp , dupa care scot ce este inauntru , de fapt asa scrie si in sfaturi utile , in manualul de utilizare , cu cateva exemple. Satenicu imi pare rau de cel mic , sper sa se faca bine , si sa nu ramana marcat pe viata , ma refer la semne.

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top