Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 13 of 13
  1. #1
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Va rog ajutati-ma cu un strong 4155 E

    Dupa ce am pus Concordul cel de la 4355 mi-a mers bine o perioada iar dupa aceia am avut probleme ca mi se bloca!
    Am zis ca scap de concord cu restore si pana aici mi-a fost!
    Dupa ce a plecat restore cel din dos a lucrat cateva secunde un minut nu stiu sigur si la un moment sa inchis fereastra eu am mai stat putin apoi am incercat sa pornesc receptorul dar pauza ramane in steby (doar ledul rosu)
    Ce sa fac ca acum nu mai ia concordul inapoi macar sa-l vad pornit? Deci nu mai comunica cand il bag in priza!
    Va rog spuneti-mi ce sa mai fac!

  2. #2
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default blocaj 4155

    Mike,

    cu 4155 nu am lucrat dar am avut un 4125 blocat total, tot cu ledul rosu aprins. Incearca urmatoarea schema:
    1.- fa (in dos ) un nou upgrade concorde
    2.- daca merge lasa-l sa termine si dupa aia fa restore

    Alta solutzie:
    - incearca sa faci un nou restore si vezi ce masaj itzi da
    -daca spune ca nu gaseste portul C1 sau ca nu primeste raspuns de la receiver atunci singura sansa este cu Jtag-ul. Eu asa am patzit si a trebuit sa rescriu flashul.

  3. #3
    arhanghelxxl
    Guest
    RDI - Board Default Avatar

    Default

    Sal'[email protected]
    Trimite-l la un doftor stiutor !

    (pm)
    Sal'[email protected]

  4. #4
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Tot in stand-by 4155E

    Acum am incercat sa vad exact ce se intampla!
    -cand ai dau sa scrie iar concordul cu upgrade1 imi apare mesajul urmator STB not responding... FW update error...
    -iar cand incerc iar restore apare scris Wait for STB.. si apoi se inchide fereastra prin concluzie nu mai comunica
    -in rest conectica e buna ca mai am un 6155 al meu personal care comunica perfect!
    -singura solutie e sa mai incerc cu Jtag-ul dar trebuie sa-l gasesc prima data ca nu stiu despre ce e vorba
    Va multumesc oricum mult de tot si sper sa ies din incurcatura si sa nu fiu nevoit sa cumpar alt 4155 pt. acel prieten pe care am incercat sa-l ajut

  5. #5
    Time to update ? Mentor
    Join Date
    Oct 2003
    Location
    Global Village
    Posts
    602
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Cand dai drumul la upgrade sau la restore receiverul trebuie sa fie scos din priza si imediat dupa ce dai drumul la restore sau upgrade din DOS bagi repede-repede receiverul in priza si cred ca iti va raspunde.Ai incercat asa?

  6. #6
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Am incercat si asa!!

    Am incercat in cam toate variantele posibile si asa simplu sa bag in priza si cu anumite butoane apasate cand bag in priza dar degeaba
    Rog pe cine3 stie sa ma ajute la acea ultima varianta de a scrie flaschul cu Jtag
    Poate ma poti ajuta nikos
    Multumesc mult pt cei ce mi-au raspuns!

  7. #7
    Very Iritant Person Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wake up romanian city
    Posts
    4,599
    Posts Thanks / Likes

    Default

    incearca cum a zis dragonlexus....eu am patit cu un 4125evo aceeasi chestie.....
    treaba e ca trebuie sa ai ambitie ca nu iti reuseste din prima....
    mai trebuie sa incerci numai cu "restore 4155" (gasit pe croteam) ca nu am reusit nici cu dnupmanager si nici cu alceva....
    stai cu un deget pe tasta enter si cu stecherul gata sa-l bagi in priza....operatia trebuie facuta aproape simultan....in momentul in care ai dat enter nu lasi mai mult de o secunda pana bagi stecherul in priza....
    ideea e ca la boot-area procesorului exista o latenta pana la incarcarea totala a softului el neapucand sa se blocheze....daca reusesti sa-l "agati" ala esti....te-ai scos....

  8. #8
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Merci de ajutor baieti Am reusit ceva dar incomplet
    Am facut interfata pt. Jtag si am trecut la treaba, am gasit jtag-ul cu help pt. 4125 E si am urmat toti pasi ca acolo si pt. 4155 E!
    Problema a fost ca nu puteam sterge flash-ul cu comanda erase, mai bine spus el stergea dar cand dadeam programare spunea ca mai este ceva pe el!
    Dupa cateva incercari nereusite am incercat alt IRD model decat acc 9800 si anume next5000 cu acesta procesul erase a durat mai mult si apoi am incercat programarea cu softul original de fabrica care de data asta a mers fara probleme!
    Iar incep cu dar! Nu a iesit din stand by, era tot mort, atunci am incercat sa programez flash-ul cu acel bin de la restore concord de 2097152 bytes programarea a inceput de la 0% pana la 100% nu ca la bin-ul ce reprezenta softul oficial de 417164 bytes care pleca de la 50% in sus!
    ASA AM REUSIT INSFARSIT SA-L READUC LA VIATA, dupa ce am memorat cateva programe am avut neplacuta surpriza sa descoper acum altceva! NU AM SONOR LA NICI UN PROGRAM NICI PRIN RF NICI PRIN RCA L SAU R
    -NU STIU CE SA MAI CRED ACUM CE O FI DEFECT FIZIC SAU TOT DIN SOFT?
    ACUM O SA INCERC SA SCRIU SOFTUL ORIGINAL DE FABRICA PRIN MUFA SERIALA POATE REUSESC CEVA

  9. #9
    Very Iritant Person Expert
    Join Date
    Dec 2003
    Location
    Wake up romanian city
    Posts
    4,599
    Posts Thanks / Likes

    Default

    dupa ce reusesti sa scrii softul original (si nu numai!) trebuie sa-l scoti din nou din priza, il lasi cateva secunde, il alimentezi din nou....trebuie sa-ti porneasca....chestia asta am uitat sa ti-o spun....

    PS: vis-a-vis de softul concorde nu as vrea sa zic nimic de rau ca poate or sa sara expertii pe mine....

  10. #10
    Junior Member Teacher
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Apr 2005
    Posts
    196
    Posts Thanks / Likes

    Default pentru ntire2000

    Ai dreptate cu concorde asta ! e o mare deziluzie. Eu insa nu sunt expert in materie asa ca poate o fi bun........ mai sti ?

  11. #11
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Acum am versiunea 1.30 dupa ce am dat acel restore iar daca incerc sa bag 1.20 sau 1.10 cu DnUpMan V2.0 Beta imi da mesajul urmator This firmware is not fit for your receiver... canalele se pot ransfera foarte usor in ambele sensuri dar softul nu
    Spuneti-mi cum sa fac sa bag softul de fabrica original sa vad oare atunci imi va aparea sunetul cumva?
    Iar daca stie cineva ce sar fi defectat in partea electronica va rog ajutati-ma macar cu o schema electronica.
    Va multumesc la toti care mi-ati raspuns!

  12. #12
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Dec 2003
    Posts
    3,123
    Posts Thanks / Likes

    Default Hai cu o ...

    Hai cu o adresa de mail si ... o bere !

  13. #13
    Junior Member Friend
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jul 2005
    Location
    HD
    Posts
    34
    Posts Thanks / Likes

    Default Se pare ca trebuie sa trec la depanare!!

    Va anunt ca am rezolvat treaba cu softul la strongul 4155 Ev
    Am gasit pe forumul http://www.mach1.ws flashul original de fabrica chiar in limba romana dar pt 4355 Ev ce l-am scris cu jtag-ul apoi am luat de la STRONG firmware original pt 4155 Ev care l-am scris cu aplicatia DnUpMan v2.0 Beta acum avand soft de fabrica pt exact 4155 Ev.
    Receptorul merge bine dar nu a disparut problema de lipsa sunet

    Acum caut schema electronica sa vad daca pot depista acel defect fizic ca de soft nu cred ca mai poate fi vorba
    Multumesc tuturor ce m-au ajutat si cu ocazia asta am mai invatat ceva

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Similar Threads

  1. patch strong 4404 ajutati-ma VA ROG
    By satsurfer in forum RDI - Satelit
    Replies: 1
    Last Post: 19th May 2006, 07:26
  2. strong 4155 E
    By SAFETRON1 in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 23rd March 2006, 20:51
  3. H-H + STRONG 4155 E ?
    By johnny-m in forum RDI - Satelit
    Replies: 4
    Last Post: 25th October 2005, 11:23
  4. Ajutati-ma cu un fisier canale pt. srt 4155
    By Vulpes in forum SD Receivers
    Replies: 0
    Last Post: 15th January 2005, 21:44
  5. strong 4155
    By serio in forum SD Receivers
    Replies: 6
    Last Post: 3rd January 2005, 22:19

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top