Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Jed, KSA
    Posts
    182
    Posts Thanks / Likes

    Default Dreambox alternate receiver?


    Does any one know the best alternate receiver for DM500S as I am facing signal problem and have no solution for it. Can anyone inform which the best receiver similar to DM500S with similar function.

  2. #2
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    afridi u can get envision that is exactly like dreambox clone of dreambox and works well.

  3. #3
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2007
    Location
    Melbourne
    Posts
    61
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by rajput49 View Post
    afridi u can get envision that is exactly like dreambox clone of dreambox and works well.
    I think he wants a more sensitive tuner... so a clone wont do it... try maybe relook ?

  4. #4
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Jed, KSA
    Posts
    182
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Thanks for update. I will check if any one of this is available here. rajput are using this receiver mentioned by you.

  5. #5
    Junior Member Master
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Oct 2007
    Posts
    60
    Posts Thanks / Likes

    Default

    no i am not but know few ppl who r using it and r happy with performance

  6. #6
    ash7aq
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    before changing the box try changing the image of the box. I had a problem of signal on my 7020 iwhen I was using Nabilosat image. Then I changed to gemeni and the signal was good.
    Try two three different versions of images and then if nothing helps. try dreambox 600 pvr or 7020

  7. #7
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Jed, KSA
    Posts
    182
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by ash7aq View Post
    before changing the box try changing the image of the box. I had a problem of signal on my 7020 iwhen I was using Nabilosat image. Then I changed to gemeni and the signal was good.
    Try two three different versions of images and then if nothing helps. try dreambox 600 pvr or 7020
    I have tried all the available images and had same problem. Infact I also made some changes in the system as per instruction from other members but the problem remained. Therefore I see no alternate but to change the receiver.

  8. #8
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Jun 2005
    Location
    Australia
    Posts
    415
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Can't see how an image can change the sensitivity of a tuner.
    Like pit5bul said try the Relook (DGStation) 200 S

  9. #9
    canine consultant Expert
    Join Date
    Feb 2004
    Location
    over the Hill, and down the road
    Posts
    1,318
    Posts Thanks / Likes

    Default

    If the signal is bad, breaking up, locking, etc. I would suggest you look at your dish, and more importantly the "skew" of your LNB.

    Software, any software can only deal with an incoming signal, if the incoming signal is bad, corrupted, or not working properly changing software will not alter that fact, you must look at the source first. which in this case is the dish. LNB or cabling
    regards from OZ bassett

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    May 2006
    Posts
    503
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by bassett View Post
    If the signal is bad, breaking up, locking, etc. I would suggest you look at your dish, and more importantly the "skew" of your LNB.

    Software, any software can only deal with an incoming signal, if the incoming signal is bad, corrupted, or not working properly changing software will not alter that fact, you must look at the source first. which in this case is the dish. LNB or cabling
    good advice from bro bassett
    cheers,,,dave

  11. #11
    Senior Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2004
    Location
    THAILAND
    Posts
    1,437
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Seems the image DOES in fact affect the signal , in my case anyway.

    Take the frequency 12470H on Measat 2 (148 degrees East )
    With the Gemini image the signal on the channels is fine
    But with the PLI image the channels are unwatchable due to an extremely high BER rate.

    Could this have something to do with the way the image processes the signal ?

    Also not just the one transponder. On Agila have exactly the same problem with one frequency namely 12501 H . Low BER rate with Gemini ; high BER rate with PLI

    Anyone care to explain why this happens ?

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    somewhere in a middle of nowhere
    Posts
    859
    Posts Thanks / Likes

    Default

    My suggestion is IPBOX 200s or IPBOX 250PVR
    its very cheap and powerfull
    DREAMBOX 500S
    STARSAT 550D SUPER
    DISH 140CM PARABOLE
    LNB GRUNDIG

  13. #13
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Feb 2004
    Location
    Jed, KSA
    Posts
    182
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Dear bassett I have done everything, change LNB, cables all and the result was same. That is why I am now asking another alternate.

    Thanks all for feedback but I need to check the receivers mentioned available in saudi markets. If anyone know please update.

  14. #14
    Junior Member Teacher
    Join Date
    Oct 2005
    Posts
    195
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by emco83 View Post
    My suggestion is IPBOX 200s or IPBOX 250PVR
    its very cheap and powerfull

    yes that the alternative solution

  15. #15
    Platinum member Expert
    Join Date
    Jun 2004
    Location
    29°20'N 47°59'E
    Posts
    5,711
    Posts Thanks / Likes

    Default


    triple dragon.
    HP-Compaq DC5000 MT 1.5GB RAM
    Debian Squeeze with Smargos
    CCcam 2.1.4

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top