Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 11 of 11

Thread: defectiune

  1. #1
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    gherla
    Posts
    83
    Posts Thanks / Likes

    Default defectiune

    detin un strong 4125 si un tv sony,conexiunea realizand-o printr-o mufa scart,canalele receiverului intrand pe optiunea de video a tv.azi,s-a ivit o defectiune,si nu imi dau seama care e hiba...imaginea canalelor de pe satelit nu mai e vizibila pe optiunea video,se aude doar sonorul si niste dungi orizontale...in schimb,poti vedea imaginea canalelor de pe satelit in miscare daca comutezi tv pe un canal de la firma de cablu si pui teletextul...stie careva ce s-a intamplat..e mufa de vina,tv sau receiverul?

  2. #2
    Junior Member Friend
    Join Date
    Feb 2008
    Location
    PRAHOVA
    Posts
    41
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Schimba sau misca mufele de la cablul scart...sar putea sa fie un contact imperfect la unul din picioruse...sper sa nu fie altceva mai grav...Succes...!
    MARELE..MOGUL

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Mar 2008
    Posts
    95
    Posts Thanks / Likes

    Thumbs down daaa

    da la fel mi s-a intamplat si mie...e de la mufa scart ...cumpara-ti una mai k-lumea...de preferat cele ambalate in cutii de plastik sunt cele mai bune..cauta mai bine pe la magazinele cu produse electronice...

  4. #4
    Silver Member Expert
    Join Date
    Mar 2006
    Location
    OLTENIA
    Posts
    2,109
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu zic , fara sa ma dau mare stiutor , ca tv-ul este de vina si ca e un defect destul de grav. incearca cu alt tv sau sau cu alt receptor .sau incearca sa conectezi receptorul la tv prin rca-uri sau rf....

  5. #5
    Nebunul de la butoane Expert
    Join Date
    Nov 2004
    Location
    Diemrich
    Posts
    2,319
    Posts Thanks / Likes

    Default

    4125 nu are modulator rf. si cu rca va fi la fel pt ca trebuie sa foloseasca un adaptor rca/scart si pana la urma tot acolo ajunge. @mitru, probeaza receptorul cu un alt cablu scart sau pe un alt tv, iti vei da seama care e buba. liniile albe care apar pe ecran sunt de la cursa inversa, ori s-a jucat cineva la nivelul de alb de la trafo linii si l-a dat prea tare, ori tubul e cam obosit.

  6. #6
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jan 2007
    Posts
    386
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by niros View Post
    4125 nu are modulator rf. si cu rca va fi la fel pt ca trebuie sa foloseasca un adaptor rca/scart si pana la urma tot acolo ajunge. @mitru, probeaza receptorul cu un alt cablu scart sau pe un alt tv, iti vei da seama care e buba. liniile albe care apar pe ecran sunt de la cursa inversa, ori s-a jucat cineva la nivelul de alb de la trafo linii si l-a dat prea tare, ori tubul e cam obosit.
    Salut,daca e unul din modelele KV29 CL SAU FX ,e vorba de contacte imperfecte la circuitul de sincro pe langa procesor TDA 9394 .

  7. #7
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    gherla
    Posts
    83
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se pare ca nu e mufa de bai...aceleasi simptome cu o alta mufa scart...modelul tv sony KV-21T1K...poate ca o fi obosit si el..ca e de vreo 7 ani jumate achizitionat..m-as baga io in el..da mi-e teama sa nu raman fara el in mod definitiv si irevocabil...macar merg canalele de cablu...si le vad si pe alea de pe satelit cand accesez teletextul...http://www.rdi-board.com/images/icons/icon7.gif
    Smile

  8. #8
    Moderator Expert
    Join Date
    Jan 1970
    Location
    Austria
    Posts
    9,492
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Nu ai vreun videorecorder prin casa? Din receiver intri cu cablul scart in videorec. iar pe asta in vezi pe televizor prin cablu RF, ca pe orice alt canal terestru. Cu alte cuvinte ai nevoie de un modulator si videorecorderul poate face acest lucru.

  9. #9
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Aug 2006
    Location
    gherla
    Posts
    83
    Posts Thanks / Likes

    Default

    se pare ca defectiunea e strans legata de receiver...dupa o saptamana in care n-am folosit receiverul decat pentru mutarea antenei pe alti sateliti pentru sky star-ul din calculator..azi am luat receiverul si mufele si l-am incercat la un alt tv unde mergea..surpriza enorma..a fost cand intorcandu-ma acasa...functiona...asta pana in momentul in care...mi-am dat seama ca defectiunea e cauzata de o supraincalzire a receiverului...care in jurul dupa amiezei..se afla in bataia razelor soarelui..care nu face decat sa incalzeasca cutiuta metalica a receiverului pana la parametrii nefunctionali...afland cauza..am desfacut receiverul si l-am aspirat de praf...introducandu-l vreo 2 minute si in frigider..sa-si revina...acum functioneaza ca nou...sa vedem cat timp...in plus nu i-am mai montat cutia ..pentru o mai buna aerisire..si bineinteles l-am mutat mai la umbra...

  10. #10
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Posts
    1,187
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Atunci monteaza un radiator pe acel cip sau daca nu te deranjeaza un ventilator alimentat la 5 volti

  11. #11
    Senior Member Expert
    Join Date
    May 2003
    Location
    Dreambox-800
    Posts
    1,887
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by horatyu View Post
    Pai daca e de la soare problema se rezolva cu o umbreluta asa cum sunt la cocktail
    lasa misto-ul ieftin......... are dreptate baiatul ce spune ori ventilator ori radiator

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top