Register

Welcome to the RDI-Board Community.

If this is your first visit, be sure to check out the FAQ by clicking the link above. You may have to register before you can post: click the register link above to proceed.


Donate Now Goal amount for this month: 100 EUR, Received: 100 EUR (100%)
Donate to support this site...

Results 1 to 15 of 15
  1. #1
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Question dreambox 7020si +stab120=incompatibil ??

    Salut , datele problemei ---- Sistem : antena mobila +lnb invacom +motor h-h stab 120 .Receptor DM 500 S original . Receptor DM 7020SI original ( cumparat de o saptamana de la Peruvision Timisoara) . In combinatia sistem +dm 500 S , nu sunt probleme ( semnal super , pe toti satelitii ) , in combinatia sistem +dm 7020si , probleme URIASE ( semnal aproape deloc pe sateliti ) receptoarele nu sunt in loop . cand pun pe direct : lnb + dm 7020si , e totul ok ( semnalul full pe toti satelitii ) . Am probat receptorul meu dm 7020si si pe alte 3 sisteme -la niste prieteni -- ( 2 sisteme cu motor h-h STRONG DM 2100 , semnalul e ok si 1 sistem multifeed la fel semnal ok ) Rog cunoscatorii , pareri , sugestii , solutii .
    PS : una din solutii : schimbarea motorului ( sistemul meu are 16,5 kg ) , din punctul meu de vedere nu se justifica aceasta solutie , odata ce sistemul merge ok , impreuna cu dm 500 s , a doua solutie : inlocuirea lnb ului , cu un lnb twin , un cablu ---lnb---motor stab ---dm 500s al doilea cablu ----lnb---dm 7020si a treia solutie folosirea unui pozitioner pt. motoare h-h , un digibox .
    Multumesc frumos , anticipat , pt. eventualele pareri , solutii etc.

  2. #2
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Am citit de 3 ori dar nu inteleg nimic, sunt prea obosit, probabil. Mai incerc mai pe seara, cand incepe sa-mi functioneze neuronul dedicat satelitilor

  3. #3
    Unemployed Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Jan 1970
    Location
    BeneluX
    Posts
    1,329
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Daca ai multiboot, instaleaza alta img si vezi daca ai aceeasi problema.
    Normal sunt compatibile.
    Mi s-a intamplat (ce-i drept la un 7000 S) sa nu am semnal pe niciun satelit cu motorul meu care functiona perfect cu un 500S, apoi dupa o reinitializare a settings-urilor de la motor (din meniul de la dream) si-a revenit
    baFTA
    un server câteva receivere si ceva pasiune...

  4. #4
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Pentru a raspunde strict la intrebarea din titlu, problema pe care am observat-o in mod constant la mine este urmatoarea:
    In imaginile GP pentru DM7020, fisierul satellites.xml nu contine satelitii de pe 1W sau nu contin toate TP-urile. Din cauza asta motorul nu stie unde sa se roteasca si ramane pe ultima pozitie. Eu am DM7020Si plus STAB HH120, adica exact combinatia care la tine nu merge. Incearca urmatoarele variante:
    1. Reinstaleaza settings complet (vezi posturile lui first_zipper pe aceasta tema) astfel incat sa ai fisierul satellites.xml corect.
    2. Incearca alta imagine, PLi, de exemplu, ar trebui sa mearga din prima.

    PS
    Verifica si daca ai pus coordonatele corect in setarile pentru motor.

  5. #5
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by SatWien View Post
    Am citit de 3 ori dar nu inteleg nimic, sunt prea obosit, probabil. Mai incerc mai pe seara, cand incepe sa-mi functioneze neuronul dedicat satelitilor
    Salut , pur si simplu nu pot utiliza un dm 7020si ( nu am semnal , pe majoritatea satelitilor ) pe sistemul pe care pot utiliza un dm 500 s . Motivul ? habar nu am . Sistemul este verificat cu dm 500s , receptor strong , este ok ( semnalul pe satelitii incepand cu 62 est si pana la 15 west , semnal nemodificat dinainte de achizitionarea dm 7020si ). In conexiunea lnb-dm 7020si , semnalul e ok , in parametrii normali , in conexiunea lnb-motor stab120-dm 7020si , semnal pe toti satelitii : nereceptionabil ( un ex :la scanare pe sirius 4,8 est , cu dm 500s , intra cateva sute de servicii ( tv+radio +date ) , cu dm 7020 , la scanare , intra pana in 10 servicii , pe satelitul hotbird 13 est , cu dm 500s ,la scanare , intra aprox. 2100 de servicii , cu dm 7020si , intra cateva sute - 500-600 , sunt momente cand pe tp urile cu semnal , pe dm 7020si sunt caderi de semnal , pret de 5-10 secunde , dupa care revine semnalul la normal . cum am mentionat si in primul post, dm 7020si , l am testat la niste amici , pe sisteme , cu motor, dar cu motor h-h , strong dm 2100 . voi reveni cu amanunte , daca e nevoie .

  6. #6
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Quote Originally Posted by cristinel View Post
    Daca ai multiboot, instaleaza alta img si vezi daca ai aceeasi problema.
    Normal sunt compatibile.
    Mi s-a intamplat (ce-i drept la un 7000 S) sa nu am semnal pe niciun satelit cu motorul meu care functiona perfect cu un 500S, apoi dupa o reinitializare a settings-urilor de la motor (din meniul de la dream) si-a revenit
    baFTA
    SALUT , problema e la fel pe nemesis , gemini 4.3.0 , nabilo 0.8 . Setting urile sunt ok .
    Am pus dm ul unui amic , pe acelasi sistem , tot dm 7020, se manifesta la fel , in combinatia lnb -stab 120-dm 7020si , nu capteaza semnal nici dm ul lui .Am fost cu dm ul meu la el ( are motor strong dm 2100 , nu sunt probleme cu semnalul nici pe al lui ,nici pe al meu Multumesc pt raspuns.
    Astept solutii

  7. #7
    Târnacopist Expert
    Join Date
    Dec 2005
    Location
    /home/satwien/
    Posts
    6,001
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by savin stelian View Post
    Salut , pur si simplu nu pot utiliza un dm 7020si ( nu am semnal , pe majoritatea satelitilor ) pe sistemul pe care pot utiliza un dm 500 s . Motivul ? habar nu am . Sistemul este verificat cu dm 500s , receptor strong , este ok ( semnalul pe satelitii incepand cu 62 est si pana la 15 west , semnal nemodificat dinainte de achizitionarea dm 7020si ). In conexiunea lnb-dm 7020si , semnalul e ok , in parametrii normali , in conexiunea lnb-motor stab120-dm 7020si , semnal pe toti satelitii : nereceptionabil ( un ex :la scanare pe sirius 4,8 est , cu dm 500s , intra cateva sute de servicii ( tv+radio +date ) , cu dm 7020 , la scanare , intra pana in 10 servicii , pe satelitul hotbird 13 est , cu dm 500s ,la scanare , intra aprox. 2100 de servicii , cu dm 7020si , intra cateva sute - 500-600 , sunt momente cand pe tp urile cu semnal , pe dm 7020si sunt caderi de semnal , pret de 5-10 secunde , dupa care revine semnalul la normal . cum am mentionat si in primul post, dm 7020si , l am testat la niste amici , pe sisteme , cu motor, dar cu motor h-h , strong dm 2100 . voi reveni cu amanunte , daca e nevoie .
    Incearca ce ti-am scris mai sus.

  8. #8
    Junior Member Master
    Join Date
    Jul 2005
    Location
    52.233N-9.467W
    Posts
    56
    Posts Thanks / Likes

    Default

    eu am acest sistem de vreo 4 ani si nu am intimpinat astfel de probleme, in afara de faptul ca a luat apa la bord (am tinut citeva zile Stabul cu fundul in sus)Am Gemini 4.30 si merge exceptional
    DM7020-S / Triax 1,20 / Invacom 0,3db / Stab120/card Akta/DM100 /SatHawk 3000

  9. #9
    Moderator Expert
    Join Date
    Jul 2006
    Location
    blowfish me....
    Posts
    2,473
    Posts Thanks / Likes

    Default

    aa dat rateu , am schimbat anetna si motoru
    intre timp am gasit solutia:P)

    daca antenutza e pana la 1 m pe str dm 2100 OBLIGATORIU TRE SA MEARGA
    se rad seturile vechi de baga cele ale lui first , usals in prima faza , daca nu pas cu pas musai tre sa bazaie.

    antene mai mari de 1.1 gen opticum , cu invacom sau cu alte chesti grele , recomand cu caldura un opticum dm 2800 , inteligent , duce antene grele , si se misca mai iute ca 2100

    testing exista , probe la fel...:P)

  10. #10
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Salut , multumesc tuturor pt raspunsuri , dar nu vrea sa functioneze , coordonate in motor --folosesc , pt bacau , de pe gps , 46,576 nord , 26,913 est , settings am folosit cam 10-15 versiuni , ultima folosita este settings RDI din 30mai , restul de la amici . voi incerca urmatoarea varianta : voi fixa antena pe un satelit , voi scoate motorul stab din acest circuit si voi pune pe direct lnb -dm 7020 , dar inainte in intrarea cablului coaxial in dm 7020 voi trece printr un motor OPTICUM 2800 , nemontat , doar sa treaca semnalul , sa vedem tot la fel va fi nivelul semnalului pe un satelit . Presupunerea mea este ca motorul ''imi mananca ''din semnal , odata ce este pus pe direct ( lnb ---receptor dm 7020 ) , nivelul semnalului este ok . Astept in continuare variante de solutii .
    Ps1 : totusi nu as da jos STABUL pt a pune alt motor ( ex : OPTICUM 2800 ) .
    Multumesc frumos anticipat .
    Exista in meniul MOTOR CONFIG , o setare : ''foloseste curent motor '' , care este rolul ei si daca e utila in situatia mea , cum trebuie setata ?
    Ps2: metoda folosita pt a pune settings este cea expusa de @first_zipper in postul #180 , aici :http://www.rdi-board.com/showthread.php?t=62765&page=12 pas cu pas .

  11. #11
    Gold Member Expert
    RDI - Board Default Avatar

    Join Date
    Sep 2005
    Location
    Tr. Severin
    Posts
    3,273
    Posts Thanks / Likes

    Default

    O posibilitate ( cam improbabila ) ar fi sa consume hh curentul si LNB sa ramana cu mai putin decit necesul functionarii ( verifica cu un alt LNB ).
    << Foloseste curent motor >> ; in principiu este o setare care mareste tensiunea pt LNB cind cablul este prea lung - nu asi baga mana'n foc ca aceasta este ( pare mai degraba o traducere facuta de o coafeza )
    Seteaza diseqc 1.2 si incearca sa misti manual motorul .

    Atenuarea semnalului in hh este aceiasi pt DM 500 si 7020 .

  12. #12
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    salut , rog alte solutii , daca exista . sau
    sa ma gandesc la un pozitioner profesional ?
    un STAB INTERFACE ? http://www.hm-sat-shop.de/motoren-po...ce-ms-220.html
    PS: multumesc frumos celor care mi-au raspuns
    si celor care imi vor raspunde .

  13. #13
    Memento Mori Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    489
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Quote Originally Posted by savin stelian View Post
    salut , rog alte solutii , daca exista . sau
    sa ma gandesc la un pozitioner profesional ?
    un STAB INTERFACE ? http://www.hm-sat-shop.de/motoren-po...ce-ms-220.html
    PS: multumesc frumos celor care mi-au raspuns
    si celor care imi vor raspunde .
    Salut, eu am avut o problema trecind de la dm500 la dm7020 (nu prea ma pricep la enigma1) care era asemanatoare. Pe dm500 a mers fara sa-i fac nimic special (doar am setat coordonatele de unde ma aflu). Pe dm7020 nu mergea acelasi lucru. mi-a trecut prin cap sa selectionez satelitii pe care-i folosesc in menu>6>2>1. Dupa a mers fara probleme.
    Bafta!

  14. #14
    Memento Mori Teacher
    RDI - Board Banned Avatar

    Join Date
    Dec 2005
    Posts
    489
    Posts Thanks / Likes

    Default

    Salut, raspund pm-ului tau aici pt. cazul in care o sa mai aiba cineva problema. Mergi in Menu>setup>servicii cautare>configurare sateliti si ar trebui sa ajungi la o fereastra ca in imaginea de mai jos:

    Aici pui satelitii pe care-i folosesti (la mine pe dm7020 nu era nici Sirius 5şE si nici Thor 1şw). Nu am modificat nimic altceva.
    Cind termini salvezi, iesi din toate menu-urile si incearca sa treci de un satelit pe altul.
    Sper sa fi fostmai explicit de data asta.

  15. #15
    Member Mentor
    Join Date
    Aug 2006
    Location
    Earth
    Posts
    815
    Posts Thanks / Likes

    Post

    Salut , multumesc frumos , tuturor celor care mi-au raspuns .
    Problema a fost rezolvata , prin folosirea unui pozitioner pentru motoare h-h ( INTERFATA STAB MS 220 ) . Multa bafta .

 

 

Thread Information

Users Browsing this Thread

There are currently 1 users browsing this thread. (0 members and 1 guests)

Posting Permissions

  • You may not post new threads
  • You may not post replies
  • You may not post attachments
  • You may not edit your posts
  •  
Back to Top