Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 7 of 7
  1. #1
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default GBox + card (probleme)

    Se pune problema in felul urmator, intr-o zona unde tot cade curentul.. Re reseteaza conexiunea la internet, la fel si Dreamboxul. Dreambox`ul booteaza inainte de a se reface conexiunea la internet, iar GBox nu mai porneste neavand iesire pe internet. Cum GBox`ul nu porneste.. nici cardul local nu e vazut, asa ca nu mai maerge nimic. Pentru evitarea repornirii scriptului de GBox, care ar fi solutia alternativa, macar cardul local sa intre in functiune?

    Varianta cu NewCS si CS2GBox o stiu, sa initializez cardul in NewCS si sa-l trec in GBox.
    Dar varianta doar pt GBox nu exista?
    Eu stiu? Sa trec o linie D:, de genul 127.0.0.1 cu parola mea?
    Nu am timp azi de teste, de asta va intreb..

  2. #2
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    daemonul crone restarteaza camul dupa cit timp ii spui ( cica exista in PLI si Nabilo in cazul DM500 )
    ex . http://www.commisat.net/forum/showthread.php?p=6748

  3. #3
    zzzzzzzzzzzzz Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    rdi
    Posts
    4,384
    Posts Thanks / Likes

    Default

    ai incercat cu UPC? legi modemul si dreamul si asa cand sare curentul nu ai probleme pentru cateva zeci de minute


  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    Se pune problema in felul urmator, intr-o zona unde tot cade curentul.. Re reseteaza conexiunea la internet, la fel si Dreamboxul. Dreambox`ul booteaza inainte de a se reface conexiunea la internet, iar GBox nu mai porneste neavand iesire pe internet. Cum GBox`ul nu porneste.. nici cardul local nu e vazut, asa ca nu mai maerge nimic. Pentru evitarea repornirii scriptului de GBox, care ar fi solutia alternativa, macar cardul local sa intre in functiune?

    Varianta cu NewCS si CS2GBox o stiu, sa initializez cardul in NewCS si sa-l trec in GBox.
    Dar varianta doar pt GBox nu exista?
    Eu stiu? Sa trec o linie D:, de genul 127.0.0.1 cu parola mea?
    Nu am timp azi de teste, de asta va intreb..
    Pune un delay in script, inainte de comanda de pornire gbox. Delayul trebuie sa acopere timpul necesar routerului sa-si ia IP-ul de la provider!

  5. #5
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Pune un delay in script, inainte de comanda de pornire gbox. Delayul trebuie sa acopere timpul necesar routerului sa-si ia IP-ul de la provider!
    Am incercat.. dar degeaba, e o linie cu atenuare f mare, cateodata revine internetul si la 30 minute dupa intrerupere, am pus prin newcs si asta e.

  6. #6
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by zaiclopz View Post
    Am incercat.. dar degeaba, e o linie cu atenuare f mare, cateodata revine internetul si la 30 minute dupa intrerupere, am pus prin newcs si asta e.
    Eu zic sa tratezi cauza, nu efectul. Cu alte cuvinte, trebuie gasita cauza pentru care routerul/modemul tau se leaga asa de tarziu!
    Alta varianta ar fi sa pui routerul/modemul pe un UPS.

  7. #7
    Senior Member Expert
    Join Date
    Oct 2004
    Posts
    1,139
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Eu zic sa tratezi cauza, nu efectul. Cu alte cuvinte, trebuie gasita cauza pentru care routerul/modemul tau se leaga asa de tarziu!
    Alta varianta ar fi sa pui routerul/modemul pe un UPS.
    Noroc ca nu e vorba de modemul meu, al meu are atenuare 5db, parca as sta in Gura Postei!
    E la un prieten de-al meu, si cauza e simpla.. asa e netul pentru moment acolo, sta la periferia orasului la vreo 3km de centrala. Am pus newcs legat la gbox, chiar daca se intrerupe curentul, porneste gboxul cu linia locala, apoi cand revine internetul da el restart la gbox. Se uita ieri la meci, s-a intrerupt curentul 30 sec, dar netul a revenit dupa 40 minute.. Pana ce a revenit netul, nu a mai vazut nimic!

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top